ALS IK GOD WAS 
YOUP VAN 'T HEK

Een hele dikke verzameling columns; puur genot voor de vele fans van Youps scherpe pen en vileine humor!

Als ik god was werd alles beter is een selectie uit de bundels Hart, IJdel onkruid, Stormschade, Lonely at the top en In corontaine. De samenstelling is van de hand van Marga Deutekom, jarenlang zijn vaste redacteur bij de uitgeverij.


LEES MEER
WAARHEID
TOM PHILLIPS

Tom Phillips is al jarenlang werkzaam als factchecker. Elke dag weer wordt hij geconfronteerd met totale onzin. Dit is zijn hilarische opsomming van de meest spectaculaire en fabelachtige leugens uit onze geschiedenis.

'Het aardige is dat Phillips op zoek gaat naar het verhaal achter de onzin, en dat ware verhaal blijkt vaak nog veel smeuïger. Je zou Waarheid kunnen omschrijven als clickbait voor de goede zaak.'
Trouw


LEES MEER
CHRISTEL DON

Ze werden vernederd en weggestopt, ze kregen hun kind vaak niet te zien na de bevalling en werden geïnstrueerd om er nooit meer over te spreken; tussen 1956 en 1984 stonden vele duizenden vrouwen hun kind af ter adoptie. Journalist Christel Don belicht een verontrustend en vergeten hoofdstuk uit de Nederlandse geschiedenis, een hoofdstuk waarover niet langer gezwegen mag worden.

Christel Don was samen met Aeltsje Sierksma, een van deze afstandsmoeders, te gast bij het radioprogramma OVT.
Luister hier het gesprek.

 
VIER SEIZOENEN IN DAMASCUS
FERNANDE VAN TETS

Fernande van Tets schetst een indrukwekkend en huiveringwekkend beeld van een land waar het leven niet vanzelfsprekend is.

'Na vele misstanden te hebben laten zien, spreekt Van Tets zich uit richting de politiek: van vluchtelingen terugsturen naar Syrië kan geen sprake zijn. Het boek overtuigt en is een absolute aanrader voor iedereen die bij de voortdurende oorlog ook de Syriër, de mens, wil ontmoeten.'
NRC Handelsblad


LEES MEER
MOOIE E-BOOKS VOOR € 6,99!

      
HET LICHTSCHIP VAN MATHIJS DEEN STAAT OP DE LONGLIST
VAN DE LIBRIS LITERATUUR PRIJS!


LEES MEER 
Facebook Facebook
Twitter Twitter
Instagram Instagram
Pinterest Pinterest
© 2021 Thomas Rap
U bent ingeschreven voor onze nieuwsbrief omdat u via onze website heeft aangegeven updates van ons te willen ontvangen.

Thomas Rap
Van Miereveldstraat 1
Amsterdam, Nh 1071 DW
Netherlands

Add us to your address book

Uitschrijven - Voorkeuren aanpassen