Bekijk dit bericht in je browser

Mis de komende activiteiten van Europa Direct niet!

Neem op 5 februari 2019 deel aan de ontbijtsessie 'fakenews en omgaan met sociale media'. Ontdek op welke manieren onze beeldvorming beïnvloed wordt en welk effect dit heeft op de kiezers in Vlaanderen, België en de Europese Unie.
Verneem in het tweede deel van de sessie richtlijnen en tips & tricks over sociale mediagebruik.Snel inschrijven is de boodschap!

Noteer alvast volgende activiteiten:
• 18 maart 2019: Europese avondlezing 'Brexit and the future relations between the EU and the UK'. (Dr. Piet Eeckhout UCL)
• 19 maart: verkiezingsdebat 'Challenge Europe: Waar naartoe met Europa’s (binnen)grenzen?'
• 26 maart: studiedag educatief materiaal 'Boost je klas'
 
Laat je inspireren door LEADER

De nieuwe brochure van de Plaatselijke Groepen LEADER Meetjesland, Vlaamse Ardennen en Grensregio Waasland bundelt enkele opvallende projecten en sprekende cijfers van de huidige LEADER-periode maar is ook een inspiratie voor toekomstige projectideeën.

Tot en met 2020 kunnen nieuwe voorstellen rekenen op financiële steun van de Provincie, Vlaanderen en het Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling.
Nog op zoek naar informatie of ideeën voor een plattelandsproject? Neem deel aan een netwerkmoment in één van de Leadergebieden. Alle info op www.plattelandsloket.be.
 
Project TERAFOOD wint pitching-wedstrijd in de categorie 'Onderzoek en Innovatie'

Op het jaarlijks evenement van het Interreg-programma France-Wallonie-Vlaanderen komt UGent-doctorandus Matthias Verstuyft als winnaar uit de bus voor de pitching-wedstrijd.
Hij slaagt er met verve in om in 180 seconden uit te leggen hoe een commerciële voedselsensor de kwaliteit van verpakt voedsel controleert.
De projectpartners dragen met het project Terafood bij tot het verminderen van de voedselverspilling in de voedingsindustrie.
 
Smart Space introduceert slimme lantaarnpalen

Smart Sustainable Public Spaces across the NWE region (SMART-SPACE) implementeert slimme lantaarnpalen en maakt zo de overgang naar energie-efficiënte en duurzame NWE-gemeenten.
Slimme sensoren aan lantaarnpalen regelen de straatverlichting volgens de werkelijke lokale behoeften waarbij een reductie tot 80% in het lichtenergieverbruik wordt behaald.

Ook de stad Sint-Niklaas neemt deel aan dit Europees project en rust in het centrum 300 verlichtingspalen uit met slimme sensoren.
Om inzicht te krijgen op de lokale behoeften en wenselijke aanpassingen aan deze straatverlichting, organiseert Sint-Niklaas twee inloopmomenten.
 
 
 
Europa | PAC Het Zuid - W. Wilsonplein 2 - 9000 Gent | tel. 09 267 86 84
Bevoegde beleidsverantwoordelijke: gedeputeerde Riet Gillis