Loading...

Oost-Vlaanderen gaat vreemd: innovatie agrovoedingsindustrie, grensoverschrijdende wettelijke knelpunten, infosessie Europese programma's, ...

By Oost-vlaanderen.be received 8 months ago

Categories: Town Information Local
Age: 14 until 18 year 19 until 30 year 31 until 64 years 65 and older
  • Html
  • Text
Bekijk dit bericht in je browser

Extra ruimte voor innovatie in de agrovoedingsindustrie
Op 6 november vond de feestelijke opening plaats van de nieuwe flexibele demoruimte van de Food Pilot in Melle.
De 200 m² extra ruimte is een gevoelige uitbreiding van de pilot testing capaciteit en bijhorende dienstverlening van de Food Pilot. Bovendien breidt ook het toestellenpark uit, met onder andere nieuwe emulgeertechnieken.
Voor de nieuwe hal kunnen ILVO en Flanders’ FOOD rekenen op
308 528,34 euro steun uit het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling.
> Bezoek de nieuwe ruimte
 
Euregio Scheldemond inventariseert grensoverschrijdende wettelijke knelpunten
De Scheldemondraad van 14 november besprak de toekomstige samenwerking tussen West-Vlaanderen, Oost-Vlaanderen en Zeeland.
Een memorabel moment was de ondertekening van het convenant ‘Grondzaken’ tussen Provincie Zeeland en de Vlaamse Landmaatschappij. Doel is om over de landgrenzen heen beter te kunnen afstemmen over o.a. grondbeleid en ruimtelijke uitdagingen.
De raad maakt ook werk van een inventarisatie van grensoverschrijdende wettelijke knelpunten met de ambitie om tijdelijke of, waar mogelijk, permanente oplossingen te bieden. Ondervind je zelf concrete grensbelemmeringen die het gevolg zijn van wet- en regelgeving? Stuur je knelpunten door naar Stuey Hamelink.
> Lees het volledige persbericht
 
Leerkrachten bezoeken het Europees Parlement
Op vrijdag 7 december werden leerkrachten secundair onderwijs geïnformeerd over de taken en de rol van Europa.
Professor Steven Van Hecke gaf een lezing over de Europese actualiteit. Na de vragenronde was er een kort debat met Europarlementsleden Bart Staes en Lieve Wierinck. Nadien kozen de deelnemers voor een bezoek aan het Parlamentarium, het interactieve bezoekerscentrum van het Europees Parlement of voor een workshop over het Huis van de Europese geschiedenis.
Dit bezoek werd georganiseerd door de Informatiepunten Europa Direct (IED) van Brussel, Oost-Vlaanderen en Antwerpen, de Provincie Vlaams-Brabant en in samenwerking met het bureau van het Europees Parlement.
> Bekijk de Oost-Vlaamse IED activiteiten
 
Wat doet Europa voor jou?
Het Europees Parlement lanceerde de interactieve en meertalige online website ´Wat Europa voor mij doet´. Hoe maakt de EU het verschil? Welke invloed is er in ons dagelijks leven? Is Europa aanwezig in mijn buurt?
Voor een antwoord op al deze vragen …
> Bezoek de website
 
Wat hebben de Europese programma's in petto?
De Provincie organiseert een infosessie over de Europese programma’s Creative Europe, Europa voor de Burger, Erasmus + en Interreg Frankrijk-Wallonië-Vlaanderen (microprojecten).
Benieuwd of je met jouw project Europees kan samenwerken in deze programma’s? En leren van andere partners in de EU?
Kom dan op 14 januari in de ochtend naar deze infosessies in Gent.
Inschrijven kan tot en met 9 januari 2019. Bij inschrijving ontdek je ook het programma.
Interesse in een project in het Europees programma Europa voor de burger? Er zijn 2 subsidielijnen: subsidielijn 'Europees herdenken' en subsidielijn 'Democratische betrokkenheid en burgerparticipatie'.
>> Meer info en deadlines van indienen voor de subsidielijnen.
> Schrijf je in voor de infosessie
 
Oproepen Europese projecten Projectidee? Dan zijn deze oproepen mogelijks iets voor jou:
>>LEADER Meetjesland, Vlaamse Ardennen, Grensregio Waasland: nieuwe oproep voor provinciale plattelandsprojecten. Deadline aanmelding is 2 april 2019. Deadline definitieve indiening is 1 okt 2019.
>> Platteland Plus en Omgevingskwaliteit: nieuwe oproep voor provinciale plattelandsprojecten.
Deadline aanmelding is 2 april 2019. Deadline definitieve indiening is 1 okt 2019.

>>INTERREG Frankrijk-Wallonië-Vlaanderen: 4de oproep voor microprojecten. Indieningsdatum is vastgelegd op donderdag 28 februari 2019.
>> INTERREG North Sea Region: de 10de oproep voor expressions of interest zal openstaan van 2 januari 2019 en afsluiten op 8 april 2019.
 
 
Europa | PAC Het Zuid - W. Wilsonplein 2 - 9000 Gent | tel. 09 267 86 84 europa@oost-vlaanderen.be | www.oost-vlaanderen.be/europa Bevoegde beleidsverantwoordelijken: gedeputeerden Riet Gillis en Kurt Moens
 
Mijn gegevens aanpassen   |   Uitschrijven

Share this newsletter on

Loading...

Related newsletters

© 2019