Loading...

Oost-Vlaanderen gaat vreemd: winnaar Sterrenklas, Aalsterse EUnergie-idolen, Interregplannen najaar, ...

By Oost-vlaanderen.be received 2 months ago

Categories: Town Information Local
Age: 14 until 18 year 19 until 30 year 31 until 64 years 65 and older
  • Html
  • Text
Bekijk dit bericht in je browser

Klas L6 van Sint-Lodewijk in Beveren is Sterrenklas
Van november 2018 tot mei 2019 konden de leerlingen alles leren over de geschiedenis, lidstaten, beslissingen en uitdagingen van de EU. Bijzondere aandacht ging naar de Europese verkiezingen. Aan de lessenreeks was een online wedstrijd verbonden, met als hoogtepunt de finale op 9 mei. 67 klassen namen deel en klas L6 van Sint-Lodewijk in Beveren zette het beste resultaat neer. Samen met de winnaars uit de andere Vlaamse provincies en Brussel winnen ze op 7 juni een daguitstap naar Oostende. Meer weten over de activiteiten van Europa Direct?
>> Meer weten over de activiteiten
 
Interreg Vlaanderen - Nederland: Funding: The future
Noteer 19 september alvast in je agenda: in Alta Ripa in Turnhout zie, voel en beleef je wat de toekomstgerichte projecten realiseerden. Ervaar welke innovaties en investeringen nu al gerealiseerd zijn door samenwerking tussen bedrijven, kennisinstellingen, het onderwijs en overheden. De Oost-Vlaamse projectpartners ontvingen hiervoor ondertussen al 3,1 miljoen euro provinciale steun.
Benieuwd? Raadpleeg onze Oost-Vlaamse EU projectendatabank.
>> Raadpleeg de projectendatabank
 
Interreg 2 Zeeën werft aan!
Het Gemeenschappelijk Secretariaat van het Interreg programma 2 Zeeën werft een projectmedewerker aan om hun team in Rijsel te versterken.
Ben je geïnteresseerd in grensoverschrijdende samenwerking? Wil je deel uitmaken van een internationaal team? Heb je ervaring met EU-projecten, EU-programmabeheer, territoriale ontwikkeling of beleidsontwikkeling?
Aarzel dan niet om je kandidaat te stellen!
>> Bekijk de vacature
 
Aalsterse EUnergie-idolen
Tijdens de ‘Dag van Europa’ op 9 mei daagde de Provincie Oost-Vlaanderen met het ‘EUnergietjesspel’ leerlingen uit om mee te kiezen voor energie-efficiëntie en hernieuwbare energie. Dit was ook het ideale moment om het bijna-energieneutrale appartementsgebouw in de Rozendreef te Aalst in te huldigen. Sociale huisvestingsmaatschappij DEWACO renoveerde dit met steun van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling.
Deze activiteit kaderde in het overkoepelend Vlaamse initiatief ‘Europa in je buurt’ en is mogelijk gemaakt met de steun van EFRO), Vlaanderen (Hermes fonds) en de Europese Commissie.
>> Ontdek meer projecten
 
Europa door de lens van Lieve Blancquaert
Op 8 mei 2019 sprak Lieve Blancquaert de State of the European Union uit met als titel 'Ik ben een Europeaan'. Vanuit persoonlijke ervaringen neemt Lieve je mee in haar beeldend verhaal over Europa. Een kritische, menselijke visie over de EU van vandaag.
Lieve: “Ooit is Europa begonnen als EGKS, de unie voor kolen en staal. Mijn droom voor ons is de Europese Unie voor geluk, voor kansen en solidariteit.”
Deze 'State of the EU' is een gezamenlijk initiatief van Europahuis Ryckevelde, het Vlaams-Europees verbindingsagentschap (VLEVA) en het Informatiepunt Europa Direct van de Provincie Oost-Vlaanderen.
>> Bekijk het TV-verslag
 
Oproepen Europese projecten Projectidee? Dan zijn deze oproepen misschien iets voor jou:
>> INTERREG North West Europe: 9de oproep loopt met als deadline 14 juni 2019.
>> INTERREG North Sea Region opent zijn 12de oproep voor 'expressions of interest' op 28 juni 2019. Deze staat open tot 11 oktober 2019.
 
 
Europa | PAC Het Zuid - W. Wilsonplein 2 - 9000 Gent | tel. 09 267 86 84 europa@oost-vlaanderen.be | www.oost-vlaanderen.be/europa Bevoegde beleidsverantwoordelijke: gedeputeerde Riet Gillis
 
Mijn gegevens aanpassen | Uitschrijven | Privacy

Share this newsletter on

Loading...

Related newsletters

© 2019