Nieuwsbrief, 15 jan 2021


view this email in your browser
Op deze 50 pilaren hangen 99 iconische foto’s die samen het verhaal van de Nederlandse fotografie vertellen.
Opening
Eregalerij van de Nederlandse fotografie
verzet door verlenging coronamaatregelen


De opening van de Eregalerij van de Nederlandse fotografie, onze nieuwe vaste presentatie met 99 iconische foto's, moet worden verzet. De opening stond gepland op 20 januari, maar de musea moeten nog de komende vier weken hun deuren gesloten houden in verband met de verlenging van de lockdown. 

We zullen nog heel even geduld moeten hebben voordat we de 99 iconische foto’s en verhalen uit de Eregalerij met iedereen kunnen delen. Vooralsnog is het vooruitzicht dat het museum op 10 februari met de Eregalerij weer open gaat. Zodra er een nieuwe datum voor de opening van de Eregalerij bekend is, delen we dit via de website en social media. 
Lees meer
Door roeien en ruiten © Tyler en Sebastian Koudijzer
Drempelruimte | Nacht in / Dag uit

Woon je in de buurt van het museum? Maak dan een magische wandeling en geniet van de werken van kunstenaars Baha Görkem Yalim, Soyun Park en Tyler en Sebastian Koudijzer op de ramen van het museum.

Zodra de avond valt komen de werken van deze interdisciplinaire kunstenaars in de tentoonstelling Drempelruimte tot leven. Soyun Park geeft in samenwerking met Inwoo Jung een platform aan alle digitale amateurfoto’s die niet opgenomen zijn in de Eregalerij. Tyler en Sebastian Koudijzer verkennen de samenwerking tussen fotografie en dichtkunst en Baha Görkem Yalim bevraagt het medium fotografie door middel van videokunst. Samen nemen de kunstenaars de ramen van het museum over om hun kritische artistieke visie te geven op de Eregalerij van de Nederlandse fotografie.

De tentoonstelling maakt deel uit van Nacht in / Dag uit, een project van het Nederlands Fotomuseum waar kunstwerken geprojecteerd worden op de ramen van het museum vanaf zonsondergang tot zonsopgang. De nachttentoonstelling zal vanaf de straatkant te zien zijn en vindt plaats van 21 januari t/m 18 maart 2021.
Lees meer
Archief Jo Bokma na het ompakken
Nederlands Fotomuseum start grote inhaalslag voor het beheer van de Collectie

Dit jaar is het museum gestart met de uitvoering van het Collectie Actieplan: de inhaalslag voor het beheer van de Collectie, mogelijk gemaakt door de structurele jaarlijkse extra subsidie van het Ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschap. Dit project is erop gericht de registratie van de Collectie op serieniveau van 13 procent naar 95 procent te brengen. Terwijl we dit doen maken we een actuele rapportage van de conditie van de objecten en zorgen we dat de objecten in verantwoord materiaal worden verpakt. Daarnaast willen we de digitalisering van nu 4 procent, brengen naar 25 procent. Dit project zal vijf jaar in beslag nemen. Door dit project wordt het fotografisch erfgoed van Nederland voor iedereen toegankelijk.

Het Team Actieplan bestaat uit acht registratoren en behoudsmedewerkers die de komende vijf jaar zullen werken aan het ompakken, beschrijven en toegankelijk maken van alle archieven in beheer bij het museum. Er is gestart met het archief van Ata Kandó en Jo Bokma.

Lees hoe het Team Actieplan stapsgewijs de Collectie van het museum toegankelijker maakt voor iedereen.

Lees meer
© Fred Ernst
Steun ons en word fan, friend of ambassador 

“Fotografie inspireert en verbindt"

Het Nederlands Fotomuseum waakt over het Nederlands fotografisch erfgoed van nu en de toekomst en maakt dit toegankelijk voor een breed publiek. Hierbij plaatsen we fotografie in een actuele context. Wij verzamelen en tonen fotografie die reflecteert op de wereld. Zo verrijken wij het leven van mensen met visuele verhalen die er toe doen.

Mede dankzij de steun van een groep betrokken en enthousiaste donateurs is het mogelijk tentoonstellingen te maken waar duizenden bezoekers van genieten, de rijke Collectie te behouden en te beheren en nieuwe aanwinsten te doen. Word ook Fan, Friend of Ambassador en geniet van onbeperkt toegang tot het museum en leuke extra's. Je bent al Fotomuseum Fan vanaf 29 euro.
Word donateur

Statendam
Wilhelminapier, Rotterdam
di. t/m zo. 11 - 17 uur

www.nederlandsfotomuseum.nl
Corporate partners

                   
Corporate partner collectie                     
                                 
     Corporate partner photography award
     

     
Facebook
Instagram
Twitter
YouTube
LinkedIn
Copyright © 2021 Nederlands Fotomuseum, All rights reserved.

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list