Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
dinsdag 17 oktober 2023
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Bestuurslid Rob Bergmans stapt op bij Deloitte vanwege onderzoek examenfraude
Rob Bergmans, chief people & quality officer bij Deloitte Nederland, heeft zijn functie per direct neergelegd. Aanleiding daarvoor vormen de voorlopige uitkomsten van het onderzoek naar mogelijke examenfraude bij het big four-bedrijf. Eerder vertrok Marc Hoogenboom al als topman van de accountantstak van KPMG, nadat bleek dat er daar ruim 500 keer was gefraudeerd.
Lees verder »
AFM: ‘Fraude speelt ook bij Deloitte op hoogste niveau’
De toetsfraude-affaire heeft een tweede slachtoffer gemaakt: bestuurslid Rob Bergmans is vanwege tussentijdse onderzoeksresultaten opgestapt bij Deloitte. De AFM zegt opnieuw ‘geschokt’ te zijn over ‘de examenfraude die ook bij een tweede grote accountantsorganisatie op het hoogste niveau speelt’ en kondigt aan: ‘er zullen nog meer stappen volgen’.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Accountants: daag jezelf uit tijdens de Fiscount Kennismarathon

Kom jij op 7 en 8 november verschillende sessies volgen op locatie? Voor de echte marathonliefhebbers is er op maandag 6 en donderdag 9 september ook een online programma. Prijs: € 148,- (online sessie) en € 277,50 (fysieke sessie)| Plaats: online of Wolfheze

Schrijf je nu in! »
60.000 bedrijven lopen achter met terugbetalen coronaschuld
Zo’n 60.000 ondernemers hebben een achterstand opgelopen in het terugbetalen van de belastingschuld die ze hebben opgelopen in de coronacrisis. Samen zijn ze goed voor een openstaande post van 4,1 miljard euro. Dat meldt staatssecretaris Van Rij aan de Tweede Kamer.
Lees verder »
Minder accountantskantoren komen door hertoetsing
Accountantskantoren die vorig jaar te maken kregen met een hertoetsing door de Raad voor Toezicht van de NBA, kwamen daar een stuk minder goed uit dan in 2021. De raad spreekt zelfs van gevallen van ernstige schending van fundamentele beginselen.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Hoe krijg je de financiële gevolgen van de wet Toekomst Pensioenen inzichtelijk?

Wat zijn de gevolgen voor werkgevers met een eigen pensioenregeling? Ron Mulder praat je bij op 1 november aanstaande. Met name de verdieping naar voorbeelden maakt duidelijk waar je zoal op moet letten. Je ontvangt instructies die in de dagelijkse praktijk gebruikt gaan worden en die voor je zelf van belang zijn.

Lees verder »
BFT wil via Hoge Raad dossiers in fraudezaak Pels Rijcken uit handen OM houden
Het Bureau Financieel Toezicht (BFT) wil in het strafrechtelijk onderzoek naar de grootscheepse fraude bij notaris- en advocatenkantoor Pels Rijcken geen eigen onderzoeksdossiers overhandigen en is bij de Hoge Raad in cassatie gegaan, met een beroep op het verschoningsrecht.
Lees verder »
Geldstroom naar belastingparadijzen droogt op
De totale jaarlijkse inkomensstroom vanuit Nederland naar belastingparadijzen is sinds 2019 teruggebracht van 38 miljard euro tot ruim 6 miljard euro in 2022, schrijft fiscaal staatssecretaris Van Rij aan de Tweede Kamer in zijn jaarlijkse monitoringbrief over de aanpak van belastingontwijking.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Help uw klant de personeelskosten te verlagen
In moeilijke tijden overwegen bedrijven vaak om besparingen door te voeren. Denk aan het besparen op personeelskosten, inzetten op automatisering, bijstellen van groeiplannen, minder investeren of het verplaatsen van de activiteiten naar andere landen. Maar hoe kan uw klant personeelskosten verlagen, zonder dat dit gevolgen heeft voor zijn of haar medewerkers?
Lees verder »
Gemeenten rapporteren nog mondjesmaat over duurzaamheid
Gemeenten houden zich nog maar mondjesmaat bezig met duurzaamheidsrapportage, concludeert BDO uit onderzoek, uitgevoerd door hoogleraar auditing Dick de Waard van de Rijksuniversiteit Groningen. Wat de organisatie betreft moeten er ook voor overheden regels komen die vergelijkbaar zijn met de Europese CSRD-richtlijn.
Lees verder »
Fiod grijpt fraudeur met valse kledingfacturen voor tweede keer in de kraag
De Fiod heeft maandag een 67-jarige man uit Wateringen aangehouden voor het op grote schaal maken van valse facturen voor niet-geleverde kleding. Het is voor de man geen nieuwe ervaring, want twee jaar terug stond de opsporingsdienst ook al op de stoep wegens hetzelfde vergrijp, waarmee voor vele miljoenen is gefraudeerd.
Lees verder »
OOK INTERESSANT
Vooral bedrijven in horeca en bouw stoppen ermee
Belastingdienst wijst op aftrekmogelijkheden schenkbelasting
Hof: bijtelling privégebruik voor accountant met Porsche Cayenne terecht
PwC doorbreekt grens van een miljard euro omzet
OPLEIDINGEN
Moderne Bedrijfsadministratie
Markus Verbeek Praehep
30 oktober 2023
Fiscaliteit van de eigen woning
Extendum
31 oktober 2023
Eindejaarsdilemma’s bij lijfrenten
Accountancy Vanmorgen
22 november 2023
VACATURES
Gevorderd Assistent Accountant
Flantúa
| Nieuwegein | Hardinxveld-Giessendam | Geldermalsen
Medior/Senior Product Specialist Samenstellen
Caseware
Apeldoorn
Gevorderd assistent accountant audit Zoetermeer
Flynth
Zoetermeer
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN