Drieluik over het leven van Beethoven Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Klik dan hier...

Topmusici en jong talent in Frankfurt en Maastricht

En een eerste inleiding op het leven van Beethoven

Geachte Do,

We zouden het misschien helemaal vergeten, maar het is dit jaar toch echt nog Beethovenjaar. Een jaar dat in het teken staat van een componist en revolutionair die de muziekwereld blijvend op zijn kop heeft gezet met onder andere zijn schitterende symfonieën. Hoewel veel concerten gecanceld zijn kunt u dit jaar nog eenmaal genieten van twee concerten waarbij de jubilerende componist volop in de schijnwerpers staat. Daarnaast vindt u in deze nieuwsbrief deel I van een drieluik over het leven van Beethoven. U zult ontdekken hoe zijn zwakke gezondheid, zijn doofheid en zijn vele verliefdheden hem soms opzweepten tot het schrijven van de meest briljante muziek. Tot slot lichten wij graag nogmaals het Festival Vocallis in Maastricht voor u uit: een aangepast en coronaproof programma in de bourgondische stad in het zuiden. 

Bekijk deze reizen

Hannick: dus veel inclusief

  • Aantrekkelijk muziekprogramma conform RIVM richtlijnen
  • Boeiende muziekinleidingen door uw Hannick-reisleider
  • Overnachting in centraal gelegen hotel
  • Maastricht: eigen vervoer 

Blog: Het leven van Beethoven - deel I

Tijdens de Jubileumcruise van Hannick Reizen heeft Wouter Schmidt vier lezingen gehouden over Beethovens leven. Bepaalde aspecten daaruit hebben een grote rol gespeeld in het componeren van bijvoorbeeld zijn negen symfonieën. De componist heeft een enorme invloed gehad op de negentiende-eeuwse muziek en wordt algemeen beschouwd gezien als de schakel tussen het classicisme en de romantiek. Wouter neemt u in een drieluik mee door het leven van dit muzikale genie. U zult ontdekken dat er een significant verschil is tussen zijn relatief 'brave' even genummerde symfonieën en de buitengewoon dynamische oneven symfonieën die hij componeerde. Vandaag deel I: het eerste deel van zijn leven tot en met het Heiligenstädter Testament. 

Lees het eerste deel over Beethovens leven

Internationaal Festival Vocallis in Maastricht

In deze bijzondere tijden heeft de organisatie van het Internationaal Festival Vocallis een aangepast programma voor u samengesteld. Het muzikale stemgeluid staat centraal tijdens concerten en masterclasses met internationaal gerenommeerde zangers en musici. Op de Vocallis Academy wordt ook de jaarlijkse Vocallis Liedprijs uitgereikt aan de meest veelbelovende jonge musici. U woont minimaal twee concerten bij, reist op eigen gelegenheid naar Maastricht en verblijft in een uitstekend 4-sterren hotel vlakbij het Centraal Station. 

Internationaal Festival Vocallis in Maastricht

3-daagse reis, bijna gegarandeerd vertrek 7 november, v.a. € 598,- p.p.

Bekijk of boek deze reis

Topmusici spelen Beethoven in Frankfurt

Maar liefst twee concertavonden lang wordt de jubilerende componist Beethoven in de schijnwerpers gezet door het befaamde Gewandhausorchester uit Leipzig. Onder leiding van hun al even beroemde Letse chefdirigent, Andris Nelson, speelt het orkest de sterren van de hemel. De eerste avond worden ze daarbij vergezeld door topvioliste Anne-Sophie Mutter, de tweede avond sluit de Russische sterpianist Daniil Trifonov aan. Daarnaast heeft Frankfurt u ook als stad veel te bieden. Breng een bezoek aan het Städelsches Kunstinstitut met bekende werken van oude meesters als Jan van Eyck en Johannes Vermeer. 

Topmusici spelen Beethoven in Frankfurt

3-daagse reis, vertrek 23 november, v.a. € 1.395,- p.p.

Bekijk of boek deze reis

Hannick Reizen maakt deel uit van de FST Group

Hannick Reizen

info@hannick.nl 

070 - 319 19 29

www.hannick.nl 

Facebook Twitter Instagram

Wilt u deze e-mail liever niet meer ontvangen? Klik dan op onderstaande link om u af te melden. 

Afmelden