Loading...

Oost-Vlaanderen gaat vreemd: lerende Euregio Scheldemond, winnaar tekenwedstrijd, onderzoek grensknelpunten ...

By Oost-vlaanderen.be received 1 month ago

Categories: Town Information Local
Age: 14 until 18 year 19 until 30 year 31 until 64 years 65 and older
  • Html
  • Text
Bekijk dit bericht in je browser

Lerende Euregio Scheldemond goedgekeurd
Interreg Vlaanderen-Nederland keurde onlangs het projectvoorstel ‘Lerende Euregio Scheldemond’ goed. De provincies Oost-Vlaanderen, West-Vlaanderen en Zeeland willen samen de grensoverschrijdende euregionale arbeidsmarkt versterken en vergroten, het arbeidspotentieel voor technische- en zorgberoepen intensiveren en via hybride leervormen de kwaliteit en aantrekkelijkheid van deze opleidingen verbeteren. Ten slotte 'vertalen' we de competenties om gemakkelijker grensoverschrijdend aan de slag te kunnen gaan. Vragen? Neem gerust contact op via e-mail.
>> Ontdek het project
 
En de winnaar is ...
Riebe Roegiers! Riebe van VBS Bijenkorf uit Sleidinge wint de tekenwedstrijd van het Informatiepunt Europa Direct. Kinderen uit het derde en vierde leerjaar maakten een tekening over wat Europa voor hen betekent. Ruim 350 leerlingen namen deel aan de wedstrijd. "Het was een moeilijke keuze", aldus gedeputeerde Riet Gillis, bevoegd voor Europese samenwerking, "maar de tekening van Riebe waarop kinderen een boodschap voor een beter klimaat uitspreken, is een terechte winnaar." Gedeputeerde Gillis verraste Riebe en zijn klas met de hoofdprijs: brooddozen met de winnende tekening. Benieuwd naar alle tekeningen?
>> Bekijk de tekeningen
 
Provincie Oost-Vlaanderen pakt grensknelpunten aan
Euregio Scheldemond kan dankzij de ondersteuning van het B-solutions initiatief van de WVEG en de Europese Commissie, 2 grensknelpunten onderzoeken en een plan van aanpak opstellen. Concreet gaat het om het grensoverschrijdend transport van CO2 en de belemmering van grensoverschrijdende arbeidsmobiliteit. De komende maanden gaat Euregio Scheldemond samen met een juridisch expert aan de slag om deze knelpunten aan te pakken. Wil je zelf een grensknelpunt signaleren?
>> Signaleer een grensknelpunt
 
CAPTURE en ORSI Academy in finale REGIOSTARS
De REGIOSTARS is een jaarlijkse, prestigieuze prijs van de Europese Commissie voor de beste Europese projecten. Het EFRO-project CAPTURE, dat een onderzoekscentrum voor recyclage en hergebruik van grondstoffen bouwt in Zwijnaarde, is genomineerd in de categorie ‘Connecting Green, Blue & Grey’. Het EFRO-project ORSI Academy werkt aan een opleidings- en onderzoekscentrum voor robotchirurgie en is genomineerd in de categorie ‘Modernising Health’. Stem op beide projecten en help ze zo een plaatsje te veroveren in de finale.
>> Stem op CAPTURE
>> Stem op ORSI Academy
 
Puzzelen op Popeiland
Aan de stand van Europa Direct op Popeiland puzzelden de kinderen aan de Europese stickerpuzzel waarmee ze een prijs konden winnen. De geluksvogeltjes Tiana, Jannes en Ilysse wonnen een step!
Kom langs bij Europa Direct voor een Europese stickerpuzzel of een kleurboek voor op reis.
>> Bezoek Europa Direct
 
Europese events Geïnteresseerd om de Europese programma's beter te leren kennen?
>> 19 september: 'Funding: The Future'-event van INTERREG Vlaanderen - Nederland in Oud-Turnhout
>> 19 november: Jaarlijkse event van INTERREG Frankrijk-Wallonië-Vlaanderen in Kortrijk
 
Oproepen Europese projecten Projectidee? Dan zijn deze oproepen misschien iets voor jou:
>> LEADER project ‘Vandaag werken aan de dorpen van morgen’ lanceert een provinciale oproep ‘Trek het landschap je dorp in!’ voor de gemeentebesturen in de Vlaamse Ardennen. De oproep loopt tot 15 augustus.
>> INTERREG North Sea Region opent zijn 12de oproep voor 'expressions of interest' op 28 juni 2019. De oproep loopt tot 11 oktober 2019.
 
 
Europa | PAC Het Zuid - W. Wilsonplein 2 - 9000 Gent | tel. 09 267 86 84 europa@oost-vlaanderen.be | www.oost-vlaanderen.be/europa Bevoegde beleidsverantwoordelijke: gedeputeerde Riet Gillis
 
Mijn gegevens aanpassen | Uitschrijven | Privacy

Share this newsletter on

Loading...

Related newsletters

© 2019