img nieuws | agenda | filmhuis
de nieuwe bibliotheek
 
img

Spreekuur Dyslexie

Speciaal voor ouders met kinderen die dyslectisch zijn organiseert de bibliotheek met ingang van dinsdag 12 september een maandelijks inloopspreekuur waar je terecht kunt met vragen over dyslexie.
img
Lees verder
img

Openluchtfilm La La Land in Haven

Ook dit jaar organiseren de nieuwe bibliotheek en Corrosia Theater, Expo - Film gezamenlijk een openluchtfilm op de Markt in Almere Haven. Dit plein zal, net als de film La La Land (AL), helemaal in het teken staan van muziek. Wil je op vrijdagavond 25 augustus verzekerd zijn van een plekje? Neem dan je eigen stoel mee!
img
Lees verder
img

Inloopspreekuur Belastingvragen

Heb je uitstel aangevraagd voor het indienen van je belastingaangifte? Dan heb je nog tot 1 september de tijd. Deskundige vrijwilligers van Het Gilde (VMCA) beantwoorden tijdens dit inloopspreekuur je vragen en kunnen je helpen bij het invullen van je belastingaangifte.
img
Lees verder

Local Hero augustus

Iedere stad heeft ze maar niet iedereen kent ze, dé Local Heroes. Kings of the court, geroemd voor hun succes, daden of culturele bijdrage vormen zij dé inspiratiebron voor jongeren. Ook in augustus gaat de nieuwe bibliotheek op zoek naar dé helden van Almere. Stem daarom op jouw lokale held van deze maand.
Lees verder
img

Top 3 Biblyo

De afgelopen week zijn er weer veel leuke artikelen geschreven voor Biblyo. Hieronder vind je de drie meest gelezen blogs:
1. Het ideale kookboek: Veg! van Nathaly Loe Mie
2. Wereld Kattendag! van Stefan Kenter
3. Biografieën: als het maar echt is! van Karlijn van der Horst
img

Werkzaamheden vloer bibliotheek Stad

Tot en met zaterdag 26 augustus vindt er onderhoud plaats aan de vloer in bibliotheek Stad. Alle vloeren in bibliotheek Stad worden aangepakt. Niet alles wordt in een keer gedaan, maar steeds zullen gedeeltes van de bibliotheek in deze periode niet toegankelijk zijn.
Lees verder
img

Film: Viceroy's House

1947. De Britse heerschappij in India is bijna ten einde. Koningin Victoria’s achterkleinzoon, Lord Mountbatten, verhuist naar New Delhi om, als laatste onderkoning, de overgang naar onafhankelijkheid van het land te overzien. Al snel breekt geweld uit tussen de hindoes, moslims en sikhs, iets dat ook grote invloed heeft op de levens van de vijfhonderd personeelsleden in het paleis van de onderkoning. Te zien op 18, 19, 22 en 23 augustus.
Lees verder
img
.

De nieuwsbrief van de nieuwe bibliotheek wordt wekelijks verstuurd. Kaarten voor alle evenementen van de nieuwe bibliotheek zijn verkrijgbaar bij de klantservicebalie van alle vestigingen van de nieuwe bibliotheek en via www.denieuwebibliotheek.nl | Afmelden