Op reis, wat raakt je echt?

5 years ago


Text only:

Reizen, beleven en dichtbij de bestemming.
Hier vind je de online versie.

Op reis, wat raakt je echt?


"Al drie uur in de trein, slingerend door de theeheuvels van Sri Lanka. Tegenover ons probeert een nieuwsgierig meisje contact met ons te zoeken. Ze duikt achter de treinbank weg, en ja, daar is ze weer. Steeds een stukje dichterbij, totdat ze vraagt: what is your name? Later komt ze met een bakje rijst met curry dat ze met ons wil delen: wanna try?"
Samen met jou plannen we je reis met voldoende tijd voor bijzondere ervaringen. Tijd voor belevingen die je inspireren. Niet gepland, meestal toevallig. Maar vaak onvergetelijk.
Welke beleving raakte jou? 


Cubaanse klanken


Lineke: "Het is natuurlijk cliché, maar bij het horen van het nummer van Buena Vista Social Club, denk ik direct aan die paarse oldtimer op Cuba. Die klaar stond voor ons alleen. Onze chauffeur draaide dat nummer als soundtrack bij 'de film' die zich daarna uitrolde: vervallen herenhuizen en brede avenues. En op de koloniale pleinen van Havana overal muziek."
 
Dit jaar nog naar Cuba? Kijk op Cuba online en bel met Lineke.

Argentinië achteraf


Leontien: "Natuurlijk; de passie voor tango en voetbal, Evita... in Buenos Aires heb je het allemaal. En meer, want in de twee volle dagen die ik had, trad ik ook in de voetsporen van Argentijn Gonzalo die mij op sleeptouw nam. Via vele achterafstraatjes in zijn favoriete koffiebar, waar je de beste steaks eet en de tango tot in de late uurtjes wordt gedanst."
 
Bouw je reis met Argentinië online en leer de achteraf straten van Buenos Aires kennen. 
 

Viscurry Bali style


Karin: "Aan de stille oostkust stond ik op de markt naast Amed, druk bezig met zijn inkopen. Verse garnalen, kokosmelk, koriander en meer verdween in zijn mand. Of wij die curry-to-be wilden proeven? Wat een verrassing die avond... en lekker! Als ik die curry thuis maak, denk ik terug aan Oost-Bali. Waar ze gastvrij zijn. Maar ook net zo nieuwsgierig naar ons als wij naar hen."
 
Benieuwd naar onze bouwstenen op Bali? Bel met Karin van Indonesië online

Zandreporter in Namibië 


Pim: "Voor Riksja Travel heb ik eerder gefilmd in Thailand en Nieuw-Zeeland. Maar in Namibië was ik voor mijzelf en filmen kon ik niet laten. Wat komen die rennende struisvogels dichtbij, wat voel je je nietig en klein tussen de uitgestrekte zandduinen. Nee, niet alleen door het oog van de lens. Ook echt! Kijk maar naar de video, tijdens mijn reis in de Sossuvlei."
 
Wil je net als Pim door Namibië reizen? Kijk dan op Namibië online
 

De leeuw van Birma


Rommy: "Soms koop ik een souvenir dat me echt dierbaar wordt. Zo ook deze leeuw. Symbool voor de dinsdag, mijn geboortedag. Maar ook een herinnering aan de picknick in de stad van de 6000 monniken. Als ik de leeuw zie, zie ik ze lopen, devoot en roodgedoekt. Zie ik boeren achter de os en een ondergaande zon achter de pagodes. Beelden die door dat leeuwenbeeldje bij me blijven."
 
Wil jij ook naar dit deel van Azië? Stel je reis samen met Rommy op Myanmar online.

En wat raakt jou?


Een flard salsamuziek? Dat viscurry recept? Die ene video, foto of het souvenir dat je eindelijk toch gevonden hebt? Waar denk je aan? Mail ons je foto en verhaal. Je filmpje waarin je de flamenco danst. Of die zak Egyptisch zand per post, die je er aan deed denken dat... nou ja. Alles kan, al is het maar een Facebookberichtje.
 
Natuurlijk moedigen wij je aan (en valt er iets te winnen). Klik hier voor de uitleg.
 

Waar gaat jouw Riksja reis naartoe?


Kijk eens op één van onze websites:


Azië:
Thailand, Laos, Cambodja, Vietnam, Myanmar, Maleisië, Indonesië, Bali, China, Tibet, India, Nepal,Bhutan, Sri Lanka
Afrika en Midden-Oosten:
Marokko, Egypte, Jordanië, Zuid-Afrika, Namibië & Botswana, Kenia & Tanzania
Noord-Amerika:
Amerika, Canada
Caribisch Gebied:
Cuba, Caribbean
Latijns-Amerika:
Mexico, Guatemala & Belize, Costa Rica, Peru & Bolivia, Brazilië, Argentinië & Chili, Ecuador
Oceanië:
Australië, Nieuw-Zeeland
Europa:
Lapland, IJsland, Griekenland, Spanje, PortugalItalië
Of op reis met je kinderen: RiksjaKids.nl

Riksja Reisnieuws verschijnt een aantal keer per jaar. Je ontvangt Riksja Reisnieuws in je inbox door reisnieuws@riksjatravel.nl toe te voegen aan je adresboek of safelist. Omdat wij al eerder contact met je hebben gehad, staat je e-mailadres in onze mailinglijst.
Over Riksja | Vacatures | Privacy statement | Afmelden | E-mailadres wijzigen  | Stuur doorCanadakids.nl

Categories: Others | Miscellaneous
Age: 14 until 18 year 19 until 30 year 31 until 64 years 65 and older

Deel deze nieuwsbrief op

© 2019