ELF Voetbal nieuwsbrief van 11-05-2021
Ontknoping nadert: de spannendste titelraces in Europa

Ondanks dat in de Eredivisie nog veel op het spel staat, is de kampioen reeds bekend: Ajax. Afgelopen weekeinde mocht ook Bayern München (wederom) een kampioensfeest vieren en eerder in de week wist ook Internazionale het kampioenschap te behalen. De eindstreep komt steeds dichterbij. In welke landen wordt het bovenin nog spannend?


Lees verder
37 jaar Andrés Iniesta: vijf memorabele doelpunten

Andrés Iniesta is al even uit zicht voor liefhebbers van Europees voetbal. Toch heeft de Spaanse voetballegende zijn schoenen nog steeds niet aan de wilgen gehangen. Vandaag bracht het Japanse Vissel Kobe op Iniesta zijn 37ste verjaardag naar buiten dat de middenvelder zijn contract tot 2023 verlengd heeft. Zo blijft El Blanquito nog langer te bewonderen voor de echte liefhebber. ELF Voetbal kijkt terug op vijf memorabele doelpunten die Iniesta tijdens zijn carrière in Europa maakte.

Lees verder
Extra dikke EK Special ELF Voetbal is uit: alles over Oranje en de 23 andere deelnemers

Nog maar een paar weken wachten en dan barst het spektakel los: het EK! Officieel EURO 2020. Na 2.528 dagen is Oranje weer actief op een eindtoernooi. Ruim 361 weken na de bronzen medaille op het WK van 2014 staat de ploeg van bondscoach Frank de Boer voor een nieuwe uitdaging. Alles daarover en over de 23 andere deelnemers is te lezen in de extra dikke EK Special van ELF Voetbal.

Lees verder
Toppers en bekerfinales: deze midweekse duels mag je echt niet missen

Veel kaarten in Europese topcompetities zijn inmiddels geschut. Toch zijn enkele titelraces en bekercompetities nog onbeslist. Ook in de aankomende werkweek staan er heerlijke duels op het programma. Schrijf deze Europese krakers alvast in je agenda!

Lees verder
Lewandowski op weg naar record in klassement ESM Gouden Schoen, Giakoumakis klimt

Nog één doelpunt. Dan evenaart Robert Lewandowski het Bundesligarecord van Gerd Müller op het gebied van doelpunten. Dat hij de tweede winnaar uit de Duitse competitie wordt, die de ESM Gouden Schoen wint, kan in ieder geval niet meer misgaan. Zijn productie vormt in meerdere opzichten een uitdaging in de laatste twee speeldagen.

Lees verder
Robben, Fer en meer: de tops en flops van Eredivisie-speelronde 32

Speelronde nummer zeven in de Eredivisie leverde wederom de nodige discussiepunten op. Goals, VAR-momenten en grote fouten wisselden elkaar in rap tempo af. De volgende hoofdrolspelers kunnen terugkijken op een mislukt, of juist een uitstekend weekend.

Lees verder
De PANNA! Voetbalagenda 2021-2022 is uit

De zomervakantie voelt waarschijnlijk als ver weg. Het nieuwe schooljaar al helemaal. Maar voordat je het weet, is het zover. Als je de PANNA! Voetbalagenda 2021-2022 hebt, wil je vast dat de tijd nog sneller gaat. Paginagrote foto’s, leuke weetjes, bijzondere top 10-overzichten en diverse tips. De PANNA! Voetbalagenda is weer een feest om een schooljaar lang door te bladeren.

Lees verder
Win het boek Kampioensouders van Harmke van der Werf

Topsporters staan met hun successen en hun drama’s veel in the picture. Hun ouders doorgaans niet. Schrijfster Harmke van der Werf wilde juist hún verhaal horen. In Kampioensouders komen zij uitgebreid. Het boek, dat woensdag (12 mei) verschijnt, is te winnen via de prijsvraag in dit artikel.

Lees verder
Waar zijn ze nu? Het Ajax dat 5 jaar geleden de Eredivisie Onder 19 won

Op doelsaldo wist Ajax Onder 19 in 2016 de Eredivisie voor A-junioren te winnen. Slechts één doelpunt scheidde de ploeg van Gerard van der Lem met nummer twee PSV. Hoe is het nu, 5 jaar later, met de hoofdrolspelers uit het kampioensjaar van de Ajax beloften?

Lees verder