Doe mee aan het Roots-wandelonderzoek | Bever verovert de Berkel | Tips voor natuurfotografie in de zomer
ZOMERZANG

ZOMERZANG

"Dit is hét zomergeluid", zegt vogelaar Paul Böhre. Beluister het in de podcast.
Roots
Vogelen in de schemering
OP ZOEK NAAR DE MAGISCHE NACHTZWALUW

Je moet even geduld hebben tot het flink schemert, maar dan hoor je ze eerst en daarna zie je ze vlakbij vliegen; nachtzwaluwen. Een magische belevenis. Speur je mee naar deze bijzondere vogel? Het kan de hele maand juli in de Schoorlse Duinen.
Foto: iStock

Roots
Wandelnieuws
ROOTS WANDELONDERZOEK

Wandelen in de natuur is inspirerend, ontspannend én gezond. Bij Roots zijn we benieuwd hoe jij nu precies wandelt in de natuur: met routekaart of gps, wil je graag horeca onderweg en loop je korte of juist langere wandelroutes? Via het Roots Wandelonderzoek 2021 hopen we zo nog beter aan je wandelwensen te voldoen. Doe mee (invullen kan t/m 12 juli) en maak kans op een wandelgids van Roots.
Foto: Ernst Kremers

Roots
Natuurnieuws
BEVER IN DE BERKEL

Het gaat goed met de bever in Nederland, na bijna twee eeuwen afwezigheid. Ook op de grens van Overijssel en Gelderland voelt hij zich thuis. In het riviertje de Berkel werd een jonge bever gesignaleerd én op bewegend beeld vastgelegd. Maar hoe komt het dier daar?
Foto: iStock

Roots
Inspiratie & tips
ZOMERFOTOGRAFIE

Onder de titel 'Nu te fotograferen' geeft fotografie-redacteur René Alblas tips voor onderwerpen die je in juli en augustus kunt fotograferen: van bloemenvelden tot sterrensporen. Ook geeft hij praktische tips voor nog betere foto's.
Foto: Ellis Pellegrom

Alpe-Adria-Trail
LANGEAFSTANDSPAD VOOR BEGINNERS

Wanneer was de laatste keer dat je iets voor de eerste keer deed? De Alpe-Adria-Trail loopt van de gletsjer tot aan de zee en biedt ideale etappes voor lange-afstandswandelaars terwijl je geniet van de afwisselende natuur.

Roots
Roots
Wat een vraag!
1, 2, 3, 4, GEEN HOEDJES VAN PAPIER. MAAR WAT DAN WEL?

Stel je leukste natuurvraag aan Roots, dan zoeken wij het voor je uit. Deze bijvoorbeeld: wat zijn dit (zie foto) voor een ‘hoedjes’ op de stenen? Bioloog Geert-Jan Roebers zocht het uit.
Foto: Wout Vande Sompele

Roots
Spelenderwijs leren
Vakantietip voor kids

Kijken jullie ook uit naar de vakantie? Heerlijk naar buiten en met je (klein)kinderen actief op ontdekkingstocht door de natuur. Met de Roots Doe-boeken is dit niet alleen leuk, maar ook heel leerzaam. Spelenderwijs leren je (klein)kinderen – en misschien jij zelf ook wel – meer over de wondere wereld van insecten, vogels en andere diersoorten!

Volg Roots ook op
Roots - Instagram Roots - Facebook Roots - Twitter Roots - Pinterest Roots - Podcast
Copyright © 2021 New Skool Media. Alle rechten voorbehouden.
Jouw abonnementsnummer: 0
Wil je deze nieuwsbrief niet langer ontvangen? Meld je dan hieronder af.
Afmelden