De leeszalen zijn weer open!

Logo KB nationale bibliotheek
Bekijk deze nieuwsbrief online
Afbeelding uit modeblad De Gracieuse

NIEUWSBRIEF - juli 2020

Afbeeldingen van tijdschriften uit nieuwe release Delpher
47.360 nieuwe tijdschriften in Delpher

Dit keer is Delpher vooral uitgebreid met edities van verschillende Katholieke en Joodse tijdschriften uit de 19e en 20e eeuw. Daarnaast zijn er jeugdtijdschriften, tv- en radiobodes en algemene bladen toegevoegd. Zoals bijvoorbeeld het mode- en handwerktijdschrift De Gracieuse.

> Lees meer

 
Afbeelding KB leeszalen
De leeszalen gaan weer open

Vanaf vandaag zijn de leeszalen weer open. U bent van harte welkom van maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur. Wij hanteren de gebruikelijke richtlijnen van het RIVM zodat u de leeszalen veilig kunt bezoeken. Tot snel!

Lees alles over een bezoek  

 
Afbeelding van De terugkeer van de verloren zoon van Rembrandt (c. 1668) [Hermitage, Sint Petersburg
Lees verhalen over terugkeer en weerzien

Nu de leeszalen weer open zijn kunnen we elkaar weer ontmoeten. Een goede aanleiding voor onze conservator Paul van Capelleveen om op zoek te gaan naar het thema terugkeer en weerzien in onze collecties. Lees de mooie verhalen die hij ontdekte.  

> Lees de verhalen 

 
Afbeelding campagnebeeld VakantieBieb
Start VakantieBieb met e-books en luisterboeken

Het is zomer dus gaat de VakantieBieb weer open. Dit jaar ook met luisterboeken. Geniet t/m 31 augustus in tuin, balkon of waar u ook bent van mooie verhalen. Voor jong en oud, leden en niet-leden van de Bibliotheek.

> Lees meer en download de VakantieBieb-app

 
Afbeelding man met tablet
Ontdek nieuwe digitale bronnen

Heeft u de uitbreiding van onze collectie digitale bronnen al gezien? Als u lid bent van de KB heeft u nu toegang tot Academic Search Ultimate, drie nieuwe Ebsco e-Book deelcollecties (Academic, History & Religion) en nieuwe Amerikaanse tijdschriftarchieven.

> Bekijk de nieuwe bronnen 

 
Tekening van opengeslagen laptop

Mogen we u wat vragen?

Wat vindt u van onze KB-website? Heeft u ideeën of suggesties? Uw antwoorden helpen ons om de website te verbeteren. Het invullen van de vragenlijst is anoniem en duurt ongeveer 10 minuten. Alvast hartelijk dank.

> Vul de enquête in 

Afbeelding Victorine van Schaik en penning

Ding mee naar de Victorine van Schaick-prijzen

Heeft u een bijzondere blog, artikel, website of initiatief gepubliceerd die een bijdrage levert aan het bibliotheekvak? Of kent u iemand die dat heeft gedaan? Dien nu uw publicatie in of draag een kandidaat voor om in aanmerking te komen voor deze unieke onderscheiding voor het bibliotheekwerk.

> Dien nu in

Logo KB nationale bibliotheek


www.kb.nl

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u zich voor de KB-nieuwsbrief heeft aangemeld

Privacyverklaring

U kunt zich hier afmelden of uw gegevens wijzigen