img nieuws | agenda | filmhuis
de nieuwe bibliotheek
 
img

Human Library Almere - Online

Ga online met een 'levend boek' in gesprek tijdens de online Human Library Almere. Omdat deze editie online plaatsvindt kan iedereen vanuit zijn/haar eigen huis een 'levend boek' ontmoeten. Het enige wat je nodig hebt is een laptop, tablet of smartphone, want deze online Human Library vindt plaats via Zoom. De 'gewone' regels zijn van toepassing: je mag alles vragen, als het maar met respect gebeurt. Een gesprek duurt 20 tot 30 minuten.
Dinsdag 16 juni, 19.30 - 22.00 uur, online
img
Lees verder
img

Pubquiz goes Europe

Nu een live versie van de pubquiz even niet mogelijk is gaan we digitaal aan het quizzen via Zoom. Dit keer staat de pubquiz in het teken van Europa. Meld je aan met een team door een mail te sturen naar programmering@denieuwebibliotheek.nl. Je team bestaat (net als in de live-versie) uit maximaal vijf deelnemers. Je krijgt na aanmelding een mail retour met de verdere uitleg van deze pubquiz online en een Zoom-link. De winnaar ontvangt de titel ‘Coronacrisis-pubquiz-kampioen en een bierpakket van de Almeerse brouwerij Stijl’!
Donderdag 18 juni, 19.45 uur
img
Lees verder
img

NLP workshop: Waarom is de een wél en de ander niet succesvol?

Rudy Veraar (Ruvesteps) laat je kennismaken met Neuro Linguïstisch Programmeren (NLP). Ontdek hoe je goed kunt communiceren met jezelf en anderen en meer kunt bereiken in je werk en privéleven.
Woensdag 24 juni, 10.00 uur
img
Lees verder

Schrijvers lezen voor

In dagelijkse voorleessessies op werkdagen lezen schrijvers, via het scherm, hun verhalen voor aan (nieuwe) lezers. Verhalen die de wereld vergroten, verhalen die steun, troost of inzicht bieden. Op deze manier kunnen schrijvers, zolang grootschalige evenementen voorlopig van de baan zijn, de lezers blijven inspireren, verrassen of kennis laten maken met hun (nieuwe) boek.
Elke werkdag van 10.00 – 10.15 uur, online
Lees verder
img

Voorlezen in bibliotheek Stad

Voorzichtig kunnen we weer beginnen met het opstarten van activiteiten. En daarbij vergeten we onze jongste boekenwurmen niet! Op woensdagochtend gaan we weer een half uurtje voorlezen. Wat gaat er nu anders? We mogen maar voor maximaal 10 kinderen voorlezen. Dit betekent dat je voor deze voorleesochtenden een plekje moet reserveren. Je kunt hiervoor online een gratis kaartje halen. Je hebt alleen een kaartje voor je kind nodig (en max. 2 kaartjes per ouder!). Je laat je kaartje bij de ingang van de bibliotheek zien en kunt daarna doorlopen naar de jeugdafdeling. Veel voorleesplezier!
Lees verder
img

Open call: Kunstenaars in coronatijden

De huidige coronatijd, en het gebrek aan het ‘normale’ leven, kan bij kunstenaars andere inzichten geven, het voorstellingsvermogen nog meer activeren en van invloed zijn op het werk dat door de kunstenaar gemaakt wordt. De nieuwe bibliotheek zoekt kunstenaars die momenteel studeren aan de kunstacademie én naar Almeerse kunstenaars die werk zijn gaan maken naar aanleiding van deze tijd. Interesse om te exposeren? Kijk hier voor meer informatie m.b.t. de richtlijnen waaraan het werk moet voldoen.
Aanmelden kan tot 30 juni.
img

Film: Dark Waters

Bedrijfsadvocaat Robert Bilott ontdekt in dit waargebeurde verhaal een verband tussen een aantal mysterieuze sterfgevallen en chemiebedrijf DuPont, één van de grootste bedrijven ter wereld. Om de waarheid te achterhalen zet hij zowel zijn toekomst als zijn familie en zijn leven op het spel.
Stad, vrijdag 12 juni 14.00 uur, zaterdag 13 juni 11.00 én 14.00 uur, woensdag 17 juni 11.00 uur
Lees verder
img

Behind the scenes

“Ik ben Britt en ik werk bij de klantenservice. Je zult mij vooral vinden in vestiging Buiten, maar ook in Stad kun je me regelmatig tegenkomen. Daarnaast geef ik computertrainingen en help ik bij het digitaal spreekuur. Verder voer ik al onze evenementen in ons systeem in. Hierdoor weet ik altijd precies wat voor leuke dingen er te doen zijn in de Bieb!''
img
.

De nieuwsbrief van de nieuwe bibliotheek wordt wekelijks verstuurd. Kaarten voor alle evenementen van de nieuwe bibliotheek zijn verkrijgbaar bij de klantservicebalie van alle vestigingen van de nieuwe bibliotheek en via www.denieuwebibliotheek.nl | Afmelden