Waar is de wasbeer? | Mini-walvis voor de kust | Wandelen door 't Roegwold
RANSUIL OP DE KOP

RANSUIL OP DE KOP

Het verhaal achter deze winnende foto
Roots
BEELDIGE BLIJVERTJES
DE WASBEER EN WASBEERHOND

Ze zijn er, maar je ziet ze (bijna) nooit. De ooit door de mens geïntroduceerde wasbeer en de wasbeerhond sprokkelen in de veilige beschutting van het nachtelijk duister zwemmend en scharrelend hun voedsel bijeen. In het nieuwe Roots nummer vind je een portret van deze twee olijke opportunisten die een thuis hebben gevonden in onze streken
Foto: Klaus Echle / NPL

Roots
VERREKIJKER MEE
MINI-WALVISSEN ZWEMMEN VOOR DE KUST

De afgelopen dagen worden er geregeld bruinvissen gezien voor de kust. De bruinvis is de meest voorkomende mini-walvis voor onze kust. Als je met een kijker de zee afzoekt, zie je vooral af en toe zijn donkere rugvin boven water komen. Roots-redacteur Paul Böhre had geluk. 
Foto: Roots archief

Roots
NIEUWE ROOTS-ROUTE
WANDELEN DOOR 'T ROEGWOLD

In de buurt van het Groningse Slochteren ligt ’t Roegwold. Voorheen was dit grotendeels landbouwgrond, maar in twintig jaar tijd vormden oude en nieuwe natuur samen een groot, indrukwekkend natuurterrein. Ontdek dit vogelrijke gebied met de nieuwste wandelroute van Roots.
Foto: Marcel van Kammen

Roots
HOE IS HET NU MET?
HET FOKKEN VAN DE EIKELMUIS

De eikelmuis heeft een hoog schattigheidsgehalte. Maar hij is óók het meest bedreigde knaagdier van Nederland. In 1950 waren er nog zo'n 1500 tot 2000 eikelmuizen, anno 2022 nog maar zo'n 200. Gelukkig laat dit bijzondere dier zich wel fokken.
Foto: Edwin Giesbers

Roots
ZELDZAAM
ZWARTE ZEEKOET OP TEXEL

Al een paar weken verblijft er in de haven van Oudeschild op Texel een zeldzame zwarte zeekoet. Vogelaars die naar Texel gaan, nemen als eerste hier een kijkje om een glimp of meer op te vangen van dit energieke mini-zeekoetje. De vogel heeft het er blijkbaar prima naar de zin.
Foto: Paul Böhre

Roots

In de nieuwe editie van Roots lees je alles over de wasbeer en wasbeerhond, raak je in de ban van nachtvlinders, ontdek je de beste hotspots voor speenkruid en de beste fotohutten van de Lage Landen. Bestel deze editie nu in onze webshop en betaal geen verzendkosten naar adressen binnen Nederland.

Volg Roots ook op
Roots - Instagram Roots - Facebook Roots - Twitter Roots - Pinterest Roots - Podcast
Copyright © 2022 New Skool Media. Alle rechten voorbehouden.
Jouw abonnementsnummer: 0
Wil je deze nieuwsbrief niet langer ontvangen? Meld je dan hieronder af.
Afmelden