Website   |   Agenda   |   Mijn menu   |   Catalogus   |   Openingstijden
 

Ontmoet Eva Hoeke, Sofie van den Enk, Doortje Smithuijsen, Arnon Grunberg, Adriaan van Dis en al onze andere gasten tijdens een van onze talkshows, lezingen of colleges. Of kom lekker (de nieuwste) boeken lenen.

S
Boekengesprek: Arnon Grunberg en Jef Rademakers over Wenen en de liefde
 

Een middag rondom de liefdesstad Wenen in boeken. Sam De Graeve (uitgever Borgerhoff & Lamberigts) gaat in gesprek met schrijver Arnon Grunberg en vertaler Jef Rademakers over ‘De weg naar buiten’ van Arthur Schnitzler. Arnon Grunberg schreef het voorwoord. Na dit gesprek interviewt hij Arnout Weeda, auteur van ‘Het mysterie van Wenen’.

Bibliotheek Neude
 | zaterdag 13 november | 16.30 – 17.30 uur | Reserveer snel je kaartje | Na afloop signeren de auteurs in boekwinkel Broese 

 
S
 

Daan Doesborgh neemt je mee in de wereld van spoken-word en creatief schrijven. Dompel je onder in de klanken van taal. Dat is de kunst! is een serie laagdrempelige mini-colleges van TivoliVredenburg, Stadsschouwburg Utrecht, Kunstuitleen Utrecht en Bibliotheek Utrecht over verschillende kunstuitingen. 

Bibliotheek Neude | woensdag 27 oktober | 20.30 – 21.30 uur | Reserveer hier je kaartje.

 
S
 

Doortje Smithuijsen is filosoof en journalist met een grote fascinatie voor de moderne, digitale mens. Ze is maker van documentaires als ‘Mijn dochter de vlogger’ en ‘Volg je me nog’ en schreef ‘Gouden Bergen’, een boek over de houdbaarheid van online succes. In dit mediacollege bespreekt ze het fenomeen ‘influencing’ in verleden, heden en de toekomst. 

Bibliotheek Neude | donderdag 28 oktober | 20.00 – 21.30 uur | Reserveer je kaartje en kom alles te weten over influencers.

 
S
 

Presentator Sofie van den Enk ontvangt columnist en schrijver Eva Hoeke (o.a. Volkskrant Magazine) als Bibliotheekgast. Rode draad van de avond is de onaangepaste mens. Eva gaat het onder meer hebben over haar jonggestorven vader, pianist, singer-songwriter en boogie woogie fenomeen Rob Hoeke. En over de film ‘Joker’ met Joaquin Phoenix en haar botsing met superster Rihanna toen ze hoofdredacteur was van de glossy Jackie. Over Jiskefet en de geniale gitarist Jimmy Rosenberg die de roem niet aankon en al zijn leven lang worstelt met verslavingen.

Bibliotheek Neude
 | Vrijdag 29 oktober | 20.00 - 22. 00 uur | Reserveer je kaartje en mis het niet

 
S
 
 

Tot en met vrijdag 29 oktober zijn onderzoekers van de Universiteit Utrecht en UMC Utrecht in de bieb te vinden. Ze zijn op zoek naar vragen die leiden tot nieuw onderzoek. Alle vragen komen in de Utrechtse wetenschapsagenda. Kijk in de agenda en ontdek wanneer de wetenschappers in jouw bieb zijn.

 
 
S
 

Doe mee met het biebkoor en zing mee tijdens Sint-Maarten. Op 30 oktober oefenen we de liedjes in Bibliotheek Neude en op 6 november – de dag van Sint-Maarten – oefenen we in de bieb van Leidsche Rijn Centrum. En natuurlijk gaan we daarna gezamenlijk naar de Ronde van Sint-Maarten.

 
S
 
 
NL Leest

De hele maand november leest Nederland hetzelfde boek. Dit jaar is dat ‘De wandelaar’ van Adriaan van Dis. Als lid van de bieb kun je het boek gratis ophalen (zolang de voorraad strekt). Ook ligt er een boekje voor je klaar met vier wijkwandelingen. Kom meer over je wijk te weten en ontmoet de bewoners!

Wil je Adriaan van Dis ontmoeten? Kom dan naar de literaire talkshow ‘Tussen de regels’. Op zaterdag 6 november is hij, samen met Lieke Marsman, Dichter des Vaderlands, te gast.

 
 
 
 

Zondag 7 november staat in het teken van onverwachte ontmoetingen. In de hele stad zijn activiteiten en ook in de bieb is er van alles te doen. Van een Ieders Voorleesfeest en jeugdtheatervoorstelling tot een verrassend gesprek tijdens Human Library. Het hele programma vind je op onze websiteDaar kun je ook alvast kaarten reserveren. Wees er snel bij, want de kaarten zijn beperkt. 

 
 
S

Vertel al je vrienden, buren, familieleden en collega's over de nieuwe actie van de bieb: Een jaar lang lid worden voor slechts € 30. Kunnen ze eindeloos, grenzeloos en onbeperkt lezen. En, als ze nu lid worden, krijgen ze ook nog eens een actiecode waarmee ze gratis naar een betaalde activiteit mogen. Ben je zelf nog geen lid? Dan kun je natuurlijk ook gebruik van deze actie maken! 

Lees alles over de najaarsactie op onze website

 
S

Wist je dat je op onze website altijd alle nieuwste aanwinsten kunt vinden. Neem eens een kijkjeWelk boek neem jij de volgende keer mee?

S
 
Positief   Negatief
 
S
 
fb   tw   insta  
 
S
open