ELF Voetbal nieuwsbrief van 14-10-2024
Opeens is de terugkoopclausule rondom Regeer weer een hot topic

Hij begon het seizoen als rechtsback, maar is inmiddels een vaste pion op het middenveld. Youri Regeer lijkt zijn plekje bij FC Twente te hebben gevonden; naast Michel Vlap en achter Sem Steijn. Reden genoeg om een terugkoopclausule, die in de zomer van 2023 in de deal rondom Regeer verwerkt werd, naar boven te halen. 


lees verder
Hoe is het met.. Manfred Ugalde?

Om te zeggen dat het als thuiskomen gevoeld zal hebben, gaat misschien wat ver. Maar Manfred Ugalde zal blij zijn geweest toen hij voorafgaand aan de interland tussen Costa Rica en Suriname enkele bekende gezichten tegenkwam. Virgil Misidjan bijvoorbeeld, die zijn ploeggenoot was bij FC Twente. En Myenty Abena, waarmee hij tegenwoordig samenspeelt bij Spartak Moskou. 

lees verder
Harry Kane wil nu ook met Bayern München prijzen winnen: "Nooit zo in vorm gevoeld als nu"

Topscorerstrofeeën, awards voor Speler van het Jaar en lid van de Orde van het Britse Rijk. Harry Kane ontving tijdens zijn carrière veel prijzen en onderscheidingen. Opvallend genoeg staat de teller van het aantal teamprijzen nog op nul. Het is de hoofdreden voor de transfer die de 31-jarige aanvaller vorig jaar maakte naar Bayern München. Uitgerekend in de afgelopen jaargang pakte de Duitse grootmacht geen enkele prijs. Daarin wil de Engelsman dit seizoen verandering brengen. "De keuze voor Bayern München is de beste keuze geweest van mijn carrière."

lees verder
Gehavend België maakt zich op voor belangrijk duel met Frankrijk

Maandagavond staat niet alleen de wedstrijd van het Nederlands elftal tegen Duitsland op het programma, ook België - Frankrijk is een affiche om naar uit te kijken. De twee buurlanden staan op dit moment op nummer twee en drie in de poule van de Nations League, dus er is genoeg om voor te spelen. Daarom een voorbeschouwing op deze burenruzie.

lees verder
Interview | Antoni Milambo: ‘Het is heel speciaal hoe ik ben opgevangen bij Jong Oranje’

Bij Feyenoord heeft Antoni Milambo (19) de laatste weken een basisplaats, terwijl hij ook een vast gezicht hoopt te worden bij Jong Oranje. Al moet hij de afsluitende kwalificatiewedstrijd tegen Jong Zweden in Nijmegen maandagavond laten schieten.

lees verder
Virgil van Dijk eerste aanvoerder, maar niet eerste Oranje-international met rode kaart

Virgil van Dijk pakte tegen Hongarije voor het eerst in de geschiedenis een rode kaart als aanvoerder van het Nederlands elftal. Daarmee bereikte hij een unicum, maar veel andere Nederlandse internationals pakten natuurlijk al eens een rode kaart. Soms gebeurde dit op cruciale momenten of op gedenkwaardige manieren. Daarom blikken we terug op de twee meest memorabele duels van het Nederlands elftal waarin rode kaarten werden getrokken.

lees verder
Devyne Rensch gaat voor ongeslagen kwalificatie met Jong Oranje: ‘Mijn taak om iedereen scherp te houden’

Jong Oranje is bezig aan een indrukwekkende reeks. Het elftal van Michael Reiziger is tot nu toe ongeslagen in de EK-kwalificatie. Komende week staat de laatste kwalificatiewedstrijd op het programma en kan er iets historisch worden neergezet. Devyne Rensch blikt vooruit: “We kunnen de eerste worden die zich ongeslagen kwalificeren voor een EK.”

lees verder
Premier League, LaLiga en Serie A: zo staat het ervoor in de Europese topcompetities

Nu alle competities goed en wel begonnen zijn, kunnen we ook de balans opmaken wie er goed voorstaat en bij wie er nog werk aan de winkel is. In de grote competities van Europa tekenen zich al verrassingen af, maar stellen sommige clubs ook zwaar teleur. Daarom alle reden om deze competities onder de loep te nemen.

lees verder
Navarone Foor is topfit en klaar voor een nieuw avontuur: ‘Het plaatje moet kloppen’

Avonturier: die titel mag Navarone Foor inmiddels wel dragen. De aanvallende middenvelder annex buitenspeler versleet clubs in Letland, Cyprus de Verenigde Arabische Emiraten en Turkije. Op dit moment blijft hij fit bij TOP Oss, terwijl hij speurt naar een nieuwe werkgever. “Ik sta overal voor open, binnen- of buitenland.”

lees verder
‘Made in the Eredivisie’: zo gaat het met deze vijf spelers na hun toptransfers

Goede voetballers komen en gaan. Na een goed seizoen in de Eredivisie is het al snel verleidelijk om voor het buitenlandse geld of hoger niveau te kiezen. Dit is inherent aan de Nederlandse competitie. Sommige spelers blinken simpelweg uit en zijn niet te houden voor Eredivisieclubs. We bekijken hoe het vijf van die voormalige smaakmakers van de Eredivisie vergaat in het buitenland.

lees verder
Geldinjectie van familie Arnault in Paris FC: toekomstige uitdager Paris Saint-Germain?

Het is geen uitzondering meer: een voetbalclub die gekocht wordt door een rijke eigenaar, op zoek naar het succes. Ook Paris FC krijgt te maken met het grote geld, dat erin wordt gepompt door de familie Arnault. Ook Red Bull krijgt aandelen, wat een verandering voor de kleine Parijse club kan betekenen.

lees verder