Bekijk deze nieuwsbrief online
maandag 11 juli 2016
 
CONTENTPARTNERS | OPLEIDINGEN | VACATURES Email Website Facebook Twitter LinkedIn
 
 
 
Geachte heer/mevrouw ,
Welkom bij de digitale nieuwsbrief van Accountancy Vanmorgen.
 
 
 
Ook EY tekent bezwaar aan tegen boete AFM
In navolging van PwC heeft ook EY besloten bezwaar aan te tekenen tegen de boete die de organisatie van de AFM kreeg opgelegd voor het niet naleven van de zorgplicht.
Lees meer
 
 
Rumoer in de maatschap 2016 (6) De macht van de examinator
Iemand riep haar naam. Waar was ze? Ze sloeg haar ogen open. Een witte jas. Meteen zakte ze weer weg. Ze probeerde iets te zeggen, maar het lukte haar nog niet. ‘Madame. Madame’. Opnieuw probeerde ze haar ogen te openen. De man in de witte jas hield een foto voor haar gezicht.
Lees meer
 
Cursus Probleemloos van VAR naar DBA – 12 september 2016 | Bunnik Advertorial

Per 1 mei 2016 is de wet DBA in de plaats gekomen van de VAR. Wat verandert er voor u en uw cliënt door de invoering van de DBA?

Tijdens de cursus “Probleemloos van VAR naar DBA” worden de kansen en risico’s van de DBA besproken vanuit de invalshoeken Fiscaal, Financieel, Juridisch en HR!

Meer informatie en inschrijven >>

 
Minimumloon van 23 naar 21 jaar
Als het aan het kabinet ligt, gaat het minimumloon van 23 naar 21 jaar. Dat staat in een wetsvoorstel van minister Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid waarmee de ministerraad vrijdag heeft ingestemd.
Lees meer
 
 
Voornemen om te herinvesteren blijkt uit projectplan en toelichting
Een ondernemer in de kunst- en cultuursector verkoopt een pand en vormt daarvoor een herinvesteringsreserve. Anders dan de rechtbank is het Hof van oordeel dat het voornemen tot herinvesteren voldoende concreet is. De te ondernemen activiteiten liggen voldoende in lijn met de activiteiten die in het verkochte pand werden verricht.
Lees meer
 
 
Bas Hidding nieuwe voorzitter Raad van Bestuur Flynth
Flynth adviseurs en accountants krijgt een nieuwe voorzitter van de Raad van Bestuur. Hidding volgt Theo de Vries op, die de functie de afgelopen 2,5 jaar op ad interim basis heeft vervuld.
Lees meer
 
 
Wiebes gaat in op schenkingsvrijstelling eigen woning
Staatssecretaris van Financiën, Eric Wiebes, gaat in op het gebruik van de met ingang van 1 januari 2017 geldende structureel verhoogde schenkingsvrijstelling eigen woning.
Lees meer
 
 
Drie pensioenfondsen gaan korting op pensioenen doorvoeren in 2016
Naast het Pensioenfonds Accountancy zijn er nog twee pensioenfondsen die in 2016 een korting van de pensioenen moeten doorvoeren. In totaal raakt dit ongeveer 9.000 deelnemers en 500 gepensioneerden.
Lees meer
 
 
EIB stelt 400 miljoen euro extra beschikbaar voor MKB-ondernemers
De Europese Investeringsbank (EIB) heeft aan DLL en de Rabobank 400 miljoen euro extra beschikbaar gesteld voor MKB-ondernemers en groot zakelijk ondernemers die willen investeren.
Lees meer
 
 
NBA komt in augustus met reactie op commentaren governance-plannen
Het NBA-bestuur publiceert begin augustus haar reactie op de commentaren die de NBA heeft ontvangen op de governance-plannen.
Lees meer
 
 
Toegelaten buitenlandse aanbieders van pensioenen en lijfrenten bekendgemaakt
Staatssecretaris Eric Wiebes van Financiën heeft bekendgemaakt welke buitenlandse aanbieders van pensioenen en lijfrenten zijn aangewezen als toegelaten verzekeraar.
Lees meer
 
Jurylid Exact Cloud Award, Sandra Lof: ‘Strategisch denken wordt steeds belangrijker’ Contentpartner
Sandra Lof, partner bij Crowe Horwath Foederer, won de Exact Cloud Award in 2015. Het adviesbureau viel bij de jury op door de persoonlijke insteek van het kantoor. Bij de editie 2016 schuift Lof aan als jurylid. ‘Strategisch denken in plaats van alleen maar financieel. Dat is iets wat steeds belangrijker wordt.’
 
AA/RA-Belastingaccountant Opleiding
Met de opleiding AA/RA-Belastingaccountant wordt uw fiscale kennis verder uitgediept. U kunt de fiscale wet- en regelgeving beter interpreteren en toepassen in praktijksituaties. Na het volgen van de opleiding bent u een gelijkwaardige gesprekspartner van de fiscus en de belastingadviseurs. Voor meer informatie ga naar de site van de NBA.
 
Beginnend Assistent Accountant voor de Samenstelpraktijk Vacature
Werken bij Boon Accountants Belastingadviseurs betekent werken bij een organisatie met een open en informele cultuur, waarin je je snel thuis voelt. Waar je alle ruimte krijgt voor je persoonlijke ontwikkeling en professionele groei. Een betrokken werkgever die het belang begrijpt van een goed evenwicht tussen werk en privé en bij wie je profiteert van […]
 
 
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancy nieuws willen ontvangen?
» Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
 
 
 
 
 
Over Ons | Adverteren | Abonneren | Gegevens wijzigen | Afmelden Email Website Facebook Twitter LinkedIn