Loading...

Oost-Vlaanderen gaat vreemd: Europa door de lens van Lieve Blancquaert, Zoek de 12 verschillen, Rural SKILLS zet in op transnationale samenwerking

By Oost-vlaanderen.be received 4 months ago

Categories: Town Information Local
Age: 14 until 18 year 19 until 30 year 31 until 64 years 65 and older
  • Html
  • Text
Bekijk dit bericht in je browser

Europa door de lens van Lieve Blancquaert
Europa Direct Oost-Vlaanderen, het Vlaams-Europees verbindingsagentschap (VLEVA) en Europahuis Ryckevelde organiseren op woensdagavond 8 mei de veertiende editie van de State of the European Union.
Naar aanleiding van de dag van Europa op 9 mei laat fotografe en documentairemaakster Lieve Blancquaert haar licht schijnen op de Europese Unie.
De lezing vindt plaats op 8 mei om 20 uur in auditorium De Schelde, Woodrow Wilsonplein 2 te Gent. Deelnemen is gratis maar inschrijven verplicht.
> Schrijf je in
 
Volg 'Europa in Oost-Vlaanderen' op de voet
Met trots stelt Europa Direct Oost-Vlaanderen de blog
'Europa in Oost-Vlaanderen' voor.
Mis geen enkel avontuur van Robin en Jens, de jonge ambassadeurs van Europa Direct Oost-Vlaanderen en schrijf je vlug in op de weblog.
> Abonneer je hier
 
Tekenwedstrijd 2019 'Wat is Europa voor jou?'
Ken je een leerkracht of een leerling uit het 3e of 4e leerjaar?
Stuur dan deze wedstrijd door!
De deelnemer met de mooiste, origineelste tekening over wat Europa voor hem/haar betekent wint de wedstrijd. De winnende tekening verschijnt op een brooddoos. Zowel de winnaar als de klasgenootjes ontvangen zo'n gratis exemplaar.
De wedstrijd loopt tot en met 30 april 2019.
> Lees meer over de tekenwedstrijd
 
Europa in ons dagelijks leven: zoek de 12 verschillen
Op 26 mei kiezen we voor het Vlaamse en federale Parlement, maar ook voor het Europees Parlement. De beslissingen die dat Europees Parlement neemt, hebben een grote invloed op ons dagelijks leven.
Via het spel ‘Zoek de 12 verschillen’ ontdek je hoe Europa het verschil maakt in jouw dagelijks leven.
Bibliotheken, gemeentehuizen, ... die bezoekers willen informeren over de impact van de Europese Unie op ons dagelijks leven kunnen de stand ‘Zoek de 12 verschillen’ bij Europa Direct Oost-Vlaanderen lenen. De stand kan voor de duur van 1 week geleend worden en dit tot 30 juni 2019.
> Reserveer de stand (pdf)
 
Erasmus+-project Rural SKILLS zet in op transnationale samenwerking
Van 25 maart tot en met 29 maart nam een 3-koppige delegatie van de Plaatselijke Groep LEADER Vlaamse Ardennen deel aan een uitwisseling georganiseerd door de Plaatselijke Groepen van de regio's CORANE en ADRAT in Portugal.
Naast de vele inspirerende projectbezoeken werd ook heel wat informatie uitgewisseld inzake het coördineren en uitvoeren van lokale ontwikkelingsstrategieën.
De kennismaking met de ‘multifund’-benadering in beide gebieden en de nauwe samenwerking tussen onderzoeksinstellingenen plattelandsondernemers sprongen hierbij in het oog.
> Lees meer over Rural SKILLS
 
Oproepen Europese projecten Projectidee? Dan zijn deze oproepen mogelijks iets voor jou:
>> INTERREG Frankrijk-Wallonië-Vlaanderen: 4de oproep: prioriteit 4 Sociale Inclusie. De indieningsdatum is vastgelegd op 30 april 2019.
>> INTERREG North West Europe: 9de oproep loopt met als deadline 16 juni 2019.
 
 
Europa | PAC Het Zuid - W. Wilsonplein 2 - 9000 Gent | tel. 09 267 86 84 europa@oost-vlaanderen.be | www.oost-vlaanderen.be/europa Bevoegde beleidsverantwoordelijke: gedeputeerde Riet Gillis
 
Mijn gegevens aanpassen | Uitschrijven | Privacy

Share this newsletter on

Loading...

Related newsletters

© 2019