Bekijk dit bericht in je browser

Europa voor leerkrachten

Hoe werkt het Europees Parlement? Hoe kan ik Europa in de klas brengen? Wat vertel ik mijn leerlingen over de vluchtelingencrisis? Wat betekent Brexit voor de andere lidstaten? Europa Direct neemt je op maandag 14 oktober mee naar het Europees Parlement in Brussel.
Krijg een update over de Europese Unie van professor Hendrik Vos, ontmoet enkele Vlaamse EU Parlementsleden en leer het Huis van de Europese geschiedenis of het Parlamentarium kennen.
 
Europa kleeft op je huid

Europa Direct Oost-Vlaanderen ontwikkelde tijdelijke tattoos die je kunt gebruiken om een les over Europa (of Europadag of opendeurdag) nog toffer te maken! Als je bovendien een leuke foto van je Europees getatoeëerde leerlingen post op sociale media (#europadirectovl) en mailt naar europadirect@oost-vlaanderen.be, dan maak je kans op een leuk Europees gadget.
 
Save-the-date: infosessie EU-programma's

Op zoek naar projectfinanciering? Hou alvast 14 november (ochtend) vrij! De provincies Oost-Vlaanderen, West-Vlaanderen en Zeeland organiseren in Gent infosessies over Europa voor de Burger, Erasmus+, het Scheldemondfonds en het Lerende Euregio Scheldemondfonds. De verschillende contactpunten van de provincies en Europa Direct zullen ook aanwezig zijn op de standenmarkt. Benieuwd naar wat je kan verwachten vanaf 2021? Ook VLEVA is er en geeft je een blik op de toekomst.
Meer info volgt via deze nieuwsbrief.
 
Frankrijk - Wallonië - Vlaanderen gaat digitaal

Op welke manier gebruiken onze projecten digitale hulpmiddelen? Digitalisering vormt de rode draad van het jaarlijks evenement van het programma dat dit jaar plaats vindt in Kortrijk op 19 november 2019. Projectvoorbeelden en experten op vlak van digitalisering komen aan bod.
Via de hashtag #DigiFWVL2019 kan je de voorbereidingen op twitter volgen.
 
Nederlanders zijn zo zot nog nie!

Binnen Interreg Vlaanderen – Nederland zijn al heel wat mooie grensoverschrijdende projecten gerealiseerd, waaronder ook verschillende projecten met de Provincie Oost-Vlaanderen of andere Oost-Vlaamse partners. Van een aantal van deze projecten zijn filmpjes gemaakt met uitleg over het project en hoe de grensoverschrijdende samenwerking werd ervaren. Wil je meer weten?
 
Europese events
Geïnteresseerd om Europa beter te leren kennen?

>> 3 & 4 december: het Europees jaaroverzicht door Hendrik Vos en Rob Heirbaut, in de Vooruit in Gent. Noteer het alvast in je agenda!

 
 
 
Europa | PAC Het Zuid - W. Wilsonplein 2 - 9000 Gent | tel. 09 267 86 84
Bevoegde beleidsverantwoordelijke: gedeputeerde Riet Gillis