Nu in de winkel

Het nieuwe nummer van Italië Magazine is nu overal verkrijgbaar, met onder meer:

  • Historie, magie en mysterie in Turijn
  • Susans Culinaire Little Black Book: Bolzano en Trento
  • Op bezoek in het hoofdkwartier van de carabinieri
  • Authentieke restaurants in Siena
  • Recepten uit Amalfi door Ursula Ferrigno
  • Danseres Leontine Snel: "Leonardo DiCaprio was een stijve hark"
  • De platte pet uit Sicilië is eigenlijk een Engelse vondst

Mail & win: Romeinse gids

Een complete reisgids die jou inspireert én een helpende hand biedt bij het plannen van de perfecte stedentrip. Met dit boekwerk bij de hand kun je de mooiste plekjes van Rome ontdekken, waarbij je soms afdwaalt van de bekende paden. Zo worden de ­ietwat verborgen plekken ­beschreven, bijvoorbeeld de ­badhuizen Terme di Caracalla of de schervenberg Monte Testaccio. De wandelliefhebber zal blij zijn met de beschrijving van een lange voettocht over de Via Appia Antica.
Capitool Reisgidsen, Rome, €  31,99. capitool.nl

Wij mogen 3 exemplaren weggeven. Wil je kans maken vul dan hier je gegevens in.

Hotel Aqua Bad Cortina

Wintersport, wellness en romantiek

Hotel Aqua Bad Cortina is een romantisch driesterren ‘BIOhotel’ met 22 sfeervolle kamers dat met veel liefde door een echte Zuid-Tiroler familie wordt gerund. Gelegen te midden van de natuur, op een berghelling aan de rand van een bos, bevind je je direct op prachtige wandelpaden en een cross-country track. Het hotel heeft een eigen shuttle bus die je in twee minuten naar de pistes van het bekende skigebied Dolomiti Super Ski brengt. Maar in tien minuten wandel je er ook zo naartoe, waarbij je door het mooie dorpje San Vigilio komt. Na een actieve dag ontspan je in het wellnessgedeelte van het hotel met warmwaterbronnen die wel 230 jaar oud zijn. Daarna is het tijd voor aperitief en diner in het uitstekende restaurant van het hotel, waar chef Stefan uitsluitend werkt met biologische streekproducten. In elk seizoen is dit een geweldige plek voor iedereen die van sportieve vakanties in de vrije natuur én van de intimiteit en zorg van een Italiaans familiehotel houdt. 
Aquabadcortina.it

Gratis bij een jaarabonnement

De Italiaanse keuken van Amalfi t.w.v. € 27,50
De familie van de vermaarde top-kok Ursula Ferrigno komt uit een van de mooiste streken van Italië, de Amalfikust. In dit kookboek presenteert ze 75 overheerlijke gerechten, waarbij groenten centraal staan en vlees en vis vaak worden gecombineerd. Daarnaast bevat het boek verhalen over de eetcultuur en de tradities van de regio en prachtige foto’s van de omgeving.

Het jaarabonnement is voor 6 nummers en kost € 42,50. Daarnaast betaal je eenmalig € 7 verzendkosten van het kookboek. 
Ben je al abonnee? Bestel het kookboek dan in onze webshopen betaal géén verzendkosten! 

Middeleeuwen in vogelvlucht

Veel Italië-liefhebbers denken bij Montalcino aan de wijn Brunello di Montalcino, maar weten misschien niet dat deze gemeente al sinds de Middeleeuwen een traditie kent van jacht en valkerij, de favoriete bezigheden van edellieden. De Sagra del Tordo (lijsterfeest) begint met het loslaten van een groep lijsters, gevolgd door folkloristische optredens in de straten. Een waar spektakel: gedurende de sagra ­hullen de inwoners van Montalcino zich in 14de-eeuwse kleding en nemen ze deel aan boogschietwedstrijden en valkerijshows. Daarnaast krijgt iedereen de kans om de herfstspecialiteiten van de streek Maremma te proeven (pinci-pasta, kwartelgebraad, polenta en pens) en natuurlijk van de Montalcino-wijnen te nippen.
Sagra del Tordo, 27 t/m 29 ­oktober 2023, Montalcino, montalcinowinetours.com

Leestip: Bloemetjes en bijtjes

De Italiaanse schrijfster ­Cristina Caboni neemt lezers graag mee op reis. In de roman Dromenweefster nam ze hen mee langs plaatsen als Bellagio en Milaan en in haar nieuwe roman Het honingpad begint Caboni, die naast schrijver ook imker is, de toer in Parijs. Hier woont Alice die bijen houdt op het dak van haar appartement. De wereld van Alice stort in wanneer haar bijenkorf op een dag leeg is. Kort daarna verneemt ze dat haar zus Emma, met wie ze al een tijd geen contact meer heeft, is overleden. Emma heeft een brief achtergelaten waarin ze Alice vraagt de zorg voor haar dochter op zich te nemen. Alice, die niet eens wist van het bestaan van haar nichtje, besluit naar Sardinië af te reizen. Het eiland betekende heel veel voor haar zus.
Cristina Caboni, Het honingpad, Xander Uitgevers, € 21,99.

Facebook
Instagram
Website

U ontvangt deze e-mail omdat u heeft aangegeven (commerciële) e-mails van de diensten en producten van
Credits Media te willen ontvangen of een abonnement heeft op een van onze tijdschriften.

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by Mailchimp