img nieuws | agenda | filmhuis
de nieuwe bibliotheek
 
img

Opening expositie Switi Angri Fu

In bibliotheek Stad is weer een bijzondere expositie te zien: Switi Angri Fu – Verlangen naar. Met werken van de kunstenaars Shireen Koch en Lloyd Strijder. Op zaterdag 8 juni wordt de expositie officieel geopend door Brigitte de Bies, manager Diversiteit & Inclusie van Gemeente Almere.
Stad, zaterdag 8 juni
13.00 uur
Gratis (aanmelden verplicht)
img
Lees verder
img

Thriller Weken: Boekentip van Gallyon

Thrillers zijn een populair genre en er worden ook veel thrillers geschreven. Maar welk boek is nu de moeite waard? Gallyon, medewerker bij De Nieuwe Bibliotheek, heeft een tip voor je: Toen waren er vier van Carla Kovach.
img
Lees verder
img

Fit tussen de Boeken

Ben jij op zoek naar balans, innerlijke rust en nieuwe energie? Kom naar Fit tussen de Boeken! Met opzwepende zumba-sessies, pilateslessen en verkwikkende yogalessen in de prachtige binnentuin van bibliotheek Stad.
Stad, vrijdag 14 juni
18.00-21.00 uur
Vanaf € 2,50
img
Lees verder

Poort Sociaal-Tomatensoep Festival

Volgende week zaterdag 15 juni vind je ons weer op het Poort Sociaal-Tomaten Festival: hét gezelligste festival van Almere Poort! Het begint met de gratis Poortbrunch (voor bewoners van Poort), gevolgd door optredens op de twee podia, een gezellige markt en een leuk kidsplein. Kom je onze collega’s gedag zeggen bij onze kraam?
Lees verder
img

Tip bij de buren: toneelgroep Jan Vos speelt Wind

Deze zomer speelt Toneelgroep Jan Vos opnieuw de succesvolle locatievoorstelling WIND over hoe ongelukkige politieke keuzes een gemeenschap uit elkaar drijven. Van 23 tot en met 7 juli kun je de voorstelling bekijken bij Biologische Boerderij ‘Vliervelden’.
Lees verder
img

Deze winnaars vielen in de thrillerprijzen

Rond de Thriller Weken worden verschillende thrillerprijzen uitgereikt. Eerder las je al dat Lex Noteboom de Hebban Thrillerprijs won met De man met duizend gezichten. Een andere jaarlijkse prijs is de VN-Thriller van het Jaar. Deze prijs ging in 2024 naar Stad der Engelen van Jordan Harper. Tijdens de Avond van het Spannende Boek (30 mei) won Mathijs Deen met zijn thriller De Duiker de Gouden Strop. Deze thrillers leen je natuurlijk ook bij De Nieuwe Bibliotheek!
img

Wie is jouw ‘Almeerse Kei’?

Ken jij een bijzonder kind tussen de 4 en 18 jaar oud dat zich bijvoorbeeld actief inzet voor een (sport)vereniging, evenement of goed doel? Of bijzondere prestaties laat zien op het gebied van sport of cultuur, een heldendaad heeft verricht of een bijzonder initiatief uitvoert of heeft opgezet? Je kunt zo’n kind voordragen voor de onderscheiding van Almeerse Kei.
Lees verder
img

Film: Ezra

Stand-up comedian Max (Bobby Cannavale) neemt in deze hartverwarmende komedie zijn autistische zoon (William A. Fitzgerald) mee op roadtrip.
Stad, 7, 8, 9, 11, 12, 19, 20, 22 & 26 juni
Vanaf € 5,75
Lees verder
img

Wist je dat…

… je nu met een Basis-, Top- en Jeugdlidmaatschap maar liefst vijf tijdschriften kunt lenen bij de Online Bibliotheek? Ze blijven drie weken op je digitale boekenplank staan.
Lees verder
.

De nieuwsbrief van de nieuwe bibliotheek wordt wekelijks verstuurd. Kaarten voor alle evenementen van de nieuwe bibliotheek zijn verkrijgbaar bij de klantservicebalie van alle vestigingen van de nieuwe bibliotheek en via www.denieuwebibliotheek.nl | Afmelden