Nu 50% korting op het Voel je lekker Energiek programma van Ekomenu
Help ons meer impact maken!
Bekijk deze nieuwsbrief in je browser
Click 'Download images' to view images
Teken onze petitie!
Beste abonnee, ,
Wist je dat in biobrandstof dierenresten worden gebruikt? Biobrandstof wordt gezien als een duurzaam alternatief, maar door het gebruik van dierenresten is dit helaas niet waar. De inkomsten uit het gebruik van biobrandstof dragen bij aan het rendabel houden van de bio-industrie. En de bio-industrie is verre van duurzaam...
Wij vinden dat je zo een systeem in stand houdt, waarbij dieren wederom aan het kortste eind trekken. Ben jij het hier mee eens? Teken dan onze petitie!
Start nu met het Voel je lekker Energiek programma van Ekomenu!
In 4 weken ontdek je hoe leuk en makkelijk het kan zijn om gezond te eten. Met de Voel je lekker app krijg je toegang tot meer dan 2.500 gezonde ontbijt, lunch en diner recepten, jouw persoonlijke voedingsdagboek, en nog veel meer tips en inspiratie voor een gezonde leefstijl. Schrijf je nu in voor maar 19,95 (i.p.v 39,95) en ga direct aan de slag met:

✔ De Voel je lekker app (4 weken)
✔ 4 weekmenu’s met gezonde ontbijt-, lunch- en diner recepten
✔ Interactief webinar met onze food coaches
✔ Tips en challenges om meer te bewegen en ontspannen
✔ Een uitgebreid e-book met de weekmenu's, challenges en extra recepten en informatie

Meld je aan en gebruik de code vegazomer24 voor 50% korting. Deze korting is geldig t/m 30 september 2024.
In het kort...
  • De Duurzame DinerBon is een nieuw initiatief voor restaurants, eetcafés en bewuste consumenten. Deze dinerbon kan je enkel inwisselen bij restaurants en eetcafés die zich inzetten voor duurzaamheid, door bijvoorbeeld vega(n) gerechten te serveren of gebruik te maken van biologische producten. Deze dinerbon is een hartstikke leuk cadeau om te geven (en om te krijgen!). Lees hier meer over de Duurzame DinerBon.
     
  • Bij sommigen zit horeca gewoon in het DNA en dat geldt zeker voor Lars Mooren van restaurant Le Jardin in Utrecht. In maart 2024 werd Le Jardin opgenomen in de Michelin-gids! Een prachtig compliment maar het doel van Lars blijft gewoon alle gasten heerlijk eten en een fijne avond te bezorgen. Lees hier onze recensie. 
     
  • Innovatie in zuivelvrij en eivrij gebak: Viola's Patisserie serveert de vegan eclair! Deze mijlpaal markeert een opmerkelijke ontwikkeling in de wereld van veganistische patisserie, aangezien het traditionele soezendeeg nu succesvol is omgezet naar een volledig veganistische variant. Lees hier verder.
     
  • Wie denkt dat barbecueën alleen maar lekker kan zijn met vlees, heeft het kookboek 'Groen op kolen' zeker niet gelezen! Wat denk je van taco’s met kruidige jackfruit en avocadosalsa? Je vindt dit leuke vegetarische BBQ recept hier!
Adopteer een huisdier via Verhuisdieren!

Wij zijn blij dat we samenwerken met Verhuisdieren: een matching platform waar tweedekans honden, katten en konijnen gematcht worden aan een nieuw baasje, zodat hun een stressvol leven in het asiel bespaard wordt. Op de website lees je meer over de verschillende huisdieren die een liefdevol nieuw baasje nodig hebben.

 

Een van de adoptiehonden is Bassie, een vrolijke en knuffelige mix van een teckel en een basset. Hij is 7 jaar oud en is dol op kinderen en kan goed overweg met andere honden. Bassie kan wel een liefdevol nieuw baasje gebruiken, dus twijfel niet om contact op te nemen met de eigenaar als je interesse hebt!

Aspergetaartje voor een lentegevoel! 
Wat een heerlijk lente gerecht! Het is het seizoen van de asperges. En je kan ze op ontzettend veel manieren bereiden, natuurlijk op de klassieke manier maar probeer het ook eens in deze taart.
Deze hartige taart is leuk om te bakken als je iets te vieren hebt of gewoon lekker als lunch of diner op een doordeweekse dag.
Word nu lid en ontvang een kookboek naar keuze & meer!
In 2040 eet Nederland 50% minder vlees. Het kán, maar alleen met jouw hulp. Wij benaderen de bedrijven en de politiek. En wij laten jou kennismaken met die rijke, smaakvolle vegetarische keuken. Zo inspireer je de mensen in je omgeving. Iedere stap telt.

Met onze welkomstgeschenken en gratis services helpen we je op weg.

Als dank voor jouw lidmaatschapontvang je:
  • Gratis een (kook)boek naar keuze:
    het prijswinnende kookboek 'In Het Wild Geplukt', 
    of het kookboek van Lotte Vermeer, winnaar 'New Generation Plant-Based Chef': 'Lots Of Vega', of het kookboek 'De Groene Bakplaat' van Rukmini Iyer. 
  • plus 4x per jaar LekkerVega Magazine op je deurmat
Geweldig inspirerend voor vegetariërs, én flexitariërs en zelfs veganisten. En dat voor slechts 3,50 per maand.
Vega-gezond de lente in!
Heb jij de Lente-editie van LekkerVega al? 88 pagina's vol recepten, interviews & meer. Hét vega lifestyle-blad van Nederland is voor slechts 5,95 verkrijgbaar in supermarkten, tijdschriftenwinkels en kiosks.

Ook ook los te bestellen - wij betalen de porto

LekkerVega Magazine biedt een enorme diversiteit aan recepten (gewone en culinaire), leesstukken, voedingsvragen, interviews en columns. Je vindt er de nieuwste vega restaurants, plus nieuwe voedingsproducten met V-Label keurmerk. Vergeet ook de win- en kortingsacties niet, die alléén in het blad staan. En dat met een gering aantal advertenties ;-)
 
Onze missie als 129-jarige kennisexpert is 50% reductie van vleesconsumptie in 2040 (ten opzichte van 2007). Dat doen wij middels evenementen, een eigen nationaal verkrijgbaar Magazine, een eigentijds platform 'Lekker Vega' met restaurants, recepten en kookboeken, samenwerkingen met andere ngo's en magazines, en via nationale campagnes.
De Vegetariërsbond mengt zich uitdrukkelijker in het publieke debat, en certificeert vegetarische en plantaardige voedingsproducten middels
het V-Label keurmerk.  

Vegetariërsbond
Lekker Vega

Volg ons op social media:
Je kan je hier uitschrijven.