Deze vaardigheden heb je nodig als vader of moeder
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
 
Niet leesbaar? Bekijk online
 
Afbeelding
 

Premium

Wat is liefde? De wetenschap achter aantrekkingskracht

Je bent stapelverliefd, helemaal in de wolken. Je weet het zeker: jullie zullen tot het einde der tijden gelukkig samen zijn. Dit is de ware. Of toch niet? Hoe en waarom val je voor die ene?

Bestaat ware liefde wel?
 
 
 
Afbeelding
 

Dinsdagavond schijnt een supermaan

Wie vanavond naar de (hopelijk onbewolkte) hemel kijkt, ziet een enorme maan. Waarom lijkt die ineens zoveel groter?

Zo ontstaat een supermaan
 
 
 
Afbeelding
 

In samenwerking met de Universiteit van Nederland

Topwetenschappers zetten de tijd stil in Carré

Tijd, soms vliegt het voorbij en soms lijkt het eindeloos. Maar wat als je de klok even stil zou kunnen zetten? Op 28 oktober ervaar je wat er dan gebeurt. In de theatershow 'Wat als de tijd stopt?' delen topwetenschappers zoals neuropsycholoog Erik Scherder, paleoklimatoloog Mei Nelissen en astronoom Joeri van Leeuwen hun kijk op tijd(loosheid). Eén ding is zeker: je verlaat de zaal met nieuwe inzichten, zonder dat het je ook maar een seconde heeft gekost.

Daar wil ik bij zijn!
 
 
 
Afbeelding
 

André Kuipers gidst je wekelijks door het heelal

'Hoe muziek mijn ruimtereis nóg specialer maakte'

Hoe maak je de toch al bijzondere ervaring van een ruimtereis nóg specialer? Door precies op het juiste moment de juiste muziek te draaien. 'Vlak voor mijn lancering luisterden we naar de filmmuziek van Apollo 13' , vertelt André Kuipers.

Wat deed dat met hem?
 
 
 
Afbeelding
 

Op welke leeftijd ben je mentaal klaar voor een kind?

Biologisch gezien is het een risico om op latere leeftijd aan kinderen te beginnen. Maar hoe zit dat psychologisch gezien? Ben je op latere, wijzere leeftijd niet een veel betere opvoeder?

Dat is nog maar de vraag
 
 
 
Afbeelding
 

Zijn mensen anders dan andere dieren? Ecoloog Sterrin Smalbrugge checkt

Waarom ‘enge’ dieren broodnodig zijn

Panda's en leeuwen zijn indrukwekkend om te zien. Slangen en insecten vinden we vaak onaangenaam en vies. Veel mensen zouden deze 'griezelige' dieren het liefst de wereld uit helpen. Maar dat is een erg slecht plan.

Het nut van 'enge' buitenbeentjes