Partij van de Arbeid
Nieuwsbrief

Beste partijgenoot,

Een mooi en historisch moment begin deze maand: PvdA en GroenLinks presenteerden samen hun conceptkandidatenlijsten voor de Eerste Kamer. In het Nutshuis in Den Haag vertelden lijsttrekkers Mei Li Vos en Paul Rosenmöller dat ze uitkijken naar de verdere samenwerking, iets wat de afgelopen jaren al erg goed is bevallen. Vooruitkijken deden we natuurlijk ook naar de campagne voor de Provinciale Statenverkiezingen- en waterschapsverkiezingen in maart volgend jaar, met als landelijke inzet: samen de grootste fractie vormen in de Eerste Kamer.

Op ons congres van 4 februari wordt onze lijst definitief vastgesteld. De 20 kandidaten stellen zich graag aan jullie voor.

Bepaal jij de inhoud van ons congres?

Via de Ledenkamer in MijnPvdA kunnen al onze leden moties indienen en steunen. Op dit moment zijn er 48 moties ingediend. Die maken kans om in stemming te worden gebracht en worden daarna mogelijk centraal behandeld op het congres van 4 februari. 

Maar dat bepaal jij: want alleen moties met minimaal 100 steunbetuigingen worden besproken. Tot vrijdag 16 december 10.00u is het mogelijk om moties te steunen, voor amendementen is dat tot vrijdag 23 december. Ga daarom snel naar ledenkamer.pvda.nl en laat weten welke onderwerpen volgens jou moeten worden besproken.

Bekijk vanavond live de Den Uyl-lezing

Vandaag is het zover: de Den Uyl-lezing 2022 door stadsgeograaf Cody Hochstenbach. In de Balie in Amsterdam, over wonen als sociaal en politiek grondrecht. Bestuurslid van de Den Uyl-stichting Felix Rottenberg gaat na de lezing in gesprek met sociaal geograaf en journalist Floor Milikowski en oud-Kamerlid Adri Duivesteijn. Ook Attje Kuiken geeft haar reactie op de lezing.

Kaarten voor de lezing zijn helaas uitverkocht. Via onze website kan je wel live meekijken vanaf 20.00u, of later de lezing terugkijken.

Een einde aan Nederland Belastingparadijs

Van de 100 grootste bedrijven ter wereld ontwijken er 55 via Nederland belasting. We staan in de top 5 van wereldwijde belastingparadijzen, samen met Bermuda en de Kaaimaneilanden. Vijf jaar geleden werd dit al aangetoond door een parlementaire commissie geleid door Henk Nijboer, maar sindsdien werd er door het kabinet nauwelijks iets aan gedaan.

Daarom kwam PvdA-Europarlementariër Paul Tang deze week samen met Jesse Klaver met 28 voorstellen om hier een einde aan te maken. Want het is onvoorstelbaar dat jouw bakker om de hoek meer winstbelasting betaalt dan bedrijven als Shell of Pfizer. 

Lees de plannen van Paul Tang en Jesse Klaver

Agenda

14 dec: Den Uyl-lezing door Cody Hochstenbach
17 dec: PvdA Rode Familiedag in Assen
20 dec: WBS-gesprekken over de linkse samenwerking 
21 dec: Pvda Groningen: masterclass diversiteit en inclusie
21 dec: Uitzending PvdA Praat! over armoede
04 feb:  Verkiezingscongres PvdA 

relatienummer: 283574

Je ontvangt deze email omdat je hebt aangegeven op de hoogte te willen blijven van deze nieuwsbrief. Wil je je voorkeuren aanpassen of afmelden: klik dan op onderstaande link E-mailvoorkeuren.