Hoe geef je op de werkvloer een extra impuls aan basisvaardigheden zoals taal, rekenen en digitale vaardigheden? Die vraag staat centraal in het Impulsproject Basisvaardigheden dat dit jaar gestart is. Met dit project ontwikkelen en testen we hulpmiddelen bij de deelnemende bedrijven. En goed nieuws, want er is nog ruimte voor enkele bedrijven om aan te sluiten bij dit project!
   
 
 
 
 
   
 
Op 19 november organiseert SBCM een themabijeenkomst voor alle bedrijven die kennis willen opdoen over leven lang ontwikkelen (LLO) in de SW. Ook staat deze bijeenkomst in het teken van het ontwikkelen van basisvaardigheden en soft skills op de werkvloer. Je hoort op deze dag meer over het Impulsproject Basisvaardigheden, over de vernieuwing van materialen in de pilot WerkPlekOpleiden en over het project Leerambassadeur. Uiteraard is er voldoende gelegenheid om met elkaar in gesprek te gaan! Meld je aan voor de bijeenkomst.
   
 
 
 
 
De methodiek WerkPlekOpleiden is geschikt om soft skills op een systematische manier te ontwikkelen. Al sinds 2009 is SBCM bezig met deze methodiek en het verder ontwikkelen ervan. In 2023 is SBCM een pilot gestart om materialen rondom één soft skill te ontwikkelen en uit te testen bij vijf bedrijven. Inmiddels starten we nu aan een nieuwe pilot, waarbij we materialen willen ontwikkelen voor drie soft skills. We willen deze pilot breder trekken. Heeft jouw bedrijf interesse in deelname aan de pilot? Mail dan voor 4 oktober naar p.mensink@caop.nl of lees meer over WPO.
 
 
 
 
   
Houd jij je als OR-lid, bestuurder of HRM-professional bezig met medezeggenschap? Kom dan op 17 oktober naar het MZSW-congres. Dat is hét jaarlijkse congres voor de medezeggenschap en biedt een uitstekende gelegenheid om in gesprek te gaan met OR-leden en bestuurders van andere bedrijven. In het ochtendprogramma kun je deelnemen aan sessies rondom zes kernthema’s. In de middag kun je de diepte ingaan over andere relevante OR-zaken. Wil jij weten wat er tijdens het congres aan bod komt? Bezoek dan onze website en zorg dat je erbij bent!
   
 
 
 
 
Wil jij samen met mensen uit het binnen- en buitenland de toekomst van de kringloopsector verkennen? Kom dan op 15 oktober naar het Jubileumcongres, georganiseerd door de Branchevereniging Kringloop Nederland. Tijdens dit congres staat de rol van de kringloop in onze circulaire economie en inclusieve samenleving centraal. Je bent van harte welkom om dit congres bij te wonen! Bouw mee aan de toekomst van de kringloopbranche.
 
 
 
 
Agenda
 
 
Nieuwsbrief delen: Twitter Facebook LinkedIn
Postadres
Postbus 556
2501 CN Den Haag
Bezoekadres
Lange Voorhout 13
2514 EA Den Haag
Telefoon: 070 376 58 47
info.sbcm@caop.nl
www.sbcm.nl
Afmelden | Gegevens wijzigen | Doorsturen