Bekijk deze nieuwsbrief online
woensdag 5 juli 2017
 
CONTENTPARTNERS | OPLEIDINGEN | VACATURES Email Website Facebook Twitter LinkedIn
 
 
 
Geachte heer/mevrouw ,
Welkom bij de digitale nieuwsbrief van Accountancy Vanmorgen.
 
 
 
Ook in 2018 nog aftrek uitgaven scholing en monumentenpanden
De afschaffing van de aftrek van uitgaven voor monumentenpanden en de aftrek van scholingsuitgaven is met een jaar uitgesteld tot 2019.
Lees meer
 
 
NBA publiceert herziene versie Groenboek
Vanaf het boekjaar 2017 moeten de meeste middelgrote ondernemingen hun jaarrekening digitaal deponeren. Dit betekent ook dat de controleverklaring digitaal wordt en de ‘natte’ handtekening vervangen wordt door een digitale handtekening. Om accountants handvatten te geven voor deze nieuwe situatie heeft de NBA het Groenboek “De accountant in een SBR-omgeving” geactualiseerd.
Lees meer
 
Overweegt u een moderne oplossing voor practicemanagement te gaan gebruiken? Advertorial

Een goede oplossing voor practicemanagement bepaalt het verschil tussen een gebrekkig georganiseerde praktijk en een bloeiende, winstgevende praktijk. Past uw practicemanagement-systeem nog bij uw accountants- en administratiekantoor? Speciaal voor u hebben wij een whitepaper geselecteerd waarmee u kunt bepalen of het tijd is om over te stappen naar een moderne oplossing voor practicemanagement. We gaan in op vijf aandachtspunten bij de selectie van zo’n systeem.
Download de whitepaper=>

 
BDO: Let op bij onderdekking en loonstamrecht bij PEB-uitfasering
Met ingang van 1 april jl. is de wet uitfasering pensioen in eigen beheer in werking getreden. Een van de opties die daarbij mogelijk zijn, is het gefacilieerd afkopen van de fiscale waarde van het pensioen in eigen beheer. Daarbij wordt in de periode 2017 tot en met 2019 een korting verleend op de verschuldigde […]
Lees meer
 
 
Nieuwe pdf ‘Handboek Loonheffingen 2017’
De Belastingdienst heeft een nieuwe pdf van het Handboek Loonheffingen gepubliceerd. In het handboek staat informatie over de loonheffingen voor 2017.
Lees meer
 
 
Aangifte verhuurderheffing 2017 gestart
Particulieren en ondernemers die op 1 januari 2017 meer dan 10 woningen in bezit hadden bestemd voor verhuur, kunnen vanaf heden de aangifte verhuurderheffing doen.
Lees meer
 
 
AFAS kent groei van 15% in eerste half jaar 2017
AFAS Software heeft het eerste halfjaar van 2017 afgesloten met een omzet van 58.500.000 euro. Dit betekent een groei van 15 procent ten opzichte van dezelfde periode in 2016.
Lees meer
 
 
Minox lanceert bankenkoppeling zonder internetbankieren
Minox heeft Bizcuit– Business Connected gelanceerd. Een bankenkoppeling waarmee rechtstreeks vanuit de administratie kan worden betaald. Zonder tussenkomst van internetbankieren.
Lees meer
 
De Verzekeringscoach: nieuwe rol voor de accountant in een wereld die verandert Contentpartner
Bij MoneyView in Amsterdam zijn we best wel wat gewend, maar toch waren we wat verrast door de plotselinge spontane interesse naar onze productvergelijkingstool MoneyView Advisa. Die interesse is er gelukkig vaker, maar wat dit geval bijzonder maakte, is dat de vraag afkomstig was van een aantal accountantskantoren.
 
De werkdag van controleassistent Jan-Marien Kantoren
Jan-Marien Nijsse is gevorderd controle-assistent bij DRV in Middelburg. Vier jaar geleden slaagde hij voor zijn eindexamen en startte hij zijn carrière bij het accountantskantoor. In deze blog omschrijft Jan-Marien hoe een werkdag binnen de controlepraktijk van DRV eruit ziet. Lees zijn verhaal!
 
MKB-kredietcoach Opleiding
Wil je je verder ontwikkelen als financieringscoach voor het midden- en kleinbedrijf? Schrijf je dan nu in voor de opleiding tot MKB-kredietcoach. Veel ondernemers in het midden- en kleinbedrijf hebben grote moeite om krediet te verkrijgen. De ondernemer heeft vaak onvoldoende kennis van het financieringsproces voor een succesvolle kredietaanvraag. En banken hebben te maken met […]
 
Privacy-structuren en het UBO-register Opleiding
Vermogende ondernemers hebben steeds meer behoefte aan privacy. En de komst van het UBO-register versterkt het gevoel van onrust alleen maar. Bent u als adviseur op de hoogte van de praktische aspecten die spelen bij privacy-structuren? Weet u welke informatie in het UBO-register komt? Jeroen Knol bespreekt in 1 middag de ins en outs met […]
 
Assistent Accountant Drachten Vacature
De functie De werkzaamheden die je uitvoert staan allemaal in het teken van de jaarrekening van de klant en het best mogelijke advies; veelal fiscaal gericht. De financiële administratie vormt de basis, je controleert deze en waar nodig wordt de administratie door je verwerkt. Je cijfermatige kennis en analytisch vermogen gebruik je volop zodat je […]
 
 
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancy nieuws willen ontvangen?
» Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
 
 
 
 
 
Over Ons | Adverteren | Abonneren | Gegevens wijzigen | Afmelden Email Website Facebook Twitter LinkedIn