Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
donderdag 24 maart 2022
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Ontslagen Accon-topman Delger dient tuchtklacht in tegen forensisch onderzoeker
De eind vorig jaar ontslagen CEO van Accon Avm Guus Delger heeft een tuchtklacht ingediend tegen Peter Schimmel, die in opdracht van het accountantskantoor forensisch onderzoek deed naar de geconstateerde ‘manipulaties’ van de cijfers van Accon.
Lees verder »
Enige resultaat hoger beroep ‘misleidende en manipulerende’ voormalige RA is langere doorhaling
Het hoger beroep dat een inmiddels uitgeschreven RA bij het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) aanspande tegen een veroordeling van de Accountantskamer heeft niet bepaald het resultaat waar de vrouw waarschijnlijk op had gehoopt. De klachten worden door het College in alle onderdelen ongegrond verklaard, behalve die over de strafmaat, een doorhaling van […]
Lees verder »
ADVERTORIAL
Wat zijn risico’s bij arbeidsongeschiktheid of overlijden bij meerdere compagnons?

Sluiten deze verzekeringen wel aan bij de wensen en bepalingen van verschillende overeenkomsten (o.a. aandeelhouders/managementovereenkomst). In de praktijk blijkt dat dit lang niet altijd het geval is, met alle financiële gevolgen van dien. Ron Mulder vertelt op 10 mei hoe je afspraken kunt analyseren en beoordelen.

Lees verder »
KENNISPARTNER
Accountant: NOW or Never (en alles daartussen)

De seinen staan op groen nu de coronamaatregelen worden opgeheven. Toch blijven de gevolgen van de crisis ons nog achtervolgen. Zo kent de NOW-regeling nog steeds een aantal valkuilen in relatie tot het bepalen van de omzetdaling en de moeilijkheden en mogelijkheden inzake het bepalen van de NOW-groep. Ook de valkuil van de loonsom ligt […]

Lees verder »
Werknemer moet deel salaris terugbetalen ondanks fout werkgever
Dat de werkgever een fout heeft gemaakt bij de uitbetaling van het salaris en de werknemer dit niet direct doorhad, ontslaat haar niet van de terugbetalingsverplichting.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Maak jij optimaal gebruik van de mogelijkheden van de werkkostenregeling?

Voldoe je aan de administratieve verplichtingen waarop de Belastingdienst controleert? Casper Mons praat je op 5 april bij over de recente wijzigingen, vrijstellingen, het administratieve proces en de verschenen jurisprudentie op dit gebied. Hij bespreekt al deze zaken aan de hand van veel praktijkvoorbeelden.

Lees verder »
Lifestyle en carrière | Bij RSM groei je in je eigen tempo
Janine Roeven zocht naar een groter kantoor, omdat ze meer uitdaging wilde in haar werk. Parvesh Ganga maakte juist de overstap om in een iets kleiner kantoor te werken aan zijn verdere ontwikkeling. Beiden zitten ze helemaal op hun plek bij RSM.
Lees verder »
Wetsvoorstel dat belastingontwijking via digitale platformen moet tegengaan naar Kamer
Het wetsvoorstel transparantie over inkomsten digitale platformen (ook wel DAC7) is woensdag aangeboden aan de Tweede Kamer.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Hoe zorgt PinkWeb voor de veiligheid van de gegevens van accountants?

Cyber security is voor softwareontwikkelaars één van de belangrijkste speerpunten. Zeker wanneer gevoelige informatie wordt verwerkt. Dat geldt ook voor PinkWeb. We doen er alles aan om onze oplossingen zo veilig mogelijk te maken. Onze developers hebben hierin een grote verantwoordelijkheid. In dit interview vertelt technisch directeur Gerbald van Ommeren wat development doet aan informatiebeveiliging […]

Lees verder »
CONTENTPARTNER
Waarom accountants Agile werken moeten overwegen

De wereld verandert. Ontwikkelingen op het gebied van technologie gaan razendsnel en we verwachten dat alles zo efficiënt mogelijk verloopt. Niet alleen als het gaat om navigatiesystemen, apps en internetbankieren, maar ook in het bedrijfsleven: klanten willen zo snel mogelijk de beste oplossing.

Lees verder »
Flinke fiscale tegenvaller voor supermarktgigant Ahold Delhaize 
Ahold Delhaize is door de rechtbank Noord-Holland in het ongelijk gesteld in een geschil met de Belastingdienst over de aanslag Vpb 2016. Volgens het moederbedrijf van Albert Heijn was er na de fusie met het Belgische Delhaize in 2016 goodwill waarop het kon afschrijven om de winst te drukken.
Lees verder »
Tweede Kamer wil snel verhoging van belastingvrije kilometervergoeding
Een meerderheid in de Tweede Kamer wil de belastingvrije kilometervergoeding voor woon-werkverkeer snel verhogen, als compensatie van de hoge energieprijzen. Ook voor de eenmalige energietoeslag van 800 euro zouden meer mensen met een laag inkomen in aanmerking moeten kunnen komen, vinden veel partijen.
Lees verder »
OOK INTERESSANT
FIOD legt na FIU-melding beslag op 137 miljoen euro van Rus
KvK: klein deel ondernemers ervaart grote gevolgen sancties Rusland
Kaag gaat in op mogelijke gevolgen van Luxemburgse zaak voor UBO-register
Curatoren moederbedrijf Mitra: betrokkenen boekhoudfraude hebben bekend
OPLEIDINGEN
Online cursus Actualiteiten gemeentelijk vastgoed, btw en het btw-compensatiefonds (verdiepend)
Accountancy Vanmorgen Fiscaal Vanmorgen
5 april 2022
Moderne Bedrijfsadministratie (MBA)
Markus Verbeek Praehep
19 april 2022
Webinar: Wat is mijn kantoor waard
Fiscount
23 juni 2022
VACATURES
Startend assistent accountant (fulltime)
UNP accountants adviseurs
Assen
Adviseur MKB Accountancy
NBA
Amsterdam
Supervisor Compilation
CROP
Amersfoort
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN