Leven met dementie: zo blijven zij samen sterk | Kom naar de lezing van schrijver Jan Brokken | eerbetoon aan Queen Elizabeth | De leukste uitjes op de Veluwe
Zin Magazine 11

Zin Magazine 11

Met gasthoofdredacteur Stef Bos!
Zin
'Het leven moet een avontuur zijn!'
Gasthoofdredacteur Stef Bos

Hij heeft echt zin om ‘het roer weer om te gooien’. Als er iemand is die zichzelf steeds opnieuw blijft uitvinden, is het laatbloeier, zanger én Zin-columnist Stef Bos (1961) wel. Onze gasthoofdredacteur van deze editie leeft tegenwoordig vooral op zijn intuïtie.

Zin
Zin tipt!
3x zien tijdens het Nederlands Film Festival

Volgende week – van 21 t/m 30 september – is Utrecht de filmhoofdstad van Nederland, waar de nieuwste speelfilms, documentaires, animaties, korte films, series, VR-producties én andere evenementen worden gepresenteerd voor jong en oud. Wij tippen vast 1 bijzondere film en 2 documentaires die we zeker willen zien.

Zin
5 logeertips en fijne things to do
Heerlijke herfst op de Veluwe

Kom in alle rust wild spotten op de Veluwe en zoek daarna de gezelligheid op in de bruisende steden en pittoreske dorpjes. Proef de wildspecialiteiten en de verfijnde streekproducten en geniet van de streek. De herfst is heerlijk hier. Zin geeft 5 logeertips en selecteert de leukste uitjes voor het najaar.

Zin
Interview in de Openbare Bibliotheek Amsterdam + win-actie
Jan Brokken over zijn nieuwe boek De kampschilders

Ongeëvenaard verteller en literair non-fictieschrijver Jan Brokken maakt grote historische feiten navoelbaar en kleine persoonlijke geschiedenissen magisch. Vier samen met hem de publicatie van zijn nieuwe boek De kampschilders op donderdag 13 oktober a.s. in Amsterdam. (En win zijn nieuwe boek!)

Zin
SPECIAL
Koningin Elizabeth: haar leven, werk & nalatenschap

De vlaggen hangen halfstok in het Verenigd Koninkrijk, er worden bloemen gelegd bij de paleizen. Slechts drie maanden na de viering van het platina jubileum van koningin Elizabeth is zij overleden. De redactie van Vorsten brengt een eerbetoon aan de onvergetelijke vorstin met een speciale editie: The Queen. Op 100 pagina’s vindt u boeiende verhalen over haar leven, haar werk, haar mode en haar juwelen, met de mooiste foto’s van de afgelopen 96 jaar. The Queen is nú te bestellen voor € 7,95.

Zin
21 september 2022
Wereld Alzheimer Dag

In aanloop naar Wereld Alzheimer Dag (21 september) hebben we in Zin 11 vier dubbelinterviews. Samen sterk portretten van bijzondere duo's die genieten van momenten die ze met niemand anders dan juist hun lief, hun vader of hun familielid met dementie zouden kunnen beleven. Zoals Hetty van Rijn (1944), die 23 jaar geleden als een blok viel voor Jeanne van Schoonhoven (1929), omdat ze vrijheid ademde. Hetty: “We tellen onze zegeningen ook al maakt dat het niet minder verdrietig.”

Zin
Met Google Translate
Iedereen een talenwonder

Nog naar het buitenland deze herfst? Best handig als je daar kunt communiceren met de locals. Ook in eigen land komt het geregeld van pas als je een andere taal spreekt, bijvoorbeeld als een toerist de weg vraagt. Met de app Google Translate heb je altijd je persoonlijke tolk bij de hand.

Volg Zin ook op
Zin - Instagram Zin - Facebook Zin - Twitter
Copyright © 2022 New Skool Media. Alle rechten voorbehouden.
Jouw abonnementsnummer: 0
Wil je deze nieuwsbrief niet langer ontvangen? Meld je dan hieronder af.
Afmelden