Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
dinsdag 10 maart 2020
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
‘Ook artsen liggen wakker van de tuchtrechter’
Het tuchtrecht voor accountants verschilt helemaal niet zo veel van het tuchtrecht voor de medische beroepen, zo reageert Accountantskamer-voorzitter Sandra Schreuder op de column van Maarten Douma in het FD van afgelopen vrijdag.
Lees verder »
‘Er breken mooie tijden aan voor de vrouwelijke accountant’
In de accountancysector domineert nog steeds de man, zeker in de top. Yvette Taminiau, assistant professor Strategic Management aan de Vrije Universiteit (VU), doet al jaren onderzoek naar deze patronen. Zij voorspelt mooie tijden voor de vrouwelijke accountant en staaft dat met onderzoek.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Hoe zorg je dat een ondernemer zo snel mogelijk inzichten krijgt?

Visionplanner helpt je met dashboards die volledig modulair zijn opgebouwd, zodat je met behulp van widgets precies aan de behoefte van de ondernemer kunt voldoen. In dit whitepaper vertellen we welke widgets er beschikbaar zijn en waar je deze het best voor kunt gebruiken.

Download whitepaper

Lees verder »
Belastingdienst vindt eigen gratificatiebeleid te ruim voor onderwijzers
De Belastingdienst heeft zichzelf na protest van onderwijsbond AOb teruggefloten. De fiscus ziet bij nader inzien af van het belasten van een jubileumgratificatie voor een onderwijzer, mede omdat de regels voor eigen personeel veel soepeler zijn.
Lees verder »
Waarschuwing RA voor suggestie belastingschuld
Een voormalig RA die bij de Belastingdienst de suggestie wekte dat een vrouw belastingschuld had, heeft van de Accountantskamer de maatregel van waarschuwing opgelegd gekregen. Door zonder haar medeweten persoonlijke gegevens te verstrekken, heeft hij de privacyregels geschonden. 
Lees verder »
ADVERTORIAL
Help jouw klanten bij het verzilveren van business kansen!

Financiële dienstverlening is steeds meer gebaseerd op data. De digitalisering gaat snel en als accountant heb jij een essentiële rol. Via SBR Nexus lever je nu al de SBR Jaarrekening aan bij de bank, maar straks ook bij andere partijen als Funding Circle, Pentrax en October. Omdat jij snel, eenvoudig en veilig data uitwisselt via SBR Nexus, kunnen jouw klanten sneller inspelen op business kansen.

Lees verder »
Kamervragen over verschillen in fiscale rechtspraak
De VVD wil weten wat het kabinet gaat doen aan de verschillen in winstkans die belastingbetalers hebben bij verschillende rechtbanken. Tweede Kamerleden Lodders en Van Wijngaarden hebben daarover vragen gesteld aan staatssecretaris Vijlbrief van Financiën en Dekker van Rechtsbescherming, aldus het FD.
Lees verder »
Advies aan Hoge Raad: begunstigend beleid belastingrente niet ingetrokken
Begunstigend beleid van de Belastingdienst met betrekking tot te betalen belastingrente is, anders dan de fiscus stelt, niet ingetrokken. Dat concludeert advocaat-generaal IJzerman in een zaak die bij de Hoge Raad aanhangig is gemaakt.
Lees verder »
‘Fusie- en overnamemarkt Nederland groeit’
Het aantal fusies en overnames op de Nederlandse markt is vorig jaar met 12% gegroeid ten opzichte van 2018, meldt KPMG. Daarmee wijkt ons land af van de rest van de wereld, waar het aantal fusie- en overnamedeals afnam.
Lees verder »
Huidige toezicht op accountants is niet meer van deze tijd
De Commissie Toekomst Accountancysector (CTA) heeft onlangs haar eindrapport uitgebracht. In dat rapport staan veel aanbevelingen. Een belangrijk deel daarvan is een reactie op de constatering dat het lastig blijkt om cultuurverandering bij accountantskantoren tot stand te brengen. Dat betekent m.i. dat toetsingen en tuchtrecht veel meer in dienst moeten gaan staan van een lerende […]
Lees verder »
NBA wil jongeren enthousiasmeren met challenge
De NBA steekt dit voorjaar veel energie in campagnes: vorige week startte een campagne gericht op MKB-ondernemers, nu kondigt de beroepsvereniging een arbeidsmarktcampagne aan die hbo- en wo-studenten warm moet maken voor het accountantsvak.
Lees verder »
OOK INTERESSANT
Landbouw drukt groei groothandel
Contant geld blijft welkom in winkels
Mega-overname in financieel advies
CONTENTPARTNER
WEA Rivierenland kiest voor meer controle en efficiëntie

WEA Rivierenland bevindt zich centraal in Zaltbommel en kent de regionale markt uitstekend. Het team bestaat uit enthousiaste, goed opgeleide en talentvolle medewerkers die elke dag met plezier naar hun werk gaan.

Lees verder »
OPLEIDINGEN
4-daagse opleiding: Focus op ondernemerschap en DOEN
Fiscount
14 mei 2020
Cursus BTW margeregeling
Fiscaal Vanmorgen
12 mei 2020
HBO-PROGRAMMA MODERNE BEDRIJFSADMINISTRATIE
HAN
12 mei 2020
VACATURES
Management/Cost Accountant
Crop Alliance
Zeeland
Adviseur MKB (32-40)
de Jong & Laan
Oldenzaal
Manager (RA) Zorg | Audit & Assurance
Auren
Amstelveen , Amersfoort
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN