Sinterklaas gaat daar net even anders
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
 
Niet leesbaar? Bekijk online
 
Quest
 

Hoe test je een gorilla en een leeuw op corona?

Als eerste dierentuin in Nederland meldde Diergaarde Blijdorp in Rotterdam dat er bewoners besmet waren geraakt met het coronavirus. Maar hoe kom je daarachter? Duw je bij zulke grote dieren ook een wattenstaafje naar binnen?

 
 
Quest
 

Geloof je in horoscopen? Dat zegt iets over je persoonlijkheid

Je dacht waarschijnlijk van niet, maar horoscopen voorspellen wel degelijk iets over je karakter. Horoscoopfans zijn namelijk narcistischer en iets minder intelligent dan gemiddeld. Volgens een Zweedse studie dan.

 
 
 
Opgelet: de vragenspecial van Quest Historie is verkrijgbaar

Opgelet: de vragenspecial van Quest Historie is verkrijgbaar

Grote vragen, kleine, en alles ertussenin. In de nieuwste vragenspecial van Quest Historie beantwoorden we alleen de beste geschiedenisvragen. We geven bijvoorbeeld uitgebreid antwoord op de vraag hoe we weten dat de moderne mens 300.000 jaar geleden in Afrika 'ontstond'.

Verder in dit nummer: hoe verdween het christendom uit het Midden-Oosten? Hoe is het circus ontstaan? Wie was Albert Cuyp? En waarom capituleerde Zeeland niet op 15 mei 1940?

 

 
Quest
 

Gesponsord bericht

In Nederland vind je het drukste sluizencomplex van Europa. Hoe houd je de deuren soepel?

Met jaarlijks 150.000 schepen waarvoor ze open en dicht gaan, zijn de deuren van de Volkeraksluizen constant in beweging. Dan wil je natuurlijk wel dat de scharnieren soepel blijven lopen en de deuren in goede conditie zijn. Maar dat is niet eenvoudig met deuren die meer dan honderd ton wegen.

 
 
Quest
 

De geheimzinnige traditie van Ameland: Sunneklaas

Op Ameland vieren ze Sinterklaas net een tikkie anders. Ze vieren er Sunneklaas: een mysterieus feest waarbij de eilandbewoners liever niet te veel pottenkijkers trekken. Wie of wat is Sunneklaas? En vanwaar al die geheimzinnigheid?

 
 
Quest
 

Het best gelezen artikel van vorige week

Hoe gevaarlijk is 5G?

Het 5G­-netwerk in Nederland is al een tijdje in gebruik. En volgens iedereen die er verstand van heeft, is het veilig. Toch zijn sommige mensen er bang voor. Waarom is straling soms gevaarlijk? En wat maakt 5G juist wél veilig?