Marker Wadden wint designprijs | Spannend: zelf Notenkrakers fotograferen | Waarom heeft de meerkoet zulke bijzondere poten? | Logeertip: slapen in een Cabiner in het bos
VERSE ROOTS

VERSE ROOTS

In de Roots van november: Speulderbos, bultrugbaby's, mussen en nog veel meer >>
Roots
Natuurnieuws
MARKER WADDEN WINT DESIGNPRIJS

Eilandenarchipel de Marker Wadden heeft de Dutch Design Award gewonnen. Het ontwerp van de vijf nieuwe natuureilanden in het Markermeer won in de categorie ‘Habitat’.
Foto: Daniël Mulder

Roots
Naar buiten
IN DE BAN VAN DE WALRUS

Walrus Freya, die al een paar weken door de Waddenzee rondtoert, voelt zich thuis rond Den Helder. ’s Nachts slaapt het dier in de afgeschermde marinehaven, overdag zoekt ze voedsel voor de zeedijk. Roots-redacteur Paul Böhre ging kijken.
Foto: Paul Böhre

Roots
Wat een vraag!
WAAROM HEEFT DE MEERKOET ZULKE BIJZONDERE POTEN?

Stel je leukste natuurvraag aan Roots, dan zoeken wij het voor je uit. Deze bijvoorbeeld, over de meerkoet: waarom heeft deze vogel zulke bijzondere poten?
Foto: Annelies Vriens

Roots
Eropuit in de natuur
VIER DE DUISTERNIS

Ieder jaar wordt de Nacht van de Nacht georganiseerd. Dit jaar is het feest der duisternis op zaterdag 30 oktober. In het hele land zijn er activiteiten, waaronder nachtwandelingen, vleermuizen spotten en sterren kijken.
Foto: iStock

Roots
Nieuw Roots-boek
VOGELS IN ONZE TUIN

Vogels in onze tuin is een prachtig geïllustreerd boek (t.w.v. € 25, 192 pagina's, hardcover) met aquarellen van illustrator en kunstenaar Erik van Ommen, aangevuld met verhalen en weetjes geschreven door Roots-redacteur Paul Böhre.

Een boek over acrobatische duiven, slimme gaaien, parmantige roodborstjes en behendige zwaluwen. Met antwoorden op vragen als: welke vogel zie je wanneer, waar nestelt hij graag en hoe herken je zijn roep? De 27 meest voorkomende soorten komen uitgebreid aan bod en ook de minder gangbare tuingasten krijgen een plek in dit prachtige boek. Met gouden tuinvogeltips.

Je ontvang het nieuwe Roots-boek Vogels in onze tuin nu cadeau bij 5 nummers Roots. Je betaalt slechts € 32,50 (i.p.v. € 54,46).

Roots
Natuurfotografie
UITDAGING: NOTENKRAKERS FOTOGRAFEREN

Het is een droom van veel natuurfotografen: notenkrakers fotograferen. Roots-fotoblogger Stefan Gerrits deed het en met wat voor een resultaat!
Foto: Stefan Gerrits

Roots
Logeertip
SLAPEN IN HERFSTBOSSEN

Diep in de Drentse en Overijsselse bossen staan een stuk of tien ‘Cabiners’. Deze logeerhuisjes zijn alleen te voet bereikbaar en worden regelmatig verplaatst, om de natuur zo min mogelijk te belasten. De absolute stilte en het besef ver weg te zijn van alles en iedereen maken het verblijf tot een unieke ervaring, zeker in de herfst.
Foto: Pie Aerts

Volg Roots ook op
Roots - Instagram Roots - Facebook Roots - Twitter Roots - Pinterest Roots - Podcast
Copyright © 2021 New Skool Media. Alle rechten voorbehouden.
Jouw abonnementsnummer: 0
Wil je deze nieuwsbrief niet langer ontvangen? Meld je dan hieronder af.
Afmelden