Wat je moet weten over het plasticverbod 🚯     ‌    ‌    ‌    ‌    ‌    ‌    ‌    ‌    ‌    ‌    ‌    ‌    ‌    ‌    ‌    ‌    ‌    ‌    ‌    ‌    ‌    ‌    ‌    ‌    ‌    ‌    ‌    ‌    ‌    ‌    ‌    ‌    ‌    ‌    ‌    ‌    ‌    ‌    ‌    ‌    ‌    ‌    ‌    ‌    ‌    ‌    ‌    ‌    ‌    ‌    ‌    ‌    ‌    ‌    ‌    ‌    ‌    ‌    ‌    ‌    ‌    ‌    ‌    ‌    ‌    ‌    ‌    ‌    ‌    ‌    ‌    ‌    ‌    ‌    ‌    ‌    ‌    ‌    ‌    ‌    ‌    ‌    ‌    ‌    ‌    ‌    ‌    ‌    ‌    ‌    ‌    ‌    ‌    ‌    ‌    ‌    ‌    ‌    ‌    ‌
uitschrijven  |  webversie
Natuur & MilieuNieuwsbrief
26 augustus 2021
Groen landschap

Wat kun jij met de Omgevingswet?

Wil jij graag meer groen in de buurt? Of meer ruimte voor fietsers en wandelaars? De nieuwe Omgevingswet biedt kansen. Deze wet treedt waarschijnlijk volgend jaar in werking. Dat betekent dat jouw gemeente aan de slag gaat met een visie voor jouw leefomgeving, een zogeheten Omgevingsvisie. Jij kunt hierin het verschil maken voor de natuur, het milieu en jouw eigen gezondheid.

plastic afval

Wat je moet weten over het plasticverbod

Sinds 3 juli geldt er in de hele Europese Unie een verbod op verschillende plastic wegwerpproducten. Op de website van ons programma Mission Reuse zetten we de vijf dingen op een rij die je moet weten over het nieuwe plasticverbod.

Lees de blog
vrouw zit bij tentje in de zon

Vijf keer kamperen in onze eigen provincies

We zijn Nederland aan het (her-)ontdekken als vakantieland. Dicht bij huis vind je prachtige vakantiebelevingen! Wil jij de natuur in Nederland beleven? Bekijk dan deze vijf bijzondere kampeerplekken in de natuur die we hebben geselecteerd met Campspace.

Ontdek de locaties

Klimaatrapport: direct actie nodig om opwarming van de aarde te verminderen

Zie jij in het dagelijks leven de noodsignalen die ons klimaat afgeeft? De overstromingen, extreme temperaturen met bosbranden tot gevolg, en de alarmerende afname van het poolijs. Het klimaatrapport van het IPPC, het klimaatpanel van de Verenigde Naties, concludeert dat het nu nog mogelijk is om het klimaat te stabiliseren, als de CO2-uitstoot op korte termijn enorm omlaag gaat. Je leest onze reactie op dit rapport op onze website.

Klimaatverandering zit ons op de hielen. Word donateur voor slechts € 1,- per maand en steun ons om de impact op ons klimaat aan te pakken.

uitrollen van sedummat op plat dak

Groene daken tegen wateroverlast

Natuur in de stad is belangrijk om wateroverlast tegen te gaan. Wij rekenden uit dat twee miljoen platte daken in Nederland geschikt zijn voor een groendak.

autodelen

Wat weet jij over autodelen?

Het duurzame alternatief voor het bezit van een eigen auto is (elektrisch) autodelen. Weet jij hoeveel deelauto's er in Nederland staan? Test je kennis over autodelen!

brood met groenten

Vegetarische lunchrecepten

Kom je niet verder dan een broodje kaas of hummus als vegetarische lunch? Om je een handje te helpen hebben we vijf lunch- recepten op een rij gezet. Ideaal nu de vakantie ten einde loopt!

collega's van Natuur & Milieu

Word jij onze nieuwe collega?

Werk met ons aan een duurzame toekomst. We zoeken een Adviseur Persooneel & Organisatie (24 uur p/w) en een stagiair website & communicatie (24-32 uur p/w).

 
ANBI  Nationale Postcode LoterijÂ