ELF Voetbal nieuwsbrief van 07-06-2021
Op weg naar het EK: de Eredivisiespelers

Er zijn nog exact vier dagen te gaan tot aan de start van het EK. ELF Voetbal blikt in een serie vooruit op het eindtoernooi waar 24 landen gaan strijden om de beste van Europa te worden. In dit derde deel: De buitenlandse Eredivisiespelers die een oproep verdienden.


Lees verder
Samenvatting Nederland - Georgië (3-0)

Het Nederlands elftal heeft de laatste oefenwedstrijd op weg naar het EK winnend afgesloten. Oranje was met 3-0 te sterk voor Georgië, mede dankzij de eerste interlandgoals van Wout Weghorst en Ryan Gravenberch. Bekijk hier de hoogtepunten van de interland. 

Lees verder
Hoe twee Eredivisiespelers met Algerije aan een bizarre serie bezig zijn

Het Spaanse en het Braziliaanse elftal bleven ooit 35 wedstrijden ongeslagen. De Argentijnen overleefden ooit 31 wedstrijden zonder nederlaag en het record van Italië en Frankrijk staat op dertig. De posities van de absolute toplanden in dit lijstje dreigt echter in gevaar te komen. Een gevaar dat uit een verrassende hoek komt. Algerije is namelijk aan een uitstekende serie bezig.

Lees verder
Interview Stefan de Vrij: "De persoon Stefan is gegroeid, maar ik ben niet veranderd als persoon"

Nog negen dagen en dan begint voor Oranje het EK Voetbal. In Amsterdam is Oekraïne de eerste tegenstander. Stefan de Vrij staat aan de vooravond van zijn tweede eindtoernooi. "Ik denk dat de situatie zeker is te vergelijken met 2014. Ook toen hadden we niet de beste ploeg. Dat is nu ongetwijfeld ook zo. Het is belangrijk dat we net als toen een echte groep zijn. Een echte eenheid vormen."

Lees verder
Win vier keer het boek 'Voetbalhelden - Virgil is de beste'

Virgil van Dijk was ooit een jongen uit Breda die niets liever deed dan kooivoetbal spelen. Via Willem II, FC Groningen en Celtic kwam hij uiteindelijk bij Liverpool terecht. Daar groeide hij uit tot een van de beste verdedigers ter wereld. Hij werd aanvoerder van het Nederlands elftal én Europees Voetballer van het Jaar.

Lees verder
Interview Adri van Tiggelen: "Op het EK van 1988 gold de halve finale als finale"

In de zomer van 1988 maakte hij deel uit van het meest succesvolle Oranje ooit. In West-Duitsland pakte het Nederlands elftal met Adri van Tiggelen als linksback voor de eerste en enige keer de Europese titel. Elke minuut was de toenmalige speler van RSC Anderlecht van de partij. "Voor ons gold de halve finale als finale. De ultieme revanche op 1974."

Lees verder
De moeilijke keuzes van De Boer bij het Nederlands elftal

Het EK komt steeds dichterbij en dus zal Frank de Boer zijn definitieve opstelling steeds beter in het hoofd hebben. De oefenwedstrijd tegen Georgië van zondag wordt desondanks erg interessant, want de bondscoach moet nog een aantal knopen doorhakken. Dit zijn de moeilijkste keuzes die hij moet maken bij het Nederlands elftal.

Lees verder
Interview Serge Gnabry: "Ik heb de fans in de stadions gemist"

Over een week gaat het EK van start en strijden 24 landen om de felbegeerde hoofdprijs. Duitsland vertrekt als outsider. Serge Gnabry is een belangrijke troef in de ploeg van bondscoach Joachim Löw. "Vroeger droomde ik er als kind van om op een eindtoernooi te spelen. Net als vele andere kinderen. Nu is het eindelijk zover."

Lees verder
Win vijf keer het door Robin van Persie gesigneerde Lipton Heldenshirt!

"Geen buitenspel bij Van Persie, Van Persie en die kopt ’m erin! Jááá! Het is 1-1! Het is 1-1! Wat een wereldgoal!" De memorabele duikvlucht van Robin van Persie in 2014 heeft op heel Nederland diepe indruk gemaakt. Nu, in aanloop naar het EK 2021 zeven jaar later, treedt zoonlief Shaqueel van Persie in zijn vaders voet(bal)sporen met een imitatie van de legendarische wereldgoal in de nieuwe TV-reclame van Lipton. Om ook de rest van Nederland de legendarische duikvlucht te laten herbeleven, is de ultieme EK-gadget, het Lipton Heldenshirt, verkrijgbaar in de winkels. ELF Voetbal geeft vijf gratis exemplaren weg.

Lees verder