NT e-mail
 
De gratis
Weekly
 
 
 
LAATSTE NIEUWS
 
#
 
Opbrengst trucktol gaat voor twee derde op aan kosten en schatkist
 
De opbrengst van de vrachtwagenheffing zal in het eerste jaar naar verwachting ruim 800 miljoen euro bedragen. De beloofde terugsluis naar de sector pakt echter veel lager uit. Bijna twee derde van het tolgeld gaat op aan kosten en compensatie voor de schatkist.
 
 
 
#
 
Containerreus ‘Mumbai Maersk’ aan de grond bij Waddeneiland
 
De ‘Mumbai Maersk’, een reuzencontainerschip van Maersk met ruim 20.000 teu capaciteit, is woensdagavond laat aan de grond gelopen nabij Wangerooge, het meest oostelijk gelegen Duitse Waddeneiland.
 
 
#
 
Oude zeesluis bij Amsterdam was uiteindelijk een koopje
 
Het is Rijkswaterstaat (RWS) dan toch gelukt om nog voor de 100e verjaardag van de bestaande oude Noordersluis de nieuwe toegang voor de Amsterdamse zeehaven klaar te hebben. Vorige week kon koning Willem-Alexander met een klik op de muis het ruim 1 miljard euro dure bouwwerk (aanleg, beheer en onderhoud) officieel openstellen na een wel...
 
 
 
#
 
‘Rotterdam meest vervuilende Europese haven’
 
De zeescheepvaart stoot jaarlijks zo’n 640.000 CO2 uit in de Rotterdamse haven, die daarmee met afstand koploper in Europa is.
 
 
 
#
 
‘Rotterdam ziet emissies schepen straks realtime’
 
Havenbedrijf Rotterdam (HbR) en dataverwerker BigMile ontwikkelen een digitaal platform om de transport-gerelateerde emissies in de haven in kaart te brengen. Dat moet helpen om die emissies te reduceren. Nico van Dooren, directeur New Business Development van HbR, over de achtergronden van het project.
 
 
 
(advertentie)
#  
Maatschappelijk verantwoord ondernemen
 
Duurzaam ondernemen staat voor Heylen Warehouses centraal, het is niet langer een trend maar een vanzelfsprekendheid. Onze ambities reiken ver, we blijven schrijven aan ons verhaal van duurzame groei. Binnenkort leest u er meer over in ons CSR rapport.

Interesse om ons CSR rapport te ontvangen? Contacteer ons
 
 
 
#
 
De Rooy Transport: rechtbank te streng over weekendrust chauffeurs
 
De Utrechtse rechtbank heeft een arrest van het Europese Hof van Justitie te streng uitgelegd in het nadeel van transporteur De Rooy in Son en Breugel. Dat betoogde de advocaat van het bedrijf woensdag tijdens een hoger beroep bij de Raad van State.
 
 
 
#
 
Web 3.0: een kansrijk logistiek instrument, maar toepassing vergt tijd
 
Web 3.0 is een opkomende technologie die volgens sommigen de volgende fase van het internet inluidt. Decentralisatie is daarbij het toverwoord. Ook de logistieke sector kan hiervan profiteren, zo voorziet onderzoeksbureau TI in zijn nieuwste rapport over tech trends.
 
 
#
 
Raben slaat weer toe, dit keer in Oostenrijk
 
De Nederlandse Raben Group heeft in Oostenrijk het expeditiebedrijf Bexity (Wenen) voor een onbekend bedrag overgenomen van de Duitse investeerder Mutares.
 
 
 
#
 
Surfen in het OV met ‘slimme’ vracht
 
De bus, de tram en de trein gebruiken om, te midden van de reizigers, ook pakketjes en andere goederen te vervoeren. Tal van onderzoekers hebben dat idee in de loop der jaren al uitgeplozen, maar in de praktijk hoeven passagiers zich tot nu toe weinig zorgen te maken dat een overhaastige pakketbezorger hun zitplaats inpikt....
 
 
 
#
 
Maersk bouwt voor 50 miljoen eigen reefercentrum op Maasvlakte
 
Maersk gaat aan de Amaliahaven op de Maasvlakte een reefercentrum bouwen met een oppervlakte van 18,5 hectare.
 
 
#
 
Dnata steekt 200 miljoen in nieuw vrachtcentrum Schiphol
 
Vrachtafhandelaar Dnata bouwt samen met Schiphol Real Estate op het vrachtareaal Schiphol Zuid-Oost een nieuw vrachtcentrum. De huidige loodsen van het bedrijf op Schiphol Centrum moeten wijken voor de nieuwe taxibanen van de luchthaven.
 
 
 
#
 
Cyberaanval op olieterminals in Nederland en België
 
Een grote cyberaanval treft verschillende olieterminals in de havens van Amsterdam, Terneuzen, Antwerpen en Gent. Dat meldt de beurswebsite Marketscreener.
 
 
 
#
 
‘Elfstedentocht’ als protest tegen coronaregels en dure diesel
 
Op verschillende plekken in Nederland reden zondag mensen in een konvooi van onder meer auto’s, vrachtwagens en tractoren. De actie lijkt ingegeven door het zogenoemde Vrijheidskonvooi in Canada, waar enkele honderden truckers protesteerden tegen de coronaregels. Bij een actie in Friesland waren ongeveer 25 trucks zonder oplegger betrokken.
 
 
#
 
‘Soms is samenwerken beter voor milieu dan elektrisch transport’
 
Transportbedrijven zijn volop aan de slag met het verminderen van hun uitstoot. De Nederlandse regering nam namelijk het advies van de Europese Unie over dat de uitstoot van CO2 in 2030 met 55 procent afgenomen moet zijn. Hoe kunnen de transporteurs hier hun steentje aan bijdragen?
 
 
 
#
 
Trucktol in zak ICT’ers (commentaar)
 
De opbrengst van de vrachtwagenheffing wordt grotendeels opgeslokt door torenhoge exploitatiekosten en compensatie van de schatkist. Voordat de bouw van de benodigde technologie goed en wel is begonnen, lopen de verwachte tegenvallers bovendien nu al op tot 200 miljoen euro. De grote vraag is of die kosten voor het vervolg beheersbaar blijven. De kersverse minister...
 
 
 
#
 
‘Minder concurrentiekracht spoorvervoer door stijgende kosten’
 
Europees goederenvervoer per spoor over lange afstanden is vaak goedkoper dan transport per vrachtwagen, maar stijgende kosten dreigen dit voordeel teniet te doen. Dat blijkt uit een onderzoek van spoorgoederencorridor ScanMed (Scandinavian Mediterranean Rail Freight Corridor) die loopt van Zweden naar het zuidelijkste puntje van Italië.
 
 
 
www.nt.nl redactie@nt.nl
 
Afmelden 010-280 10 00
 
 
© 2022 ProMedia NT Alle rechten voorbehouden.
 
Nieuwsblad Transport - Weena 505 B18 - 3013 AL Rotterdam