Terwijl we vanaf ons strandbedje genieten van de zonsondergang, zijn we ook alweer bezig met ons punt (sorry, punten!) op de horizon. Onder het motto ‘change before you have to’ delen we graag onze 5 speerpunten voor de tweede helft van 2024. Ontwikkelingen die onze aandacht verdienen en waar je in je jaarbudget wellicht rekening mee wilt houden. Wij denken
met alle plezier mee!  

Inkoopmogelijkheden op basis van kunstmatige intelligentie gestuurde algoritmen is niet meer weg te denken uit onze inkoopstrategie en optimalisatie van online campagnes. Door AI-gestuurde inkoopmogelijkheden binnen META en Google slim in te richten, ontstaat er een enorme groei in resultaten.

Met onze input en sturing is AI in staat om campagnes continu te optimaliseren door realtime gegevens te verwerken en te leren welke elementen het beste werken. Dit verhoogt de efficiëntie, vermindert kosten en verbetert de conversiepercentages. Het is geen vervanging voor je inkoopstrategie, maar een waardevolle aanvulling die er ook voor zorgt dat je andere campagnes beter presteren. Voor ZOA behaalden we met de donatiecampagne de afgelopen maand een ROI van 4. Bij Pleegzorg werden weinig informatiepakketten aangevraagd. Sinds we de inkoop hebben aangepast, worden er honderden pakketten per maand weggezet.
 
Zoals je weet wordt de regelgeving op het inkopen van advertenties voor specifieke doelgroepen steeds strenger. Wij merken dat goede content daardoor cruciaal is voor de online campagnes van goede doelen. Om de juiste mensen te bereiken is relevante content nodig. Omdat content targeting is geworden, voer je aan de voorkant geen gescheiden campagnes meer op verschillende doelgroepen. 

Door verschillende content ‘los te laten’ op een brede groep, zorgen we dat de echte doelgroep zichzelf selecteert en markeert als relevant. Daarna gaan we gerichter retargeten. Een mooi voorbeeld is de Hersenstichting, waar we op deze manier de twee meest relevante doelgroepen (patiënten/naasten en mensen die preventieve informatie willen) uitselecteren en op maat bedienen. 

 
De meeste mensen zijn niet actief op zoek naar een goed doel. Gamification stelt je in staat om toch contact te maken. Het is een speelse, interactieve manier om je verhaal te vertellen. We merken dat het goede doelen toegankelijker maakt en de betrokkenheid toeneemt. Natuurlijk is het wel belangrijk om een vorm te bedenken die past bij de stijl en het doel van de organisatie. 

Gamification draait om spelelementen: punten scoren, links/rechts swipen, badges winnen of uitdagingen aangaan. Door de verleiding van competitie, spanning en beloning, voelen mensen zich meer betrokken en gemotiveerd om actie te ondernemen. Gamification levert in de eerste plaats waardevolle data op, die we gebruiken voor verdere optimalisatie. Ook kan het leiden tot leads en donaties. Dat gebeurde o.a. bij de swipe-game die we maakten voor VluchtelingenWerk. 

 
Mensen consumeren steeds meer online content. Daarbij neemt ook de concurrentie toe. We zien al een tijdje een duidelijke trend naar korte video's. Het is een toegankelijke manier om verhalen te vertellen en impactvolle boodschappen te delen. Short video is, mits slim in elkaar gezet, in de hele funnel inzetbaar en geschikt voor zowel awareness als conversie.

Omdat short video op een andere manier contact maakt, wordt het ook op een andere manier gemaakt. Wij beginnen niet automatisch bij de inhoud, maar juist
bij de vorm en sluiten daarbij aan bij populaire trends en de grootste platforms (Instagram Reels, TikTok, YouTube Shorts). Met short video bereiken we een breed en jong publiek en verhogen we de deelbaarheid - zonder hoge kosten. Hoe snel en effectief dat is, kun je binnenkort zien bij een case over de Lifeguards van KNRM. 

 
Als alles sneller (en vaak vluchtiger…) wordt, is continuïteit onmisbaar. Om een vaste plek te veroveren in het hoofd (en uiteindelijk het hart) van de doelgroep, moet je steeds opnieuw op een relevante manier onder de aandacht komen. Always on campagnes zorgen voor meerdere contactmomenten en meerdere kansen om mensen tot actie aan te zetten. 

Always on campagnes bestaan in onze visie uit het zoeken van relevante haakjes en het inzetten van een breed (maar vertrouwd) palet aan informatie. Content is ook hier targeting en AI is onze vriend. We werken met specifiek ingerichte ‘straatjes’ (op elkaar volgende boodschappen). Daarmee plaatsen we de koude, lauwe en warme leads in verschillende ‘bakjes’. Op deze manier krijgen mensen steeds content die aansluit bij de mate van betrokkenheid. Op dit moment doen we dat succesvol voor KNRM, ZOA, Hersenstichting en Pleegzorg Nederland. 
 

 Doorkletsen over één (of meerdere) 
 van deze onderwerpen? 

 
Mail Anne!
LinkedIn
Instagram
Website
Copyright © 2024 Happy Horizon Non-profit, alle rechten voorbehouden

Afmelden voor de nieuwsbrief doe je hier.







This email was sent to newsletter@newslettercollector.com
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Happy Horizon Non-profit · Ellermanstraat 23 · Amsterdam, 1114AK · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp