Lazen jullie deze leuke kinderboeken al?
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
/ Is deze e-mail onleesbaar? Klik dan hier.
Oorlogsnieuws uit Oekraïne op kindermaat bieden: hoe doe je dat?
Of je het nu wilt of niet, kinderen komen vanaf jonge leeftijd in aanraking met het oorlogsnieuws uit Oekraïne. Want zelfs al probeer je hen thuis weg te houden van nieuwsuitzendingen, ook op school wordt erover gepraat. Hoe achterhaal je wat je kinderen bezighoudt? Hoe kun je hen geruststellen? Hoe bied je oorlogsnieuws op kindermaat? We vroegen het aan Ilse De Block van de Opvoedingslijn.
Lees meer
“Mijn peuter heeft een verschrikkelijk ochtendhumeur. Hoe los ik dat op?”
“Wanneer mijn peuter net wakker is, doen we samen zijn kleertjes aan en gaat het er altijd vrolijk aan toe. Maar zodra we beneden zijn en de eettafel bereikt hebben, begint hij plots te schreeuwen en te huilen. Kunnen we hier spreken van ochtendhumeur? Of heeft het iets te maken met het ontbijt? Hoe pakken we dit het best aan?”
Lees meer
Lazen jullie deze leuke kinderboeken al?
Voorlezen is een fantastisch ouder-kind moment. Weet je even niet meer naar welk boek je moet grijpen? Ontdek dan hier onze favoriete kinderboeken!
Lees meer
Ouderschapsverlof voor 33% opgenomen door mannen
Sociaal secretariaat Partena onderzocht bij 8.000 werknemers hoe ouderschapsverlof wordt verdeeld in onze Belgische gezinnen. Goed nieuws, zo bleek! Want het aantal mannen dat ouderschapsverlof opneemt stijgt licht.
Lees meer
Mama, wat doe je nu? Dit vinden je tieners behoorlijk gênant!
De tijden waarin jij als mama de grote held was zijn helaas voorbij eens je kinderen tieners zijn. In plaats van naar je op te kijken, schamen ze zich regelmatig voor de dingen die je doet of zegt. Dit vinden je tieners behoorlijk gênant!
Lees meer
Hoogbegaafdheid bij kinderen: een vloek of een zegen?
Er zijn heel wat vooroordelen over hoogbegaafdheid. Maar wat is hoogbegaafdheid nu echt? En hoe weet je of je kind hoogbegaafd is? We vroegen het aan Tessa Kieboom van Exentra, het expertisecentrum voor hoogbegaafdheid.
Lees meer
Leerkracht in coronatijden: “Dat het een-op-eencontact met ouders wegviel, vond ik best zwaar”
De voorbije coronaperiode moesten meerdere beroepsgroepen zichzelf heruitvinden. Onder hen zeker ook leerkrachten. Wat hebben zij zien veranderen in hun job? Welke impact had de crisis op hun leerlingen en wat helpt hen nu om de kinderen zo goed mogelijk door het schooljaar te gidsen? We vragen het de komende weken telkens aan een leerkracht. Deze week: juf Lore.
Lees meer
Groeten uit Zweden: “Moest ik weten waar de dichtstbijzijnde schuilkelder was?”
In een ander land opnieuw beginnen met je hele gezin: we dromen er misschien allemaal weleens van, maar Sara dééd het gewoon. Hier lees je haar column over het leven met kinderen zoals het is, in Zweden.
Lees meer
Download hier
Ontdek de
Zwanger & baby app
Praat mee
Wat houdt andere
ouders bezig?
Delen, leren, genieten
op libelle.be/mama
Dit bericht werd verstuurd naar newsletter@newslettercollector.com
Wilt u deze berichten niet meer ontvangen? Klik hier | Privacy- en cookiebeleid