Bekijk deze nieuwsbrief online
woensdag 4 oktober 2017
 
CONTENTPARTNERS | OPLEIDINGEN | VACATURES Email Website Facebook Twitter LinkedIn
 
 
 
Geachte heer/mevrouw ,
Welkom bij de digitale nieuwsbrief van Accountancy Vanmorgen.
 
 
 
AFM: open foutencultuur verkleint risico’s en versterkt lerende organisaties
Een open omgang met fouten draagt bij aan een gezonde organisatiecultuur. Dat zegt de AFM op basis van recent onderzoek.
Lees meer
 
 
Roep om actie in derivatendossier steeds luider
De zoveelste vertraging met betrekking tot de schadevergoeding van gedupeerde MKB’ers in het hoofdpijndossier rond derivaten komt de banken en het ministerie op steeds luidere kritiek te staan. Dat schrijft het FD.
Lees meer
 
MUIS Software zet de volgende stap met MUIS Robotic Accounting Advertorial

Robotic Accounting is een veelgenoemde term in de accountancywereld. MUIS Software zet de volgende stap met MUIS Robotic Accounting. Hiermee automatiseer je eenvoudig al je administraties zonder het overzicht te verliezen. Het accountancydashboard laat je namelijk in één oogopslag zien welke klanten jouw aandacht nodig hebben. Automatiseer jij met ons mee? Start nu gratis met het iMUIS Online Accountancydashboard

 
Actuele versie ‘Loonheffingen 2017’
De Belastingdienst heeft een nieuwe en actuele pdf van het ‘Handboek Loonheffingen 2017’ gepubliceerd.
Lees meer
 
 
Het gaat consultants in alle opzichten voor de wind
De arbeidsmarkt voor consultants trekt volop aan en er wordt weer geïnvesteerd in arbeidsvoorwaarden. Dit blijkt uit de gezamenlijke ‘Consulting Salary Survey 2017’ van Consultancy.nl en Berenschot.
Lees meer
 
Checklist: In negen stappen meer toegevoegde waarde voor uw cliënten Advertorial

Verzorgt u normaliter alleen de boekhouding van cliënten, maar wilt u uitgebreider
financieel advies gaan leveren? En wilt u uw klanten meer toegevoegde waarde bieden? Deze checklist van Visma biedt u inspiratie en nieuwe inzichten!
Download de checklist direct en doe er uw voordeel mee!=>

 
Schutter Las Vegas was ‘accountant’
Stephen Craig Paddock, de schutter die zondagavond in Las Vegas vanaf de 32ste etage van een hotel honderden mensen neermaaide en tientallen concertbezoeker doodde, was een gepensioneerde accountant of boekhouder, hebben diverse media gemeld.
Lees meer
 
 
4Accountancy levert nieuwe dienst voor accountants met behulp van MUIS
Per 30 september is het nieuwe bedrijf 4Accountancy gevestigd in het pand van MUIS Software. 4Accountancy levert backofficediensten exclusief aan accountants-, administratie- en belastingadvieskantoren. Dit doet het bedrijf met behulp van de software van MUIS.  
Lees meer
 
NIEUW: het AV-belastingcongres: 29 november Postillion Bunnik Advertorial

Bespaar uw klant Vpb door winst uit te stellen tot 2018; de eerste tariefschijf van de Vpb wordt in 2018 namelijk verlengd met € 50.000. Dit is een van de vele tips die u ontvangt tijdens ons AV-belastingcongres. Veel praktijkvoorbeelden toegespitst per branche (Horeca, Transport, Online Business en Retail). Hoe beperkt u risico’s van een naheffingsaanslag, welke gunstige regelingen zijn er voor uw MKB-klanten, fiscale regels bij fooien, wanneer is iemand ondernemer en nog veel meer.

Bekijk het hele programma en meld u aan. =>

 
Kallen Accountants en Adviseurs splitst zich af van HLB van Daal
De vestiging in Geleen van HLB van Daal & Partners heeft zich afgesplitst en gaat als zelfstandig accountantskantoor verder onder de naam Kallen Accountants en Adviseurs.
Lees meer
 
 
KPN dieper in databeveiliging
KPN neemt databeveiliger QSight IT over. Bij het bedrijf uit Delft, met vestigingen in Arnhem en Veldhoven, werken zo’n 250 mensen. Dit bedrijf levert bedrijven en overheden diensten op het gebied van cybersecurity en cloudoplossingen: dataopslag en -beheer via internet. 
Lees meer
 
 
KPMG in Zuid-Afrika ‘too big to fail’
Het corruptieschandaal dreigt KPMG in Zuid-Afrika echt op de breken. De vestiging dreigt enkele grote banken als klant kwijt te raken. Dat meldt persbureau Reuters.
Lees meer
 
 
Advocaat-Generaal: geen giftenaftrek voor schenken luipaardvellen
Ivoren beeldjes, dierenhuiden, koraal of schildpadkammen: wie ze wil schenken aan een museum kan ondanks een handelsverbod toch recht hebben op giftenaftrek. Volgens Advocaat-Generaal Niessen kan worden teruggevallen op de waarde in het economische verkeer van de voorwerpen, aangezien een expliciet waarderingsvoorschrift in de Wet IB 2001 ontbreekt en geen jurisprudentie voorhanden is.
Lees meer
 
 
AFM beboet Tewarie Financiële Diensten
De AFM heeft recent een last onder dwangsom opgelegd aan R.S. Tewarie Financiële Diensten B.V. (Tewarie). Tewarie voldoet niet aan (herhaalde) informatieverzoeken van de toezichthouder.
Lees meer
 
Waarom u wilt werken met tweestapsverificatie Contentpartner
Het is bijna dagelijks nieuws: hackers die inbreken in digitale systemen. Cybercriminaliteit neemt toe. Gelukkig zijn er relatief eenvoudige procedures, tweestapsverificatie, waardoor grote problemen voorkomen kunnen worden.
 
DGA PE-dag Opleiding
Waar krijgt u van de dga veel vragen over en op welke thema’s wilt u uw kennis nog actualiseren? Met de vernieuwde DGA-PE-dag stelt u uw eigen cursusprogramma samen. In de wet zijn diverse kostensoorten opgesomd die beperkt of in het geheel niet aftrekbaar zijn van de bedrijfswinst. Hoe zit dat nu precies? En hoe […]
 
Vermogen binnen de familie houden? Dat kan zo! Opleiding
Certificering, de civiele en fiscale mogelijkheden! De certificering van aandelen in de BV en de certificering van overig vermogen staat tijdens deze cursus centraal. Update uw kennis op dit gebied en zorg dat u antwoord kunt geven op de volgende vragen: Hoe kunt u vermogen binnen de familie houden? Wat zijn de belangrijkste aandachts- en […]
 
Assistent Accountant Vacature
Wij zoeken een enthousiaste collega die de eerste stappen in de wereld van de accountancy wil zetten. Als beginnend assistent-accountant houd je je bezig met het online voeren van financiële administraties van onze klanten. Je biedt ondersteuning bij het samenstellen van een jaarrekening en andere financiële verantwoordingen. Tevens ben je betrokken bij het verzorgen van […]
 
 
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancy nieuws willen ontvangen?
» Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
 
 
 
 
 
Over Ons | Adverteren | Abonneren | Gegevens wijzigen | Afmelden Email Website Facebook Twitter LinkedIn