Spil på alle dine strenge

Opera eller dødsmesse?

Verdis "Requiem" er drillende blevet beskrevet som hans bedste "opera", men det gør bestemt ikke værket mindre – tværtimod.

Undersangen

22. november kl. 19.30
Symfonisk Sal, Musikhuset Aarhus

Et rekviem er måske en af de mest konservative musikformer, der findes. Teksten står urokkeligt fast og stammer fra den katolske dødsmesse, og musikken skal pinedød spejle teksten; alt andet ville være utænkeligt og grænsende til det krænkende, når man har at gøre med ikke bare et dødsfald, men også med de sørgende efterladte (for ikke at tale om et rekviems oprindelige funktion: At lette den afdødes adgang til Himmerige). Og Verdi var måske den sidste, man ville have til at lave den slags: Ikke bare skrev han storladne operaer; han var lidet troende.

Det huede ikke kritikerne – for kunne en operakomponist (et af de mest profane erhverv, man kan forestille sig) virkelig skrive et rekviem? Det blev talt om ”helligbrøde” og ”rent show” inden musikken nogensinde lød for første gang.

På sin vis fik tvivlerne ret: Verdis rekviem er i den grad skrevet af en operakomponist. Her er dramatiske kontraster, medrivende melodier og energiske rytmer. Det burde ikke fungere – men det gør det naturligvis – og i denne uge kan man opleve Leif Segerstam føre os gennem mørket sammen med fire fremragende sangsolister og korsangere fra fire fantastiske aarhusianske kor.

Program:

G. Verdi: Requiem
Varighed i alt: ca. 90 minutter.

Koncertoptakt: Torsdag aften kl. 18.30-19.00 er der koncertoptakt ved operaspecialisten André Marcks og Aarhus Symfoniorkesters Venner (ASOV) på Klubscenen (indgang ved gangen til venstre for Kammermusiksalen) i Musikhuset Aarhus. Det er gratis at deltage. Læs mere på www.asov.dk


 
Læs mere om koncerten
Download koncertprogrammet (pdf)

BAGGRUNDSHISTORIE

Verdis Requiem

Ideen til Verdis “Requiem” blev undfanget som en fælles hyldest til Rossini inden det endte som det mesterværk, vi kender idag.

Læs Peer Kjær Andersen fascinerende historie om tilblivelsen af Verdis Requiem på vores hjemmeside.

Læs mere om Verdis mesterværk

KOMMENDE KONCERTER

Skønhed og skæmt
28.-29. november kl. 19.30 i Symfonisk Sal

Dvořák, Strauss & Nielsen

Indfølt fædrelandskærlighed, en gammel mands farvel til livet – og et drillende portræt af fire forskellige mennesketyper. Dvořáks Serenade, Strauss’ Vier letzte Lieder med den fantastiske sopran Camilla Tilling i front og Nielsens Symfoni nr. 2 er på programmet.

Køb billet til Dvořák, Strauss & Nielsen

Mestrene holder hof
5.-6. december kl. 19.30 i Symfonisk Sal

Bach & Mozart

Bachs Orkestersuite nr. 2 og Koncert for violin i E-dur samt Mozarts Symfoni nr. 40 indtager Symfonisk Sal med fejende toner og kokette trin – og orkestret danser fra lyset ind i mørket i hælene på barokkens og klassikkens mestre.

Køb billet til Bach og Mozart

Det kimer nu
12. december kl. 19.00i Symfonisk Sal

Familiejulekoncert

Juleoratoriet får et moderne tvist med masser af plads til fællesskab, fælles
følelser og fællessang. Kom i stemning til juleaften og syng højtiden ind akkompagneret af et helt symfoniorkester!.

Køb billet til familiejulekoncerten
Facebook
Instagram
YouTube
Hjemmeside
Copyright © 2019 Aarhus Symfoniorkester, All rights reserved.
Du modtager denne email fordi du tidligere har tilmeldt dig nyhedsbrevet via vores hjemmeside, i forbindelse med en koncert eller en konkurrence.

Vores adresse er:
Aarhus Symfoniorkester
Skovgaardsgade 2C
Aarhus C 8000
Denmark

Add us to your address book


Vil du ændre hvordan du modtager disse mails?
Du kan opdatere dine personlige profil eller afmelde dig nyhedsbrevet.