Bekijk deze nieuwsbrief online
dinsdag 9 mei 2017
 
CONTENTPARTNERS | OPLEIDINGEN | VACATURES Email Website Facebook Twitter LinkedIn
 
 
 
Geachte heer/mevrouw ,
Welkom bij de digitale nieuwsbrief van Accountancy Vanmorgen.
 
 
 
Ook werkgevers kritisch over UBO-register
In navolging van andere belanghebbenden hebben ook VNO-NCW en MKB-Nederland kritiek geuit op de voorgenomen invoering van het zogeheten UBO-register. “Voor familiebedrijven betekent het voorgestelde register een te zware inbreuk op hun privacy.” De organisaties vinden zelfs dat de nieuwe richtlijn indruist tegen het Europees recht.
Lees meer
 
 
Overheid en financiële sector steeds vaker doelwit cybercrime
Overheden en financiële bedrijven zijn vorig jaar wereldwijd een stuk populairder geworden bij cybercriminelen. Beide categorieën waren elk goed voor een aandeel van 14% in het totale aantal cyberaanvallen. De financiële sector was in 2015 nog maar bij 3% van de aanvallen het slachtoffer, terwijl 7% toen gericht was op overheden.
Lees meer
 
Checklist: In negen stappen meer toegevoegde waarde voor uw cliënten Advertorial

Verzorgt u normaliter alleen de boekhouding van cliënten, maar wilt u uitgebreider financieel advies gaan leveren? En wilt u uw klanten meer toegevoegde waarde bieden? Deze checklist van Visma biedt u inspiratie en nieuwe inzichten!

Download de checklist direct en doe er uw voordeel mee! =>

 
‘Geen gratis werkende zelfstandige accountants’
De praktijk van grote bedrijven die ZZP’ers wekenlang gratis laten werken, lijkt zelfstandige accountants niet te raken. Dat meldt NBA-website Accountant.nl.
Lees meer
 
 
‘Belastingdienst moet ANBI’s beter controleren’
De Belastingdienst moet meer werk maken van de controle van stichtingen en verenigingen die als Algemeen Nut Beogende Instellingen (ANBI) aanzienlijke belastingvoordelen krijgen, zegt hoogleraar belastingrecht Sigrid Hemels in NRC. De fiscus heeft 40 controleurs, die 43.000 stichtingen voor hun rekening moeten nemen.
Lees meer
 
Enter de FLOW Advertorial

Op woensdag 7 juni bent u van harte welkom bij de jaarlijkse CaseWare Open. Aansprekende sprekers presenteren en demonstreren u de stroomlijning van dataflow en workflow binnen en buiten uw kantoor.
U ziet hoe de stroom van data en apps richting de cloud u ondersteunt in uw dagelijkse praktijk, uw eigen kwaliteiten versterkt en u uitdaagt om nieuwe kansen te benutten.

Klik hier voor meer informatie =>

 
Koper onroerend goed gebonden aan fiscale afspraken verkoper
Bij de overname van onroerende zaken gelden fiscale afspraken die de verkopende partij daarover heeft gemaakt, ook voor de koper. Dat heeft het gerechtshof in Den Bosch geoordeeld.
Lees meer
 
 
VLB: rekenmodule BOR gebruiksonvriendelijk
De Belastingdienst heeft de rekenmodule bedrijfsopvolgingsregeling (BOR) 2016 online gezet. De vereniging van accountants en belastingadviesbureaus (VLB) vindt de module, die bij de fiscus ‘Waarde going concern’ heet, gebruiksonvriendelijk en mist een toelichting.
Lees meer
 
Wilt u naar de cloud? Wacht niet langer. Advertorial

Tijdens de kennissessie ‘Kom in beweging’ slaan Qics, Change to Comm en Caseware de handen ineen om u te laten zien dat in de cloud bewezen oplossingen beschikbaar zijn. Overstappen is helemaal niet spannend meer.

Met sessies van Londen & Van Holland, Full Finance en Erben Wennemars wordt u geïnspireerd om in beweging te komen.

Bekijk het programma of meld u aan =>

 
Rabobank rolt financieringsplatform landelijk uit
Rabobank gaat het online financieringsplatform Rabo&Co landelijk beschikbaar stellen. Daarmee wil de bank (MKB-)ondernemers en vermogende klanten met elkaar in contact brengen.
Lees meer
 
 
EU-hof geeft nadere invulling aan BTW-koepelvrijstelling
Het Europese Hof van Justitie heeft geoordeeld dat Luxemburg de BTW-koepelvrijstelling ruimer toepast dan volgens de Europese BTW-richtlijn is toegestaan. Volgens PwC is de uitspraak voor Nederland met name belangrijk voor leden van koepels die afgenomen diensten mede gebruiken voor belaste prestaties.
Lees meer
 
 
Verzekeraars steken minder geld in FinTech
De investeringen van verzekeraars in nieuwe technologieën, ook wel InsurTech genoemd, zijn in het eerste kwartaal van dit jaar een stuk lager uitgekomen dan in de eerste drie maanden van 2016. Dat meldt Willis Towers Watson, dat periodiek de ontwikkelingen op InsurTech-gebied bijhoudt.
Lees meer
 
‘We verrassen onze klanten keer op keer met een slimme interpretatie van hun bedrijfsgegevens’ Contentpartner
Klanten verwachten van hun accountant efficiency, meer en meer bedrijfsadvies en vaste, transparante tarieven. Nu en in de toekomst nog veel meer. Dé manier om deze slag nu al te winnen, is automatisering. Dat stelt Marius van de Groep, adviseur en sparringpartner MKB bij accountants- en belastingadvieskantoor KRC Van Elderen.
 
Inbreng eenmanszaak/ VOF maatschap in BV-structuur Opleiding
In een aantal gevallen wenst een exploitant van een eenmanszaak zijn IB-onderneming om te zetten in een BV-structuur. Of dient een VOF of maatschap te worden ingebracht in een BV-structuur. Vooral uit juridische overwegingen (beperking risico’s of overdraagbaarheid van de onderneming) maar soms ook uit fiscale overwegingen (uitstel van belastingheffing). En als wordt gekozen voor […]
 
Customer Succes Medewerker Vacature
Visionplanner helpt administratie- en accountantskantoren om hun klanten succesvol te maken. Daar zijn we goed in en we hebben een ambitieuze groeidoelstelling! Maar onze klanten moeten wel goed gebruik kunnen maken van onze software. En met vragen bij een professioneel team terecht kunnen: de Customer Support Desk. Daarom zijn de medewerkers van onze Customer Support […]
 
 
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancy nieuws willen ontvangen?
» Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
 
 
 
 
 
Over Ons | Adverteren | Abonneren | Gegevens wijzigen | Afmelden Email Website Facebook Twitter LinkedIn