Loading...

Oost-Vlaanderen gaat vreemd: activiteiten Europa Direct, inspiratie LEADER, slimme lantaarnpalen dankzij Smart Space, ...

By Oost-vlaanderen.be received 6 months ago

Categories: Town Information Local
Age: 14 until 18 year 19 until 30 year 31 until 64 years 65 and older
  • Html
  • Text
Bekijk dit bericht in je browser

Mis de komende activiteiten van Europa Direct niet!
Neem op 5 februari 2019 deel aan de ontbijtsessie 'fakenews en omgaan met sociale media'. Ontdek op welke manieren onze beeldvorming beïnvloed wordt en welk effect dit heeft op de kiezers in Vlaanderen, België en de Europese Unie.
Verneem in het tweede deel van de sessie richtlijnen en tips & tricks over sociale mediagebruik.Snel inschrijven is de boodschap!
Noteer alvast volgende activiteiten:
• 18 maart 2019: Europese avondlezing 'Brexit and the future relations between the EU and the UK'. (Dr. Piet Eeckhout UCL)
• 19 maart: verkiezingsdebat 'Challenge Europe: Waar naartoe met Europa’s (binnen)grenzen?' • 26 maart: studiedag educatief materiaal 'Boost je klas'
> Volg Europa Direct op Instagram
 
Laat je inspireren door LEADER
De nieuwe brochure van de Plaatselijke Groepen LEADER Meetjesland, Vlaamse Ardennen en Grensregio Waasland bundelt enkele opvallende projecten en sprekende cijfers van de huidige LEADER-periode maar is ook een inspiratie voor toekomstige projectideeën.
Tot en met 2020 kunnen nieuwe voorstellen rekenen op financiële steun van de Provincie, Vlaanderen en het Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling. Nog op zoek naar informatie of ideeën voor een plattelandsproject? Neem deel aan een netwerkmoment in één van de Leadergebieden. Alle info op www.plattelandsloket.be.
> Bekijk de brochure
 
Project TERAFOOD wint pitching-wedstrijd in de categorie 'Onderzoek en Innovatie'
Op het jaarlijks evenement van het Interreg-programma France-Wallonie-Vlaanderen komt UGent-doctorandus Matthias Verstuyft als winnaar uit de bus voor de pitching-wedstrijd.
Hij slaagt er met verve in om in 180 seconden uit te leggen hoe een commerciële voedselsensor de kwaliteit van verpakt voedsel controleert.
De projectpartners dragen met het project Terafood bij tot het verminderen van de voedselverspilling in de voedingsindustrie.
> Terugblik op het evenement
 
Smart Space introduceert slimme lantaarnpalen
Smart Sustainable Public Spaces across the NWE region (SMART-SPACE) implementeert slimme lantaarnpalen en maakt zo de overgang naar energie-efficiënte en duurzame NWE-gemeenten.
Slimme sensoren aan lantaarnpalen regelen de straatverlichting volgens de werkelijke lokale behoeften waarbij een reductie tot 80% in het lichtenergieverbruik wordt behaald.
Ook de stad Sint-Niklaas neemt deel aan dit Europees project en rust in het centrum 300 verlichtingspalen uit met slimme sensoren.
Om inzicht te krijgen op de lokale behoeften en wenselijke aanpassingen aan deze straatverlichting, organiseert Sint-Niklaas twee inloopmomenten.
> Verneem meer over Smart Space
 
Oproepen Europese projecten Projectidee? Dan zijn deze oproepen mogelijks iets voor jou:
>>LEADER Meetjesland, Vlaamse Ardennen, Grensregio Waasland: nieuwe oproep voor plattelandsprojecten. Deadline aanmelding is 2 april 2019 en deadline definitieve indiening is 1 okt 2019 om 12u.
>> Platteland Plus en Omgevingskwaliteit: nieuwe oproep voor provinciale plattelandsprojecten.
Deadline aanmelding is 2 april 2019 en deadline definitieve indiening is 1 okt 2019 om 12u.

>>INTERREG Frankrijk-Wallonië-Vlaanderen: 4de oproep voor microprojecten. Indieningsdatum is vastgelegd op donderdag 28 februari 2019.
>> INTERREG North Sea Region: de 10de oproep voor expressions of interest zal openstaan van 2 januari 2019 en afsluiten op 8 april 2019.
>> INTERREG North West Europe: 9de oproep loopt met als deadline 16 juni 2019.
 
 
Europa | PAC Het Zuid - W. Wilsonplein 2 - 9000 Gent | tel. 09 267 86 84 europa@oost-vlaanderen.be | www.oost-vlaanderen.be/europa Bevoegde beleidsverantwoordelijke: gedeputeerde Riet Gillis
 
Mijn gegevens aanpassen | Uitschrijven | Privacy

Share this newsletter on

Loading...

Related newsletters

© 2019