Buiten te horen én in onze nieuwe podcast: de regenwulp | Waarom heeft de naaktslak een 'gaatje' in zijn hoofd? | Unieke kans: een bosje heide knippen
NIEUWE ROOTS

NIEUWE ROOTS

De Roots van september is uit. Bestel online & je betaalt geen verzendkosten!
Roots
De mooiste natuurfotografie
10 FIJNE FOTO'S MET KRACHT & SCHWUNG

Springende eekhoorns, spreeuwenzwermen, badderende mezen: fotografie-redacteur René Alblas selecteerde de mooiste en opvallendste foto’s vol dynamiek, die de afgelopen jaren zijn ingestuurd voor onze wedstrijd Foto van de Maand. Ook geeft hij fotografietips.
Foto: Mark van Veldhuizen

Roots
Nieuwe podcast Notenkrakers
REGENWULP ROEPT 'BIE-BIE-BIE’

De regenwulp trekt in augustus al roepend over Nederland. Wil je weten hoe die mooie roep klinkt? Luister dan naar onze nieuwste podcast in Notenkrakers.
Foto: iStock

Roots
Alleen dit weekend
KNIP JE EIGEN BOSJE HEIDE

Je eigen kerstboom zagen kon al in nationaal park De Hoge Veluwe en nu mag je in het weekend van 21 en 22 augustus ook een bosje struikheide komen knippen. Bijzonder, want heide knippen is bij wet verboden.
Foto: Ernst Kremers

Roots
Wat een vraag!
WAAR DIENT DAT GAATJE VOOR?

Stel je leukste natuurvraag aan Roots, dan zoeken wij het voor je uit. Deze bijvoorbeeld: tijdens vochtige zomerdagen zie je veel naaktslakken. Als je goed kijkt, zie je dat een naaktslak een gaatje heeft bij zijn kop. Waarom eigenlijk?
Foto: Teus Vlot

LEUK VOOR JEZELF OF OM CADEAU TE GEVEN!

Neem een proefabonnement voor jezelf of geef 3x Roots cadeau én ontvang zelf 3 tijdschriften naar keuze gratis. Het abonnement stopt automatisch en je hebt de keuze uit meerdere edities van 14 tijdschriftmerken, waaronder Seasons, delicious., FietsActief, In Eigen Land, Zin en nog veel meer!

Roots
Roots
Vogelnieuws
OOIEVAARS RUIKEN VERSGEMAAID GRAS

Houd jij ook zo van de geur van versgemaaid gras? Dan bevind je je in verrassend gezelschap van… ooievaars. Wetenschappers doken in de vraag: hóe weten ooievaars die pas gemaaide velden zo snel te vinden?
Foto: Marcel van Kammen

Roots
Hohe Tauern, Oostenrijk
HET GEHEIM VAN VALLEND WATER

Vanaf een hoogte van 380 meter stort het water van de Krimmler watervallen de diepte in. Dit prachtige natuurschouwspel in het Oostenrijkse nationale park Hohe Tauern is ook nog eens goed voor je gezondheid. Wetenschapper Johanna Freidl legt uit hoe dat zit.
Foto: Reinhold Leitner

Volg Roots ook op
Roots - Instagram Roots - Facebook Roots - Twitter Roots - Pinterest Roots - Podcast
Copyright © 2021 New Skool Media. Alle rechten voorbehouden.
Jouw abonnementsnummer: 0
Wil je deze nieuwsbrief niet langer ontvangen? Meld je dan hieronder af.
Afmelden