NT e-mail
 
De gratis
Weekly
 
 
 
LAATSTE NIEUWS
 
#
 
Onvrede wachttijden Rotterdamse terminals naar kookpunt
 
Vervoerders zijn de lange wachttijden voor het containerwegvervoer in de Rotterdamse haven volledig zat. Opstoppingen en een gebrek aan vrije slots maken de afhandeltijden buitenproportioneel lang. Chauffeurs laten weten dat de actiebereidheid onder een groep van vooral eigen rijders groeit. Wilde acties hangen in de lucht, zeggen zij.
 
 
 
#
 
Zero-emissie stadslogistiek alleen verplicht voor nieuwe voertuigen
 
In 2025 moeten alle nieuwe vracht- en bestelauto’s in een zero-emissiezone emissievrij zijn. Voor bestaande voertuigen komt er een soepele overgangsregeling, waardoor je met een dieseltruck nog tot 2030 de ‘zero-emissie binnensteden’ kunt bevoorraden.
 
 
 
(advertentie)
#  
Wij geven 10 miljoen aan onze sector
 

Wij zijn TVM. Opgericht als coöperatie. Wij steken de helpende hand toe in een tijd dat onze sector het moeilijk heeft door corona.


Kijk hier voor een gezonde toekomst van onze sector.
 
 
 
#
 
Commentaar – Verstandig uitstel zero emissie zones in steden
 
De invoering van zero emissie zones voor stadsdistributie is met vijf jaar uitgesteld. Althans, dat zal het gevolg zijn van de zeer soepele overgangsregeling waardoor transportondernemers nog tot 2030 met dieselvoertuigen mogen blijven rondrijden in de binnensteden.
 
 
 
#
 
Kijk NT TV afl. 5 terug over stikstofcrisis Rotterdamse haven en autonoom varen
 
‘De stikstofcrisis begint zo langzamerhand uit te stralen naar een soort reputatiecrisis op de hoofdkantoren in het buitenland. Die denken dat het stikstofbeleid in Nederland zo ingewikkeld is dat ze Rotterdam links laten liggen en zich hier dus niet vestigen.’ Dat zei Eric van der Schans van Havenbedrijf Rotterdam in aflevering 5 van NT TV.
 
 
 
#
 
Transportbedrijf Van Duuren verzet bakens na zware coronadip
 
Winkelsluitingen, het stilvallen van de vraag en grote onzekerheid over de nabije toekomst. De coronacrisis trekt een zware wissel op vervoerders die hun brood verdienen met het bevoorraden van de retail. Van Duuren Transport uit Vianen zag het afgelopen voorjaar de helft van zijn business wegvallen, maar werkt toch aan uitbreiding. Het bedrijf betrekt een...
 
 
 
#
 
Uber haalt half miljard dollar op met verkoop aandelen Uber Freight
 
Uber verkoopt een deel van zijn aandelen in Uber Freight. Een groep investeerders onder aanvoering van private-equityfonds Greenbriar neemt een belang van 500 miljoen dollar.
 
 
#
 
Bouwhubs kunnen flinke hap nemen uit kosten bouwlogistiek
 
Aanhoudende woningbouw in combinatie met een flinke filedruk leidt ertoe dat er meer noodzaak komt tot het optimaliseren van de bouwlogistiek. Het creëren van een bouwhub die functioneert als verzamelpunt van materiaal voor de bouwwerven, zou zowel de totale logistieke kosten als het transport met meer dan 40% kunnen doen dalen.
 
 
 
#
 
Analyse – Het blijft verdacht stil bij AF-KLM Cargo
 
Welke strategie gaat Air France-KLM op vrachtgebied ontvouwen nu het passagiersvervoer nog steeds grotendeels vleugellam is en buitenlandse carriers versterkt inzetten op meer vrachtvervoer? Er ligt sinds vorige week op hoofdlijnen een akkoord met de bonden over ingrijpende bezuinigingen, maar wat deze kostenbesparingen precies betekenen voor de vrachtactiviteiten van de nationale carrier, blijft onduidelijk.
 
 
 
#
 
‘Aantrekkelijker maken om waterstof te verhandelen’
 
Gasunie en de havenbedrijven van Rotterdam, Amsterdam, Groningen en North Sea Port laten onderzoek doen naar de praktische opzet van een waterstofbeurs waar waterstof vrij verhandeld kan worden. Een waterstofbeurs, naar het voorbeeld van stroom- en gasbeurzen, kan helpen om de markt voor klimaatneutrale waterstof te versnellen. Het onderzoek wordt geleid door Bert den Ouden,...
 
 
#
 
Nederlandse spoorbranche ziet nieuwe vertakkingen Betuwelijn liever dan IJzeren Rijn
 
De Nederlandse spoorgoederenbranche zette deze zomer in een ‘marktvisie’ op een rijtje welke spoorinvesteringen volgens haar nodig zijn om in 2040 een op rolletjes lopend railnetwerk te hebben. Zo ziet de sector bijvoorbeeld best toekomst in het updaten van de IJzeren Rijn. Een noordelijke en zuidelijke vertakking van de Betuwelijn staan echter hoger op het...
 
 
 
#
 
‘Ondanks krimp al voorsorteren op latere groei transportsector’
 
De coronacrisis zal begin 2021 tot 6% krimp van de werkgelegenheid in de sector transport en logistiek geleid hebben. Vanaf 2022 gaat de werkgelegenheid pas weer toenemen. Toch moeten we daar nu al op voorsorteren. Dit stelt een arbeidsmarktanalyse die TLN , VVT en vakbonden FNV en CNV hebben laten opstellen.
 
 
 
#
 
Ruzie Maersk met Schenker over Damco-klanten
 
De relaties tussen de Deense rederij Maersk en de Duitse expediteur DB Schenker lijken enigszins verstoord door de recente aanval van de Duitsers op de containerklanten van de opgeheven Maersk-dochter Damco.
 
 
 
#
 
Autonoom varen: koplopersrol voor Rotterdam
 
Autonoom varen is toch iets wat pas in de toekomst gaat gebeuren? Rotterdam denkt daar anders over. Autonoom varen leidt tot veel mooie kansen in de regio Rotterdam: de werkgelegenheid gaat omhoog, het gebied wordt nog duurzamer en de haven wordt veiliger. Rotterdam gaat aan de slag: van schepen autonoom laten varen tot de omgeving...
 
 
 
Adverteren Colofon www.nieuwsbladtransport.nl
 
Abonneren Afmelden redactie@nieuwsbladtransport.nl
 
  010-280 10 00
 
© 2020 ProMedia NT Alle rechten voorbehouden.
 
Nieuwsblad Transport - Weena 505 B18 - 3013 AL Rotterdam