Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
dinsdag 13 augustus 2019
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
OvRAN delft ook bij Hoge Raad onderspit met klacht over NBA-lidmaatschap
De Orde van Registeradviseurs Nederland (OvRAN) heeft ook bij de Hoge Raad vergeefs geklaagd dat het verplichte lidmaatschap van de NBA concurrentiebeperkend is en in strijd met de vrijheid van vereniging.
Lees verder »
‘Uber heeft geen toezegging mega-belastingaftrek’
Taxibedrijf Uber heeft geen toezegging van de Belastingdienst dat het in Nederland kan rekenen op een aftrekpost van meer dan 6 miljard dollar zodra het winst gaat maken. Dat bericht het FD op basis van een anonieme bron.
Lees verder »
ADVERTORIAL
De Nationale Salarisdag: 27 november 2019

Update en upgrade je salariskennis op de eerste Nationale Salarisdag van Salaris Vanmorgen. De salarisdag geeft een schat aan vakinformatie om 2020 goed te starten. Met plenaire actualiteitensessies en verdiepende workshops. Workshops over actualiteiten loonheffingen, mobiliteit en pensioen.
27 november 2019|BCN Arena Amsterdam|prijs 345|50 NIRPA punten

Lees verder »
Feuilleton Professional in de knel (4): Ambitie en generaties
Contactlenzen in en ze zag er weer tip-top uit vond Els. Ze keek nog eens kritisch in de spiegel en zag dat de kraaienpoten bij haar ogen alweer iets meer zichtbaar werden.
Lees verder »
Brits KPMG trekt fraudebestrijder aan
Mark Thompson gaat in het Verenigd Koninkrijk aan de slag bij de forensische praktijk van KPMG. Hij is de COO van de Serious Fraud Office (SFO), de Britse tegenhanger van de FIOD. Thompson werkte tot 2004 al voor KPMG.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Summercourse Controlepraktijk 2019

Accountants werkzaam in de (openbare) controle praktijk sluiten de zomer af met deze Summercourse. Deze PE-meerdaagse met een gevarieerd programma, verzorgd door uitstekende docenten en in een aantrekkelijke omgeving is in 2018 hoog gewaardeerd door uw collega’s.
Meld u aan

Lees verder »
Meer faillissementen in juli
In juli zijn 270 bedrijven failliet verklaard. Dat zijn er twee meer dan in juni en 19 meer dan in juli vorig jaar, meldt het CBS.
Lees verder »
Kooth helpt jonge Britse accountant van stress af
Jonge, gestresste Britse accountants kunnen sinds kort gratis gebruikmaken van de online mentale coachingsdienst Kooth. Daarmee kunnen ze anoniem contact leggen met een psychotherapeut en met andere accountants die kampen met mentale problemen.
Lees verder »
Houder Luxemburgse bankrekening moet alsnog met gegevens komen
Een man die in de jaren negentig een Luxemburgse bankrekening aanhield, moet van het gerechtshof in Arnhem alsnog gegevens leveren aan de Belastingdienst. Die beroept zich terecht op informatie die later van de bank is ontvangen. Een eerder vernietigde informatiebeschikking wordt in ere hersteld.
Lees verder »
Dekkingsgraad pensioenfondsen zakt onder de 100%
De gemiddelde dekkingsgraad van de Nederlandse pensioenfondsen is deze week onder de 100% terechtgekomen, meldt het FD op basis van gegevens van Aon. Dat is voor het eerst sinds eind 2016 en een forse verslechtering ten opzichte van krap twee weken geleden, toen het gemiddelde nog op 102% stond.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Eenvoudig extra waarde creëren voor uw klant (en voor uzelf)

Een belangrijke rol binnen accountantskantoren is ondernemers adviseren over de fiscale herstructurering van hun onderneming. Kantoren geven advies en daarmee lijkt de kous af. Maar is dit wel zo? Of liggen er in het traject dat na het advies komt nog grote kansen om een toegevoegde waarde te creëren?

Lees verder »
CONTENTPARTNER
Einde traditionele accountancy: tijd om te veranderen?

Heb jij al jaren een administratie- of accountantskantoor en ben je vooral bezig met cijfers invoeren, aangiftes doen en jaarrekeningen opstellen? Dat kunnen veel klanten ook zelf, dankzij alle software die er nu op de markt is. Als je in de toekomst relevant wilt blijven als accountant of boekhouder, is het essentieel dat je je […]

Lees verder »
OPLEIDINGEN
Scherp op loonheffingen in de financiële administratie voor de niet-salarisprofessional
Fiscount
11 september 2019
Gratis WAB kennissessies – 19 september en 3 oktober 2019
The Legal Company
19 september 2019
Workshop – Hoe gebruik je Fyndoo Advise in de dagelijkse praktijk?
Fyndoo, powered by Topicus
12 september 2019
VACATURES
Senior/ gevorderd assistent accountant voor de samenstelpraktijk
Boon Accountants Belastingadviseurs
Apeldoorn
(Gevorderd) Assistent Audit
Lansigt
Ridderkerk of Alphen aan den Rijn
Bedrijfsadviseur- Oldenzaal
de Jong & Laan
Oldenzaal
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN