Ontdek ongerept Peloponnesos

3 years ago


Text only:

Maak kennis met dit unieke schiereiland...
View this email in your browser


Ontdek Peloponnesos


Griekenland staat bekend als een geliefde zonbestemming. Naast de vermaarde Griekse eilanden die jaarlijks duizenden toeristen trekken, zijn er nog talrijke minder bekende parels, die de kleurrijke Griekse archipel vormen. Maak kennis met Peloponnesos!
Peloponnesos, het grootste schier(eiland) van Griekenland, ademt een rustieke, authentieke sfeer uit en biedt schone, turquoise wateren en een ongerepte natuur. Groen, groot, bergachtig en met goede faciliteiten en alle soorten accommodaties, zet Peloponnesos zich op de toeristische kaart,. Niet alleen als zonbestemming, maar ook als actieve bestemming. 
Kenmerkend
Het grote Griekse schiereiland wordt met het vasteland verbonden door middel van de 10 kilometer brede landengte van Korinthe, een ware bezienswaardigheid. Peloponnesos kenmerkt zich verder door de rijke flora en fauna, olijfboom- en citrusboomgaarden, bosrijke gebieden, traditionele dorpen met bijzondere architectuur en veel belangrijke monumenten uit de Griekse oudheid. Daarnaast heeft het een zeer lange kustlijn met een groot aantal stranden, variërend van langgerekte, brede zandstranden tot kleinere, idyllische verborgen stranden. 
Rijke historie
Peloponnesos kent een lange geschiedenis en een sterke culturele identiteit door haar roemrijke verleden. Vooral Olympia, de bakermat van de Olympische spelen, is alom bekend en wordt jaarlijks door duizenden toeristen bewonderd. Volgend jaar krijgt een bezoek aan Olympia een extra dimensie door het Olypmische jaar 2016. Daarnaast herbergt het schiereiland diverse Unesco Wereld Erfgoed monumenten, waaronder de prehistorische plaats Mycene, de Byzantijnse spookstad Mystras en Epidavros met haar goed bewaard gebleven theaters uit de oudheid.
Bereikbaarheid
Het schiereiland is makkelijk bereikbaar dankzij de rechtstreekse vluchten vanaf Nederland met de luchthaven van Kalamata tijdens de zomermaanden, maar ook de rest van het jaar via de luchthaven van Athene en het optimale wegennetwerk dat het hele schiereiland doorkruist. Zo kun je vanuit Athene binnen 2 uur Patras bereiken, een grote havenstad die Griekenland met Italië en de rest van Europa verbindt. Binnen 3 uur ben je in Kalamata, de meest zuidelijke hoofdstad van het schiereiland.
Op zoek naar mogelijkheden tot ontspanning in een unieke omgeving, waar heden en verleden in elkaar overlopen? De heerlijke stranden, gastronomie om van te watertanden en de eeuwige glimlach, gastvrijheid en warmte van haar bevolking nodigen iedere bezoeker uit om Peloponnesos te ontdekken. 
Ontdek Peloponnesos


Copyright © 2015 TravMedia Company, All rights reserved.
We sturen regelmatig het laatste nieuws, winacties en meer naar leden van TravEcademy
Our mailing address is:
TravMedia CompanyStationsplein 3Hilversum, Nh 1112 EX
Add us to your address book
Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Deel deze nieuwsbrief op

© 2019