NT e-mail
 
De gratis
Weekly
 
 
 
LAATSTE NIEUWS
 
#
 
Ook winst Maersk en ONE door het dak
 
Na Hapag-Lloyd melden ook containers carriers Maersk en ONE duizelingwekkende winstcijfers. De laatste is voorlopig recordhouder met een vervijftienvoudiging van de nettowinst in het eerste kwartaal.
 
 
#
 
Congestie en Duits herstel stuwen wegtarieven Rotterdamse haven op
 
De tarieven in het wegvervoer van en naar de Rotterdamse haven blijven stijgen. Het herstel van de Duitse industrie en congestieproblemen stuwden de prijzen in het tweede kwartaal op tot het niveau van voor corona.
 
 
 
#
 
Nikola-oprichter Trevor Milton opgepakt voor fraude
 
Trevor Milton, de oprichter en voormalig CEO van Nikola, is donderdag opgepakt wegens verdenkingen van fraude. Hij zou tegen investeerders hebben gelogen over de technologie van de elektrische- en waterstoftrucks van Nikola.
 
 
 
#
 
VS wil meer verladers uitdagen om klachten in te dienen over reders
 
MCS Industries, een bedrijf dat Amerikaanse huishoudens voorziet van fotolijstjes, spiegels, wandrekjes en andere huisdecoratiebenodigdheden, heeft de strijdbijl opgepakt tegen de containerlijnvaart. Toch durven bedrijven het tot nu toe nauwelijks aan om naar voren te stappen en hun beklag te doen over rederijen en terminals.
 
 
 
(advertentie)
#  
Telepass SAT apparaat: 50% korting op de telematics-optie!
 

Tol + Telematics in 1 apparaat! Met de KMaster™ telematics-service kunt u in realtime uw voertuigen volgen, ritten plannen, tolkosten en brandstofverbruik optimaliseren, rij- en rusttijden controleren en via een mobiele app direct communiceren met uw chauffeurs.


Leer meer >>
 
 
 
#
 
Containerschepen komen nog steeds om haverklap te laat
 
Containerschepen hebben de betrouwbaarheid van hun vaarschema’s in juni nauwelijks kunnen verbeteren, blijkt uit het nieuwste Global Liner Performance-rapport van consultant Sea-Intelligence. Gemiddeld voer slechts 39,5% van de schepen op tijd, wat een minieme verbetering betekende van 0,8 procentpunt in vergelijking met mei.
 
 
 
#
 
Truckmarkt komt in handen van onafhankelijke fabrikanten
 
Daimler Truck komt aan het einde van dit jaar op eigen benen te staan. Ook CNH Industrial, het moederbedrijf van Iveco werkt aan het afsplitsen van zijn ‘On-Highway’-divisie. Daarmee komt de truckmarkt in handen van vier grote, onafhankelijk fabrikanten. De bouwers verwachten hiermee de winstgevendheid te kunnen vergroten.
 
 
 
#
 
Impact uitspraak Hongaren is veel groter (commentaar)
 
De jarenlang lopende zaak van de Hongaarse chauffeurs tegen Van den Bosch lijkt nu eindelijk te zijn beslecht. De buitenlandse chauffeurs hebben recht op loon volgens de Nederlandse cao, heeft de rechter beslist. Het hof trekt daarmee een duidelijke grens. De vraag is nu wat er door de uitspraak wezenlijk gaat veranderen in de sector.
 
 
 
(advertentie)
#  
Neem een gratis proefabonnement op Nieuwsblad Transport
 

De redactie van Nieuwsblad Transport houdt u via nieuwsbrieven op de hoogte van het laatste nieuws uit de transportsector. Wilt u graag volledige toegang tot alle artikelen? Probeer dan het gratis proefabonnement voor één maand.


Bekijk actie
 
 
 
#
 
Rotterdamse haven onderzoekt grootschalige import waterstof
 
Havenbedrijf Rotterdam wil op commerciële schaal waterstof importeren naar een van de terminals van Koole in de Rotterdamse haven. Samen met Koole Terminals, Chiyoda Corporation en Mitsubishi Corporation wordt een haalbaarheidsstudie uitgevoerd of dit mogelijk is. De bedrijven willen in 2025 100.000 tot 200.000 ton waterstof per jaar importeren.
 
 
 
#
 
Radstaak: ‘Schiphol digitaliseren duurt langer dan we dachten’
 
Oud-directeur Ben Radstaak (1955) van luchtvrachtkoepel ACN heeft onlangs de hectische vrachtmarkt op Schiphol ingeruild voor een rustig landelijk bestaan als pensionado en freelance consultant in de Ooijpolder bij Nijmegen. Sinds de oprichting van ACN in 2003 was de voormalige marktonderzoeker het boegbeeld van de Nederlandse luchtvrachtsector. Toen en nu ging het steeds over het...
 
 
 
#
 
Een voetbalstadion vol intelligente logistieke oplossingen
 
Studenten van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) werken onder begeleiding van hun docenten samen met fabrikanten aan innovaties. In het Arnhemse stadion Gelredome presenteerden ze daarvan een aantal resultaten. We nemen er enkele onder de loep die direct betrekking hebben op transport en logistiek.
 
 
#
 
‘Schade oponthoud Haringvlietbrug groter door tekorten bij OM’
 
Vanwege een tekort aan materiaal en personeel bij het Openbaar Ministerie is het niet mogelijk om de verkeershinder bij de Haringvliet te beperken. Daardoor loopt de transportsector onnodig miljoen euro’s schade op, stelt TLN.
 
 
 
#
 
Brutowinst Hapag-Lloyd richting 10 miljard dollar
 
De brutowinst van Hapag-Lloyd gaat dit jaar richting de tien miljard dollar. Dat meldt de Duitse rederij in een halfjaarbericht dat is gebaseerd op voorlopige cijfers.
 
 
 
#
 
Luchtvracht houdt KLM min of meer op de been
 
Luchtvracht blijft bij Air France-KLM de show stelen dit jaar. Dat blijkt uit de halfjaarcijfers 2021 die de Frans-Nederlandse luchtvrachtgroep vrijdag publiceerde.
 
 
 
www.nt.nl redactie@nt.nl
 
Afmelden 010-280 10 00
 
 
© 2021 ProMedia NT Alle rechten voorbehouden.
 
Nieuwsblad Transport - Weena 505 B18 - 3013 AL Rotterdam