Bekijk deze nieuwsbrief online
woensdag 19 juli 2017
 
CONTENTPARTNERS | OPLEIDINGEN | VACATURES Email Website Facebook Twitter LinkedIn
 
 
 
Geachte heer/mevrouw ,
Welkom bij de digitale nieuwsbrief van Accountancy Vanmorgen.
 
 
 
Ontvlechting NBA-VRC verloopt voorspoedig
De ontvlechting van de NBA en de Vereniging van Registercontrollers (VRC) voorloopt zo voorspoedig dat het vertrek van de VRC uit het pand van de NBA mogelijk al op 1 augustus plaatsvindt in plaats van 1 september.
Lees meer
 
 
RA adviseert geen belastingaangifte te doen van contante geldsom: doorhaling
Een RA heeft onder andere een ex-werknemer geadviseerd geen belastingaangifte te doen van de vergoeding die ze heeft ontvangen nadat haar arbeidsovereenkomst is beëindigd. Volgens de accountant heeft hij gehandeld onder persoonlijke titel. Daar is de Accountantskamer het niet mee eens.
Lees meer
 
BTW en sport(structuren) Advertorial

Herhaling wegens grote belangstelling en hoge waardering!
De BTW-regelgeving inzake sport moet worden gewijzigd. Dit heeft grote financiële gevolgen voor gemeenten en andere exploitanten van sportaccommodaties. Zorg dat u kunt anticiperen op de wijzigingen en het belastingvoordeel kunt behouden. Joep Swinkels praat u bij op 21 september. Hij bespreekt alle BTW-aspecten van sport, de aanpassing van de BTW-regelgeving en de verschillende exploitatiemodellen van binnen- en buitensportaccommodaties met u.

 
Vakantierooster nieuwsbrief Accountancy Vanmorgen
Accountancy Vanmorgen gaat de komende zes weken over op een vakantierooster. Dat betekent dat de nieuwsbrief drie keer in de week verschijnt, op maandag woensdag en vrijdag.
Lees meer
 
 
Bouw start proef met spaarpotregeling ZZP’ers
Werkgevers en werknemers in de bouwsectoren zijn in een vergevorderd stadium met plannen voor een proef voor een eigen, alomvattende spaarregeling voor ZZP’ers. 
Lees meer
 
Trouwen vóór of na 2018? Advertorial

Het nieuwe huwelijksvermogensrecht is een van de onderwerpen die besproken wordt in AV2. Wilt u daarnaast alles weten over uitfasering PEB: eindstation of (door)start? En over de wederzijdse informatiestromen van de accountant en de ondernemer? U leest #hoedanprecies in de tweede editie van het AV-magazine. Meer weten? Neem nu een abonnement op AV-magazine. =>

 
KvK lanceert app gratis inzage Handelsregister
De Kamer van Koophandel (KvK) heeft maandag een app gelanceerd waarmee ondernemers per jaar dertig gratis inzages krijgen in ondernemingen die in het Handelsregister staan.
Lees meer
 
 
Reactie NOB op EC-voorstel tegengaan ongewenste belastingontwijking
De Nederlandse Orde van Belastingadviseurs (NOB) heeft gereageerd op het voorstel van de Europese Commissie over de automatische uitwisseling van informatie op het gebied van belastingheffing en de meldplicht met betrekking tot ‘reportable cross-border arrangements’.
Lees meer
 
 
Nederland kan emigratie-aanslag pensioen en lijfrente belasten
Nederland kan lijfrentepremies, die zijn betaald voor 1 januari 2001 of na 15 juli 2009 en van het inkomen zijn afgetrokken bij emigratie naar Frankrijk, belasten. Dat is niet in strijd met het tussen Nederland en Frankrijk geldende belastingverdrag. Hetzelfde geldt voor pensioenpremies voldaan na 15 juli 2009.
Lees meer
 
CaseWare ontvangt platina predicaat SBR Banken Contentpartner
CaseWare Nederland heeft van SBR Banken het platina predicaat ontvangen. Met dit platina predicaat heeft CaseWare aangetoond ruim 1.000 succesvolle kredietrapportages te hebben aangeleverd aan ABN AMRO, ING en Rabobank.
 
 
Klijnsma komt met standaard informatiemodel kapitaal- en premieovereenkomsten
Staatssecretaris Klijnsma van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft een standaard informatiemodel vastgesteld waarmee pensioendeelnemers aan kapitaal- en premieovereenkomsten vanaf 1 januari 2018 eenduidig informatie ontvangen.
Lees meer
 
 
Aw bevriest uitvraag prognose-informatie
De Autoriteit woningcorporatie (Aw) komt tegemoet aan de signalen vanuit de markt en bevriest de prognose-informatie (dPi) die corporaties aan moeten leveren over 2017.
Lees meer
 
 
‘Blijvende onzekerheid rond bankenhervorming heeft negatieve impact op economie’
Nu de besluitvorming van het Bazel Comité over de kapitaalreserves van banken uitblijft, voorziet KPMG op de korte termijn een voortduren van de huidige impasse. ‘De blijvende onzekerheid voor banken heeft een negatieve impact op de economie’, zegt Lennart de Vries van KPMG Financial Services.
Lees meer
 
Ontslagrecht in een halve dag Opleiding
Het ontslagrecht wordt niet behandeld aan de hand van een flauwe opsomming van regeltjes maar aan de hand van aansprekende voorbeelden (cases) en filmpjes. Door deze actieve benadering komt het ontslagrecht tot leven. Het eerste deel van de training gaat in op diverse onderwerpen uit de WWZ. Het tweede gedeelte laat aan de hand van […]
 
Zelfstandig Aangiftemedewerker (40 uur) Vacature
Werken bij Boon Accountants Belastingadviseurs/Boon Registeraccountants betekent werken bij een organisatie met een open en informele cultuur, waarin je je snel thuis voelt. Waar je alle ruimte krijgt voor je persoonlijke ontwikkeling en professionele groei. Een betrokken werkgever die het belang begrijpt van een goed evenwicht tussen werk en privé en bij wie je profiteert […]
 
 
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancy nieuws willen ontvangen?
» Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
 
 
 
 
 
Over Ons | Adverteren | Abonneren | Gegevens wijzigen | Afmelden Email Website Facebook Twitter LinkedIn