img nieuws | agenda | filmhuis
de nieuwe bibliotheek
 
img

StudyShare studeren zonder afleiding

Weet je geen fijn plekje om in alle rust te leren? Kom dan naar de nieuwe bibliotheek! Ook in juni (van 11 t/m 25 juni, behalve op zondag 16 en 23 juni) kun je hier namelijk studeren met ‘StudyShare’. Rustig, stressvrij en zonder afleidingen, onder toeziend oog van een strenge maar rechtvaardige ‘StudyBob’. Superefficiënt!
Bibliotheek Stad, het nieuwe lokaal.
img
Lees verder
img

Pinksteren gesloten

De nieuwe bibliotheek is op zondag 9 en maandag 10 juni gesloten.
img
img

Nieuwe abonnementen en tarieven per 1 juli

Een abonnement per maand afsluiten? Dat kan nu! Per 1 juli introduceren wij twee nieuwe abonnementen: Top (boetevrij lenen!) en Basis (de goedkopere variant). Beide abonnementen kun je ook per maand afsluiten. Handig voor als je op vakantie gaat of boeken tijdelijk nodig hebt voor je werk of studie. En wist je dat je tot en met je 17e gratis lid bent én boetevrij leent?
img
Lees verder

Inloopspreekuur energieloket

Wil je advies over energiebesparing, isolatie of zonnepanelen? Zoek je lokale bouwbedrijven of regionale energiecoöperaties? Of wil je meer weten over subsidies of leningen? Voor een antwoord op deze vragen en meer kun je terecht bij het inloopspreekuur van het Energieloket Flevoland.
Bibliotheek Stad, zaterdag 8 en woensdag 12 juni, 11.00 – 14.00 uur.
Lees verder
img

Pubquiz

Zin in een uitdagende quiz …? De Quizbroers testen in verschillende rondes van de pubquiz je kennis op allerlei gebieden. Deze laatste pubquiz voor de vakantie heeft als thema Zomer meegekregen. Formeer een team (van maximaal 5 personen) en ga de uitdaging aan!
Bibliotheek Stad, donderdag 13 juni, 20.00 uur
Lees verder
img

Almere op Scherp: Robert Mienstra in gesprek met Franc Weerwind

Wie is de mens Franc: wat beweegt hem, waar ligt hij wakker van, is hij al een echte Almeerder, waar wil hij met onze stad naar toe, en op welke dossiers moet er volgens hem politiek worden doorgepakt? Deze en andere vragen komen aan de orde. Natuurlijk is er ruimte voor vragen uit de zaal. Journalist Robert Mienstra (Almere deze Week) gaat in gesprek met Franc Weerwind.
Bibliotheek Stad, woensdag 19 juni, 20.00 uur
Lees verder
img

Film: The White Crow

Het waargebeurde verhaal van de Russische balletdanser Rudolf Nurejev, een unieke danser die de wereld van het ballet voorgoed veranderde. The White Crow stipt op een prachtige manier discussies aan over de functie van ballet, artistieke en persoonlijke vrijheid en techniek versus bezieling.
Bibliotheek Stad, vrijdag 7, zaterdag 8, dinsdag 11 en woensdag 12 juni
Lees verder
img

Biblyo - Pinkpop 2019: werken en muziek

Het is bijna zover! Aankomend weekend barst Pinkpop weer los in Landgraaf, Nederland. En dit jaar is het extra speciaal, want Pinkpop bestaat 50 jaar. Sinds 2012 vertrekt collega Miriam elk jaar bepakt en bezakt naar Landgraaf, om daar als vrijwilliger te werken. Hoe is dat: werken op een festival? Miriam vertelt erover in een blog!
img
.

De nieuwsbrief van de nieuwe bibliotheek wordt wekelijks verstuurd. Kaarten voor alle evenementen van de nieuwe bibliotheek zijn verkrijgbaar bij de klantservicebalie van alle vestigingen van de nieuwe bibliotheek en via www.denieuwebibliotheek.nl | Afmelden