Eropuit met Roots - 08 februari
Roots

Roots-lezersaanbieding

GA MEE OP VOGELSAFARI OP TEXEL

Texel is de beste vogelhotspot van Nederland. Jaarlijks worden er bijna 300 vogelsoorten waargenomen. Wil je ook graag veel én bijzondere vogels zien? Roots en BirdingBreaks organiseren dit voorjaar van 20 t/m 22 april een vogelsafari op Texel. Met 100% blauwborstgarantie!
Foto: Klaas de Jong

Roots

Natuurfotografie

HET HART VAN JE FOTO

Staat je foto-onderwerp precies in het midden van je foto? Saai, menen veel fotografen. Toch is het thema van februari voor de Foto van de Maand-wedstrijd 'In het midden'. Uitdagend is het zeker. Om je winkansen te vergroten geven we 5 fotografietips. Inzenden kan tot en met 19 februari.
Foto: Bas Meelker

Roots

Expositie over de IJssel

DE MOOISTE

De Gelderse IJssel wordt beschouwd als de mooiste rivier van Nederland. In Streekmuseum De Roode Tooren is er t/m 2 april een expositie over. Je ziet hoe de rivier is ontstaan, bekijkt historische kaarten, landschapsschilderijen én er is aandacht voor de vogels in de uiterwaarden. Locatie: De Roode Tooren, Roggestraat 9-11-13, Doesburg (GD). Tijd: di t/m vr van 11-17 en het weekeinde van 13-17. Toegang: gratis.
Foto: iStock

Roots

Outdoor

WIN EEN BEANIE

Het zijn nu zonnige én koude dagen. Perfect weer voor een winterwandeling. Om lekker warm te blijven doe je natuurlijk een muts op. Het sportmerk Dare 2b heeft diverse kleurrijke en modieuze beanies. Ze zijn zacht, gebreid en hebben een warme voering van fleece. Roots mag er 10 weggeven. 5 voor mannen en 5 voor vrouwen.

Vogels kijken in Nederland

Korte cursusreizen

Wil jij meer weten over vogels en ze leren herkennen? SNP Natuurreizen organiseert dit jaar 3 korte trips in Nederland voor de beginnende vogelaar. Alles wat je leert tijdens de cursus breng je direct buiten in de praktijk. De cursussen vinden plaats tussen februari en juni. De locaties zijn Zeeland, Ooijpolder (Nijmegen) en Lauwersmeer.

Roots
Roots

Natuurnieuws

OPMARS VAN DE GOUDJAKHALS

In de schaduw van de wolf rukt nu ook de goudjakhals op in Europa. In Oostenrijk en Italië zijn al nesten aangetroffen en individuele exemplaren worden regelmatig gezien in Zwitserland, Duitsland en Denemarken. Ook is het dier recentelijk in de Franse Alpen aangetroffen. Komt de goudjakhals ook naar Nederland?

Roots

Uit eigen moestuin

OOGSTKOKEN

Liefhebbers van puur eten opgelet. Onze collega’s van Seasons bundelden de lekkerste moestuinrecepten uit 25 jaar Seasons in het nieuwe kookboek Oogstkoken. Het boek staat vol verrukkelijke en eenvoudig te maken gerechten. Je vindt er tips & trucs hoe je in je eigen moestuin groente en fruit kunt zaaien en oogsten. En hoe je al dat lekkers kunt conserveren. Al met al een heerlijk compleet kookboek, boordevol inspiratie!

Volg Roots ook op
Roots - Instagram Roots - Facebook Roots - Twitter
Copyright © 2018 New Skool Media. Alle rechten voorbehouden.
Wil je deze nieuwsbrief niet langer ontvangen? Meld je dan hieronder af.
Afmelden
spacer