Natuurnieuws Roots - 30 augustus
Roots

Nieuwe natuurwandeling

Struinen over schouwpaden in de Achterhoek

In de Achterhoek loopt het water rond Haarlo als een blauwe draad door het landschap. De waterlopen bepalen al eeuwenlang het gedrag van mens en dier. Met de nieuwe Roots-route uit het septembernummer struin je over de mooiste schouwpaden. Verbaas je op een zonnige nazomerdag over de hoeveelheid vlinders en libellen langs de paden.
Foto: Theo Bosboom

Roots

Lezersaanbieding

OP ARENDJACHT MET ROOTS

Vaar zondag 16 september mee op een fluisterboot om de inmiddels uitgevlogen jonge vis- en zeearenden zelf te zien in de Biesbosch. Lezers van Roots profiteren van een exclusieve lezersaanbieding. Boek snel want vol = vol.
Foto: iStock

Roots

Natuurkennis

WEBDESIGNER

De eerste kruisspinnen duiken weer op in de tuin en in het park. Doodstil zitten ze in hun web te wachten op een prooi. Hoelang doet een kruisspin eigenlijk over het maken van zijn web?
Foto: Roel Bergsma

Roots

Linielandschappen

FORTENFESTIVAL

Nederland telt 10 waterlinies met meer dan 150 forten en een ingenieus systeem van dijken en sluizen. Tijdens het fortenfestival van zaterdag 1 tot en met zondag 9 september staan de poorten van deze veelal verborgen forten open voor publiek.

IN HET NIEUWE VOGELMAGAZINE:

  • Kraanvogels in het Fochteloërveen
  • Cursus: zo herken je zeeduikers
  • Wordt de huiszwaluw dakloos?
  • Vogelen op de Brouwersdam
  • Alles over phonescoping
  • Ganzenmars: wandelen op Ameland
Roots
Roots

Expositie

GELDERLAND GRENSLAND

De afwisselende landschappen van Gelderland zijn al eeuwenlang een grote inspiratiebron voor kunstenaars. Het Coda Museum in Apeldoorn toont t/m zondag 23 september de mooiste landschapsschilderijen die zijn gemaakt tussen 1600 en nu van onder anderen Jan van Goyen en Jacob Cremer.
Schilderij: Jacob Cremer

Roots

NATUURLIEFHEBBERS OPGELET

Ben je op zoek naar een handzame verrekijker met helder en contrastrijk beeld? Dan is de nieuwe Bynolyt Voyager 8x34 verrekijker volgens Roots-redacteur en vogelaar Paul Böhre een aanrader. Ontvang deze verrekijker van Bynolyt (t.w.v. € 179) bij een abonnement op Roots. Samen voor slechts € 119.

Volg Roots ook op
Roots - Instagram Roots - Facebook Roots - Twitter
Copyright © 2018 New Skool Media. Alle rechten voorbehouden.
Wil je deze nieuwsbrief niet langer ontvangen? Meld je dan hieronder af.
Afmelden
spacer